صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۰۹ مهر ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

خوابی آرام با فناوری نانو/ تولید کاور بالشی که مانع بروز حساسیت می‌شود

یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید کاور بالش ضدحساسیت مبتنی بر نانوالیاف شده‌ است که بازده به دام‌انداختن عوامل حساسیت‌زای آن 80 درصد است.
کد خبر : 519488

گروه فناوری خبرگزاری آنا،  آزمایش‌ها روی انواع کالاهای خواب ضدحساسیت که در بازار وجود دارد، نشان می‌دهد این محصولات کارایی بالایی در به دام انداختن عوامل حساسیت‌زا ندارند و تنفس‌پذیری آن بسیار پایین است. تنفس‌پذیری یکی از عواملی است که راحتی کالای خواب را فراهم می‌کند. تنفس‌پذیری و به دام‌انداختن عوامل حساسیت‌زا از عوامل کلیدی راحتی کالای خواب به شمار می‌روند.


کاور ضدحساسیت مبتنی بر نانوالیاف ایران‌ساخت شد


حال یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی با استفاده از فناوری نانو موفق به تولید کاور بالش ضدحساسیتی شده که از تنفس‌پذیری بالایی برخوردار است و کارایی بالایی نیز در به دام‌انداختن عوامل حساسیت‌زا دارد. این گروه تحقیقاتی یک لایه نانوالیاف را بین دو بستر رایج در کالای خواب قرار دادند (به شکل ساندویچی) و سپس آزمایش تنفس‌پذیری و کارایی در به دام‌انداختن عوامل حساسیت‌زا را روی آن انجام دادند.


به گفته نیکی دادگری، کارشناس تحقیق و توسعه شرکت سازنده؛ براساس نتایج این تست‌ها، راندمان به دام‌انداختن عوامل حساسیت‌زا در کاورهای نانویی 80 درصد است. این در حالی است که راندمان به دام‌انداختن عوامل حساسیت‌زای کالاهای خواب موجود در بازار 13 درصد است. از سوی دیگر تنفس‌پذیری کاورهای مجهز به نانوالیاف نسبت به کاورهای معمولی به طور قابل‌توجهی بالاست.



کاوری مناسب برای افراد مبتلا به سل


کاورهای نانویی برای افرادی که حساسیت دارند یا از بیماری سل رنج می‌برند، بسیار مناسب است. لایه نانوالیاف به دلیل ویژگی‌هایی مانند نسبت سطح به حجم بالا و تخلخل‌های بسیار زیاد توانایی فوق‌العاده‌ای در به دام‌انداختن عوامل بیماری‌زا، حساسیت‌زا، قارچ‌ها و باکتری‌ها دارد. از سوی دیگر تنفس‌پذیری و عبور هوا در این کاور حفظ شده و به آسانی انجام می‌شود، بدین‌ترتیب کاربر خواب آرام و راحتی را تجربه می‌کند. این شرکت تنها کاور بالش ضدحساسیت تولید می‌کند اما از این نانوالیاف می‌توان در کاور پتو، ملحفه و تشک نیز استفاده شود.


حفظ خواص نانویی تا 50 بار شستشو


البسه‌ نانویی معمولاً بعد از چند بار شستشو خاصیت نانویی خود را از دست می‌دهند. شستشوی کالاهای خواب بسته به جنس پارچه استاندارد خاصی دارد. به گفته دادگری؛ این کاور بالش تا 10 بار شستشو شده و آزمایش‌ها نشان می‌دهد مشکلی برای خاصیت تنفس‌‌پذیری و به دام‌انداختن عوامل حساسیت‌زای آن به وجود نمی‌آید. با این حال قابلیت افزایش تعداد سیکل این محصولات به 50 بار شستشو نیز وجود دارد. بعد از 50 بار شستشو خاصیت تنفس‌پذیری و به دام‌انداختن عوامل حساسیت‌زا کاهش می‌‌یابد اما حتی در این صورت نیز کارایی آن نسبت به کاورهای معمولی بالاتر است.



نمونه ایرانی بهتر از نمونه خارجی


کارشناس توسعه و تحقیق این شرکت می‌گوید؛ دو شرکت از جمهوری چک کالای خواب ضدحساسیت مبتنی بر نانوالیاف تولید می‌کنند. درواقع گروه تحقیقاتی با دیدن محصولات این دو شرکت به فکر توسعه و تولید کاورهای بالش ضدحساسیت مبتنی بر نانوالیاف افتادند. محصول ایرانی قابلیت رقابت با محصولات خارجی را دارد، نه‌تنها از نظر راندمان مشابه با محصول خارجی است اما نفوذپذیری نمونه ایرانی بهتر از نمونه چکی است. همچنین قیمت محصول ایرانی در مقایسه با نمونه خارجی بسیار کمتر است.


شرکت سازنده کاور بالش ضدحساسیت مبتنی بر نانوالیاف در حال مذاکره با شرکت‌های تولیدکننده کالای خواب هستند تا وارد همکاری با آنها شده و خط تولید این محصول را راه‌اندازی کنند. تولید چنین محصولاتی باعث پیشرفت فناوری کشور شده، اشتغال‌زایی کرده و مانع از خروج ارز از کشور می‌شود.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر