آیا بیمه ناباروری به زوجین تعلق میگیرد؟/ دو شرط مهم بیمه برای درمان ناباروری
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ناباروری از جمله مشکلاتی است که این روزها گریبانگیر بسیاری از زوج های جوان شده است؛ البته ناباروری گاهی ناشی از ابتلا به بیماری و گاهی به دلیل شرایط زندگی استرس زاست که عوامل محیطی نیز در این موضوع دخیل هستند. در این بین زوجهایی که ناباروری زندگی و امنیت خاطر آنان را تهدید میکند برای درمان ناباروری با مشکلات بسیار جدی رو به رو میشوند.
اگرچه نظام سلامت در کشور ما موفقیتهای زیادی در درمان ناباروری کسب کرده است و در این زمینه همسطح بسیاری از کشورهای پیشرفته به شمار میآید ولی هزینه درمان برای بسیاری از زوج های نابارور سرسام آور است.
تعداد زوجین نابارور چقدر است؟
در بین آمارهای مختلف کشور مانند ازدواج و طلاق و...، آمار زوجین نابارور، یکی از عجیبترین آنهاست. در حال حاضر بیش از سه و نیم میلیون» زوج نابارور در ایران هستند؛ یعنی 25 درصد از زوجهای حال حاضر در کشور بنا به گفته وزارت بهداشت، به طور سالانه 88 هزار زوج دیگر هم، به تعداد ناباروران اضافه میشود. این یعنی کشور ما از بخش قابل توجهی از ظرفیت افزایش جمعیت به وسیله یک عامل ناخواسته و خارج از اراده افراد محروم شده است.
هزینههای درمان
هزینههای انجام درمان ناباروری، بسیار سنگین است؛ به طوری که هزینه هر سیکل در مراکز درمانی دولتی 7 تا 8 میلیون تومان و دوره کامل آن (3 سیکل در سال) بین 21 تا 24 میلیون تومان برآورد میشود. البته در مراکز خصوصی هزینه هر سیکل، 18 میلیون تومان و هزینه دوره کامل درمانی، 49 تا 54 میلیون تومان برآورد میشود. این نکته را هم باید در نظر داشت که این مبلغ بدون احتساب هزینه داروهای جانبی، هزینه رفت و آمد از شهری به شهر دیگر، اقامت و خوراک و دیگر هزینههاست. به عبارتی با توجه به آمار رسمی میانگین درآمد هر خانوار ایرانی، آنها باید مخارج نزدیک به یک سال از زندگیشان را کنار بگذارند تا بتوانند یک دوره درمانی پیشرفته کامل در سال را طی کنند. قطعاً این هزینه برای اقشار متوسط و پایین جامعه، هزینه سنگینی محسوب میشود و بسیاری از زوجین به دلیل مسائل مالی، مجبورند فکر فرزنددار شدن را از سر بیرون کنند.
راهکار وزارت بهداشت چیست؟
وزارت بهداشت در اسفند ماه سال 94 بسته حمایتی با قابلیت اجرایی شدن در مراکز دولتی و خصوصی و با رویکرد حمایت مالی از زوجهای نابارور و توسعه و تجهیز مراکز درمان ناباروری دولتی و خصوصی به معاونتهای درمان سراسر کشور ابلاغ کرد اما هنوز پوشش بیمه ای مخارج ناباروری اجرایی نشده و با گذشت چند سالی از مطرح کردن این راهحل هنوز تصمیم قطعی برای اجرایی کردن آن گرفته نشده است.
انواع بیمههای درمانی که در کشور ارایه میشود چیست؟
بیمههای درمانی ارایه شده در کشور در حالت کلی به دو نوع بیمه درمان پایه و بیمههای درمان تکمیلی دستهبندی میشود که بیمه تکمیلی درمان ناباروری نیز جزء بیمههای تکمیلی قرار میگیرند. بیمههای درمان پایه معمولاً از سوی نهادهای خاص مانند سازمان تامین اجتماعی، خدمات درمانی، نیروهای مسلح و دیگر سازمانها برای کارکنان و یا افراد تحت پوشش خود صادر میشود. بیمهگزار در زمان مراجعه به مراکز درمانی و پزشکی ابتدا از این بیمه استفاده میکند و در مواقعی که هزینههای پزشکی بیشتر از سقف پرداختی بیمههای درمان پایه شود، بیمهگزار میتواند از پوششهای بیمه تکمیلی استفاده کند.
دو شرط مهم بیمه تکمیلی برای درمان ناباروری
هر بیمهای شرایط مخصوص به خود را دارد و برای دریافت بیمه تکمیلی درمان ناباروری نیز بیمهگزار باید شرایطی داشته باشد و از قوانین بیمهنامه پیروی کند. دو شرط مهم بیمه تکمیلی برای ناباروری به شرح زیر است:
سن بیمهگزار: بیمهگزار برای استفاده از بیمه ناباروری نباید بالای 40 سال سن داشته باشد. در واقع این بیمه برای افرادی بالاتر از این سن صادر نمیشود. مدت انتظار در بیمه تکمیلی زمانی است که بیمهگزار بیمه را خریداری کرده اما قادر به استفاده از آن نیست و بیمهنامه برای وی فعال نشده است.
مدت بیمه: این مدتزمان از لحظه خرید بیمه شروع میشود و مدت آن را بیمهگر تعیین میکند. مدت انتظار برای بیمه تکمیلی درمان ناباروری 9 ماه تا 1 سال است. توصیه میشود افرادی که میخواهند بیمه تکمیلی ناباروری را خریداری کنند از یک سال قبل اقدام به دریافت این بیمه کنند.
انتهای پیام/4148
انتهای پیام/