صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۵ - ۰۴ آبان ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح دارچین در ویکی آنا

دارچین ادویه‌ای مشهور در تمام دنیاست که فواید زیادی برای سلامتی دارد.
کد خبر : 520099

به گزارش گروه رسانه‌های‌دیگر خبرگزاری آنا، دارچین پوست درختی است که تا 10 متر ریشه می کند برگ این درخت سبز سیر و دارای گلهای به رنگ سفید است. پوست این درخت را کنده و معمولا پودر می کنند و در غذا یا به عنوان چای از آن استفاده می کنند.


 دارچین ادویه‌ای مشهور در تمام دنیاست که فواید زیادی برای سلامتی دارد، مانند کاهش ریسک دیابت، سرطان و بیماری قلبی.


 



 دو نوع دارچین وجود دارد:
 
کاسیا:
 که به آن دارچین معمولی می‌گویند و نوعی است که بیشتر مردم از آن استفاده می‌کنند.


سیلان: که به آن دارچین واقعی می‌گویند و طعمی سبُک‌تر داشته و تلخی‌اش نیز کمتر است.


هشدار


دارچین کاسیا، بیشتر در فروشگاه‌ها یافت می‌شود و نسبت به دارچین سیلان، بسیار ارزان‌تر است. مصرف دارچین کاسیا در مقادیر کم خطری ندارد اما مصرف زیاد آن می‌تواند مشکلاتی برای سلامتی ایجاد کند، زیرا حاوی مقادیر زیادی از ترکیبی به نام کومارین است.


پژوهش‌ها نشان داده که خوردن زیاد کومارین می‌تواند به کبد آسیب زده و ریسک سرطان را بالا ببرد. ضمنا، مصرف زیاد دارچین کاسیا، عوارض جانبی دیگری نیز دارد مثل:



  • آسیب کبد

  • ریسک سرطان

  • زخم دهان

  • پایین آوردن قند خون

  • مشکلات تنفسی

  • احتمال تداخل دارویی



خواص و مضرات دارچین



  • کلیه را گرم می کند و ضعف کمر و پاها را ازبین می برد و کم خونی را درمان می کند.

  • ضماد روغن دارچین برای درد مفاصل، لرزش دست‌ها، سردرد سرد و بسیاری از بیماری‌های سرد سر مفید است.

  • دارچین رمز جوانی است و مصرف روزانه آن انسان را سلامت و جوان نگه می درد.

  • دارچین باعث سبک شدن غذاهای دیرهضم می‌شود. استفاده از آن در آشپزی یا همراه با غذاهای سنگین مانند حلیم باعث هضم بهتر آن‌ها می‌شود.




  • دارچین یک عنصر محبوب در آدامس و دهانشویه ها است. خواص ضدالتهابی دارچین می تواند از دندان ها و لثه در برابر صدمه و آسیب محافظت کند و همچنین تنفس و بوی بد دهان را نیز از بین می برد.

  • ماهی را می توان در ترکیب آبلیمو، دارچین و سایر ادویه خوابانده و بعد سرخ کرد تا رطوبت مضر آن کم شده و مزه بهتری نیز پیدا کند.

  • بهتر است دارچین را به عنوان مکمل غذا استفاده کرد.

  • استفاده از جوشانده یا دمنوش دارچین، به تنهایی گرمی زیادی به بدن می‌رساند که در برخی مزاج‌ها عارضه ایجاد می‌کند.

  • اگر سرما خورده اید یا ضعف شدید دارید چای دارچین بهترین دارو است.

  • دارچین شادی آور است. برای درمان افسردگی، غم و اندوه و کسلی کاربرد فراوانی دارد.

  • ضد نفخ است و رطوبت‌های غلیظ را نرم و آماده دفع می‌کند.

  • مصرف آن در بازکردن انسدادها موثر است.

  • دارچین خاصیت عجیب دیگری درد و آن قوی کردن مصونیت بدن در مقابل امراض است و حتی می توان گفت که اثر پنی سیلین و آنتی بیوتیک را به مقدر زیادی دارا است.

