صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۳:۱۱ - ۰۹ مهر ۱۳۹۹
سازمان ملل به ثروتمندان:

حفره ۱۵ میلیارد دلاری برای تأمین واکسن کشورهای فقیر را پر کنید

سازمان ملل متحد که از ابتدای همه‌گیری بیماری کووید ۱۹ همواره بر توجه ویژه برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در کشورهای فقیر تأکید کرده، کشورهای ثروتمند جهان را به مشارکت مالی در این زمینه فراخواند.
کد خبر : 519732

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا،سازمان ملل متحد که از ابتدای همه‌گیری بیماری کووید۱۹ همواره بر توجه ویژه برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در کشورهای فقیر تأکید کرده، کشورهای ثروتمند جهان را به مشارکت مالی در این زمینه فراخواند.


دبیر کل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه در جریان نشستی مجازی خواستار «تزریق فوری» ۱۵ میلیارد دلار از سوی کشورهای ثروتمند برای تأمین نیاز مالی موجود جهت پیش‌خرید واکسن بیماری کووید۱۹ و توزیع آتی آن در بین کشورهای فقیر شد.


سازوکاری برای همکاری‌های بین‌المللی در این خصوص پیش از این تحت نظارت و حمایت سازمان جهانی بهداشت ایجاد شده تا اطمینان حاصل شود که کشورهای پیشرفته و توسعه‌یافته روش‌های درمان، تست و واکسن بیماری را به انحصار خود در نمی‌آورند.


این در حالی است که مکانیسم یاد شده که از آن به عنوان «اکت-اکسلراتور» ACT-Accelerator یاد می‌شود تاکنون تنها ۳ میلیارد از ۳۸ میلیارد دلار اعتبار لازم برای کمک به کشورهای فقیر جهت مقابله با همه‌گیری بیماری کووید۱۹ را تأمین کرده است.


با تأمین مابقی اعتبار مورد نیاز در این زمینه قرار است تا پایان سال آینده میلادی دو میلیارد دوز واکسن، ۲۴۵ میلیون دارو و شیوه درمانی و ۵۰۰ میلیون کیت تشخیص یبماری کووید۱۹ تهیه و در اختیار کشورهای فقیر قرار داده شود.


ایالات‌متحده آمریکا و اتحادیه اروپا تاکنون بیش از دو میلیارد دوز واکسن را از چند تولیدکننده پیش‌خرید کرده‌اند. بدین ترتیب صرف‌نظر از نتایج آزمایشات بالینی جاری، شهروندان آمریکایی و اروپایی نخستین دریافت‌کنندگان واکسن خواهند بود.


کشورهای مشارکت‌کننده در سازوکار ACT-Accelerator روز چهارشنبه از وعده حمایت مالی مضاعف خبر دادند. بر این اساس کشور آلمان قرار است جدا از ۶۷۵ میلیون یورویی که پیش‌تر برای این منظور اختصاص داده ۱۰۰ میلیون یورو دیگر نیز بپردازد.


انگلیس نیز اعلام کرده غیر از ۲۵۰ میلیون پوند، ۲۵۰ میلیون پوند دیگر را به مشارکت در این برنامه بشردوستانه اختصاص خواهد داد.


درخواست مشارکت بیشتر از کشورهای ثروتمند به این دلیل ماهیت «فوری» به خود گرفته که مسئولان نهاد‌های سازمان ملل متحد در تلاش برای نهایی کردن سفارش‌های واکسن نزد تولید‌کنندگانی هستند که پیش‌تر قراردادهای متعددی با کشورهای پیشترفته برای توزیع میلیاردها دوز واکسن امضا کرده‌اند.


سازوکار تهیه و توزیع بین‌المللی واکسن کووید۱۹ موسوم به «کوواکس» Covax، مکانیسمی زیر مجموعه ACT-Accelerator است که تاکنون ۱۶۷ کشور به آن پیوسته‌اند؛ از این میان ۹۲ کشور در دسته کشورهای با درآمد کم و متوسط دسته‌بندی شده‌اند که قرار است به صورت رایگان واکسن دریافت کنند.


کوواکس از نظر مالی توسط بیل و ملیندا گیتس تأمین مالی می‌شود و تاکنون برای دریافت ۵۰۰ میلیون دوز با دو پروژه تولید واکسن قرارداد امضا کرده است. یکی از پروژه‌‌ها توسط شرکت داروسازی بریتانیایی «آسترازنکا» و با همکاری دانشگاه آکسفورد در حال اجرا است و دیگری را شرکت آمریکایی «نواواکس» در دست اجرا دارد.


بیل گیتس، بنیانگذار شرکت مایکروسافت در نشست مجازی سازمان ملل یاد آور شد که کشورهای با درآمد پایین و متوسط که نیمی از جعیت جهان را نمایندگی می‌کنند در این مرحله قادر به واکسینه کردن ۱۴ درصد از ساکنان خود خواهند بود.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر