صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۴ - ۱۲ مهر ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح جو در ویکی آنا

جو از خانوادهٔ گندمیان است و یکی از انواع غلات محسوب می‌شود که ارزش غذایی بالایی دارد. جوی نیمه‌کوبیده در انواع سوپ استفاده می‌شود و انواع نان جو هم مورد استفاده در بسیاری کشورها و فرهنگ‌هاست.
کد خبر : 520118

به گزارش گروه رسانه‌های‌دیگر خبرگزاری آنا، جو یکی از غلات کامل و پر مصرف در تمام دنیا به خصوص آمریکاست. این دانه همه کاره سرشار از بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز بدن است.


جو به لحاظ قیمت مناسب و مواد مغذی و کلسترول پایینی که دارد، برای تمام سنین و سلیقه‌ها یک غذای عالی و بسیار مناسب محسوب می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌شود حتما این دانه خوشمزه را به عنوان یک ماده اصلی به رژیم غذایی خود اضافه کنید.


تفاوت جو و جو دو سر؟


جو و جو دوسر دو نوع مختلف حبوباتی است که در دنیا رشد می‌کند. این دو نوع حبوبات هم توسط انسان و هم توسط احشام و چارپایان مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما طریقه استفاده آنها، روش کاشت و ارزش غذایی هر یک متفاوت است. بیشتر جو دوسر که در آمریکا کاشت می‌شود، برای مصرف چهارپایان است و جو بیشتر برای تولید آبجو استفاده می‌شود.



جو دوسر


جو و جو دوسر در ارزش غذایی با هم متفاوتند. جو دوسر بسیار مغذی و سالم است و غذای مناسبی برای وعده صبحانه است. اما در عین حال جو نیز به نوبه خود حاوی مواد مغذی است. هر دو این غلات پروتئین تولید می‌کنند اما پروتئینی که در هر وعده مصرف جو دوسر تولید می‌شود، تقریبا نصف جو است. علاوه بر این جو مقدار زیادی فیبر دارد که سلامت دستگاه گوارش را تامین می‌کند. در حالی که جو دوسر فیبر کمتری دارد.



جو


تفاوت دیگر این دو نوع غلات در شیوه مصرف انسانی آنهاست. بیشتر افراد ترجیح می‌دهند جوپوست کنده را در صبحانه خود میل کنند و بدین صورت از مواد مغذی آن استفاده کنند. از جو هم بیشتر در تاس کباب و سوپ استفاده می‌شود.



تفاوت جو دو سر و جو پرک؟


به شکل سنتی به انواع غلات و حبوبات جو دو سر که بدون غلاف باشد جوی پرک می گویند ،
ابتدا بخارپز شده و سپس به تکه های صاف در زیر غلطک های سنگین و مخصوص این محصول تبدیل می شود ،جو دو سر ببق، مانند دیگر غلات ، یک پوسته بیرونی غیر قابل خوردن دارد.



جو پرک


تفاوت جو دوسر و جو پرک در این است که جو پرک یکی از انواع فرآورده های انواع جو است که
با پرک شدن تحت فشار بخار در یک خط تولید پیشرفته ارزش غذایی آن بیشتر شده و مصرف آن در رژیم غذایی را آسان می کند.



خواص و مضرات جو



  • مصرف آن باعث تسکین حرارت بدن و جلوگیری از غلبه صفرا و خون می‌شود.

  • برای پیشگیری از تشنگی مصرف آن توصیه می‌شود.

  • مصرف آش ساده جو در تب های گرم مفید است.

  • جو با جلوگیری از عفونت ادراری، مجاری ادراری را سالم نگه می دارد. جو به عنوان یک ادرارآور قدرتمند به تولید ادرار کمک می کند.

  • وجود محتوای فیتوشیمیایی در جو مانند فولات، فلاونوئیدها و لیگنان‎ها خطر ابتلا به بیماری‌های التهابی و سرطان را کاهش می‌دهد.

  • از خطر ابتلا به دیابت حاملگی جلوگیری می کند.

  • ماهیت مدر آن از احتباس آب در دوران بارداری جلوگیری می کند.

  • حرارت اعضای درون را تسکین می‌دهد. لذا در معده و کبد گرم مفید است.

  • جو برای لاغر کردن مخصوصاً برای ورزشکارانی که کارهای سنگین انجام می‌دهند مناسب است.

  • نان جو دارای کربوهیدرات های پیچیده است که می تواند از بروز گرسنگی در ساعات روزه داری جلوگیری نماید. بنابراین مصرف نان جو در ایام سحر توصیه می شود.