  • دارچین اثر آرام کننده و شاد کننده دارد و از بسیاری از داروهای آرام بخش بهتر است و در حقیقت می توان گفت دارچین والیوم گیاهی است زیرا در دارچین ماده ای است بنام Cinnamodehyde که روی حیوانات و انسان اثر آرام بخش دارد.

  •  اثر مهم دیگر دارچین پائین آوردن تب می باشد.

  • دارچین خشک کننده و از بین برنده رطوبت های زائد بدن است، در نتیجه در رفع رطوبت مغز و ترشحات پشت حلق، آبریزش بینی و چرک گوش مفید است.

  • ادرار آور و قاعده آور است.

  • دارچین می تواند به طور طبیعی، خونریزی بیش از حد را متوقف کند و روند بهبودی را تسریع می بخشد.

  • همچنین ادعا شده است که دارچین می تواند در ترشح سالم شیر مادر نیز تاثیرگذار باشد و می تواند به تخلیه ادرار نیز کمک کند.

  • در کاهش پف عضلات بدن و صورت تاثیر دارد.

  • چشم را جلا می‌دهد و باعث تقویت بینایی می‌شود. استفاده از دارچین برای این منظور باید زیر نظر طبیب باشد.

  • مصرف متعادل آن در غذاها باعث تقویت تدریجی قوای جنسی نیز می‌شود.

  • مطالعات و تحقیقات نشان داده است که عصاره دارچین می تواند به پیشگیری از آلزایمر کمک کند و تاثیرگذار باشد.

  • دارچین می تواند به طور غیرمستقیم قند و چربی بدن را کنترل کند و یا حتی کاهش دهد.

  • بعضی مطالعات اشاره کرده اند که این ادویه به مقاومت بدن انسولینی ها کمک می کند.

  • دارچین گرمی بخش است و یکی از نوشیدنی‌های خوب برای فصل سرد دمنوش دارچین است.

  • دارچین برای رفع سرفه‌های خلط دار و آبریزش بینی می‌تواند بسیار مفید باشد.

  • روغن دارچین را می‌توان روی قفسه سینه و گلو ماساژ داد تا با نفوذ به داخل، اثرات مفید خود را روی دستگاه تنفسی اعمال نماید.




  • دارچین برای دور کردن حیوانات موذی مفید است و حتی گفته می‌شود به عنوان پادزهر برای سم عقرب می‌توان استفاده کرد.

  • گرم مزاجان ممکن است در اثر استفاده زیاد از دارچین دچار سردرد شوند.

  • مصرف دارچین یا زیاده روی در مصرف آن، ممکن است موجب سنگینی سر و سردرد شود، البته در همه اینگونه نیست و البته یک خاصیت هم دارد که رطوبت های زائد سر را رفع می‌کند. در برخی سنگینی سر می‌دهد و در برخی رطوبت سر را از بین می‌برد. این موضوع را باید پزشک تشخیص دهد.

  • ممکن است در طولانی مدت باعث ایجاد مسمومیت و تجمع سم در بدن شود.

  • در زنان باردار، به دلیل گرمی زیاد و قاعده آور بودن دارچین، سقط جنین و زایمان زودرس را به دنبال خواهد داشت.

  • می‎تواند میزان قند خون را کاهش دهد.

  • در افراد دچار حساسیت سبب ایجاد آلرژی و تحریک پوست می‎گردد.

  • باعث آسیب رسی به کلیه و مثانه می‎شود.


 


طبع دارچین چیست؟


مزاج آن گرم و خشک است و باید در گرم مزاج‌ها با احتیاط مصرف شود.



مصلح دارچین چیست؟


مصرف به همراه کتیرا و مصطکی مصلح، کاهنده عوارض و بهبود دهنده خواص و مزاج دارچین است.



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 1 نظر
ناشناس
15:24 - 1402/01/02
منظور از کتیرا همین کتیرا ی معمولی هست که برای سر هم استفاده میشه؟

رفتم از یک فروشگاه طب سنتی مصطکی بخرم گفت ما نداریم کیلوی ۲۰ میلیون هست !