صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۲ - ۰۹ مهر ۱۳۹۹
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران:

قانون جدید مدیریت بحران در خصوص کلانشهرها 40 سال عقب است

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: قانون جدید مدیریت بحران در خصوص کلانشهرها تقریباً 40 سال عقب است، یعنی با توجه به این‌که کلانشهرها تغییرات بسیاری داشته‌اند ولی این موضوع در قانون جدید لحاظ نشده است.
کد خبر : 519587

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، رضا کرمی محمدی در خصوص قانون جدید مدیریت بحران افزود: از زمان تصویب قانون جدید مدیریت بحران 6 ماه فرصت بوده که آئین نامه‌ها تعیین شود که تا کنون فقط یک سند راهبرد ملی به تصویب رسیده و هیچکدام از جلساتی که باید بر اساس این قانون برگزار می‌شده تشکیل نشده است.


وی افزود: شهرداری در شهر تهران به طور ویژه بر روی مدیریت بحران کار کرده و اقدامات مثبتی انجام شده است. اما از زمان تصویب قانون جدید همه بلاتکلیف هستند چرا که آئین نامه‌های قانون جدید تا کنون تصویب نشده است .


رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان این‌که قانون جدید مدیریت بحران به طور کلی خوب است تصریح کرد: این قانون در خصوص کلانشهرها تقریباً 40 سال عقب است، یعنی با توجه به این‌که کلانشهرها تغییرات بسیاری داشته‌اند و مدیریت آنها متفاوت است اما در قانون جدید لحاظ نشده است.


کرمی محمدی افزود: شهر تهران مستعد بروز یک زلزله قوی است و باید به صورت جدی این موضوع را مد نظر قرار دهیم اما در قانون جدید این اتفاق نیافتاده و کاملاً مشخص است که زلزله را جدی نگرفته‌ایم.


 رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: مشکلی که در قانون جدید مدیریت بحران وجود دارد حذف شورای هماهنگی مدیریت بحران است. در حالی که در قانون قبلی 14 کارگروه در شورای هماهنگی مدیریت بحران تشکیل و وظایفشان مشخص شده بود مثل سازمان آب، گاز و ... و اقدامات خوبی هم انجام می‌شد. اما با تصویب قانون جدید، شورای هماهنگی مدیریت بحران و کارگروه‌ها حذف شدند در نتیجه هماهنگ‌کننده نهایی مشخص نیست و جایگزینی برای آن در نظر گرفته نشده است.


وی با بیان این‌که تنها با تصویب قانون مدیریت بحران، بحران‌ها مدیریت نمی‌شوند بلکه نیاز به هماهنگی و تمرین وجود دارد، تصریح کرد: در قانون قبلی هر 3 ماه یک بار 70 سازمان تخصصی و عملیاتی کنار هم جمع می شدند و اقدامات انجام شده را گزارش می‌دادند و با هم در ارتباط بودند اما یک سال و 2 ماه است که هیچ هماهنگی بین سازمان‌های دخیل در امر مدیریت بحران وجود ندارد و فقط یک جلسه برگزار شده است.


کرمی محمدی بیان کرد: بعد از زلزله 5.1 ریشتری اردیبهشت ماه در تهران یک جلسه برگزار شد که خروجی آن شهردار محترم تهران به عنوان فرمانده حادثه در سطح محلی تعیین شدند. اما این کافی نیست و باید جزئیات آن بیشتر مشخص شود. به عنوان مثال اگر زلزله 5.5 ریشتری رخ بدهد و در مناطقی از تهران 50 ساختمان فرو بریزد باید مشخص شود آیا این بحران محلی است یا ملی؟


رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان این‌که پیش‌بینی زمان وقوع زلزله ممکن نیست اما زلزله ی بزرگی در انتظار تهران است، افزود: با توجه به گسل‌هایی که در تهران وجود دارد ممکن است زلزله 5 تا 7.3 ریشتری در تهران رخ بدهد. زلزله 5.5 ریشتری قابل کنترل و مدیریت است اما اگر زلزله به بالای 6 ریشتر رخ بدهد مشکل جدی برای تهران و یا حتی کشور ایجاد خواهد کرد. در حالی که تمام این مشکلات قابل برنامه‌ریزی و بهبود است.


وی با اشاره به این‌که بافت فرسوده یکی از مشکلات جدی در تهران است بیان کرد: در بافت فرسوده اگر زلزله بالای 5 یا 6 ریشتری در تهران رخ دهد دچار مشکلات جدی می‌شویم و دسترسی برای امدادرسانی وجود نخواهد داشت بنابراین در درجه اول مردم باید آموزش ببینند و چنانچه ساختمان محل سکونتشان نیاز به انجام طرح بهسازی نسبی لرزه‌ای ساختمان‌ها را دارد آن را انجام دهند. اجرای این طرح موجب می شود حداقل آوار بر سرشان فرو نریزد و این طرح از سوی شهرداری تهران در حال پیگیری است و البته نیاز به حمایت و کمک دولت نیز دارد.


انتهای پیام/4105


انتهای پیام/

ارسال نظر