  • مصرف آرد جو با شکر غذای خوبی برای اطفال است برای رفع عطش و التهاب نافع است.

  • نان جو در درمان اسهال و تب‌های گرم که با ضعف معده همراه نباشد مفید است.

  • در تسکین سرفه خشک موثر است.

  • این دانه خوش طعم سرشار از فسفر و مس است.

  • جو یک منبع عالی از فیبر است، که می‌تواند بدن شما را از انواع سموم پاک کند.

  • در سردرد های گرم مفید است.

  • جو ادرار آور و قابض است و سبب قبض طبع می‌شود.

  • فرنی جو بهترین غذا برای اطفال است و باعث تقویت و افزایش وزن آن‌ها می‌شود.

  • وجود محتوای فیتوشیمیایی در جو مانند فولات، فلاونوئیدها و لیگنان‎ها خطر ابتلا به بیماری‌های التهابی و سرطان را کاهش می‌دهد.

  • جو به دلیل داشتن فیبر زیاد، به طور موثر در کنترل دیابت نوع ۲ موثر است.

  • به دلیل فیبر زیادی که در این دانه وجود دارد، مصرف آن به عنوان یک ماده اصلی در رژیم غذایی لاغری به افراد چاق و دارای رژیم لاغری بسیار توصیه می‌شود.

  • فیبر موجود در این دانه خوراکی به صورت محلول و نامحلول وجود دارد که حرکت مواد غذایی در روده را آسان کرده و یبوست را درمان می‌کند.

  •  اضافه کردن جو به صورت منظم و دائم به رژیم غذایی، به دلیل مواد مغذی و ترکیبات عالی که دارد، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را در بدن شما کاهش می‌دهد.

  • جو به طور موثری به بدن خانم‌ها کمک کرده و به طور طبیعی از تولید سنگ صفرا پیشگیری می‌کند.




  • جو باعث افزایش خاصیت ارتجاعی پوست می‌شود و از این طریق از پوست در برابر آسیب‌های رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.

  • بتاگلوکان، مصرف این دانه سطح کلسترول خون را کاهش می‌دهد. جو به دلیل فیبر بالا، داشتن چربی طبیعی و کمترین مقدار کلسترول به افراد مبتلا به کلسترول خون توسط پزشکان توصیه می‌شود.

  • همچنین آب جو، ۱۱ برابر بیشتر از شیر کلسیم دارد. به همین دلیل مصرف منظم این غله هم برای بزرگسالان و هم برای کودکان و نوجوانان در حال رشد بسیار توصیه می‌شود.

  • از نظر تغذیه ای ترکیبات جو به گونه‌ای است که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و احتمال سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش می‌دهد. همچنین عملکرد کلیه‌ها را بهبود می‌بخشد.

  • مصرف جو به طور دائمی و منظم یک راه آسان و ارزان برای درمان کم خونی است.

  • نفخ شکم و تولید باد معده از عوارض مصرف زیاد آن است.

  • همچنین با مصرف زیاد جو آسیب به مثانه و روده و نارسایی و ضعیف شدن آن‎ها پیش می‌آید.

  • مصرف افراطی جو برای افرادی که مشکلات گوارشی از جمله نفخ معده دارند، افراد با معده مرطوب و افراد سرد مزاج مضر است.

  • بنابراین، مصرف جو در افراد گرم مزاج و در فصول گرم سال مناسب است.



طبع جو چیست؟


مزاج آن سرد و خشک است.



مصلح جو و مشتقات آن چیست؟


برای دفع عوارض مصرف طولانی نان های جو از عسل یا خرما استفاده شود یا نان جو همراه با آبگوشت و مقداری ادویه مصرف شود.


روغن کنجد، روغن زیتون, عسل، روغن یا کره گاو و گوسفند و بز و ادویه هایی مانند رازیانه، انیسون در رفع سردی و نفخ جو مؤثرند.


همچنین اگر جو را نیم کوب کنید و با آب بپزید خشکی آن از بین می‌‌رود. (به خاطر رطوبتی که از آب کسب می‌کند).


 



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 1 نظر
رحیمی
13:15 - 1401/02/15
سلام خواهش میکنم هر کس طبع سردی داره یا انسولین خونش از حد نرمال بالاتره... تحت هیچ شرایطی لب ب اش جو نزنه پریروز یه کاسه ماست خوری اشجو خوردم خدا میدونه دو روزه الان حالم بده کارم شده زنجبیل و نبات خوردن احساس فلج شدن دارم مدام گرمی میخورم اثرش از بدنم بره بیرون خواهش میکنم هر کس طبغش بلغمی یا سودایی لب نزنه ب جو