صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۲ - ۰۹ مهر ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

کاهش زیرپوستی ظرفیت پذیرش در دوره‌های روزانه دانشگاه‌های دولتی/ وقتی تحصیل بدون پرداخت پول دشوار می‌شود

در حالی که دانشگاه‌ها منکر کاهش ظرفیت پذیرش دانشجو از طریق کنکور سراسری می‌شوند اما آمارها نشان می‌دهد که ظرفیت پذیرش در دوره روزانه یا همان رایگان کاهش داشته است.
کد خبر : 519299

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پس از اینکه فرآیند برگزاری آزمون‌های ورود به دانشگاه‌ها به واسطه ویروس کرونا دچار تغییر شد، حالا خبرها حاکی از آن است که ظرفیت پذیرش کنکور 99 هم تغییراتی یافته است. بر این اساس ظرفیت پذیرش در برخی از گروه‌های آزمایشی کاهش و در بعضی هم افزایش پیدا کرده است.


بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور ظرفیت دوره روزانه سال 99 گروه علوم انسانی 24 هزار و 608 نفر، گروه علوم ریاضی 43 هزار و 487 نفر، گروه علوم تجربی 35 هزار و 861 نفر، گروه هنر 4 هزار و 352 نفر و گروه زبان‌های خارجی 2 هزار و 701 نفر است.


این در حالی است که ظرفیت پذیرش در دوره روزانه سال 98 در گروه علوم انسانی 17 هزار و 75 نفر، گروه علوم ریاضی 47 هزار و 602 نفر، گروه علوم تجربی 37 هزار و 141 نفر، گروه هنر 3 هزار و 935 نفر و گروه زبان‌های خارجی 3 هزار و 913 نفر بوده است.


این آمارها نشان می‌دهد که ظرفیت پذیرش در گروه‌های علوم ریاضی، علوم تجربی، زبان‌های خارجی کاهش داشته ولی در گروه‌های علوم انسانی و هنر افزایش پیدا کرده است.



البته در این میان، مسئولان دانشگاه‌ها این کاهش ظرفیت را قبول ندارند و معتقدند که همان ظرفیت‌های قبل را پذیرش می‌کنند. اما وقتی بررسی‌ها دقیق‌تر شود زوایای دیگری از ماجرا نمایان می‌شود.


ابوالفضل واحدی معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت ضمن پذیرش تاثیر کرونا بر فارغ‌التحصیلی دانشجویان و ظرفیت پذیرش به خبرنگار آنا گفت: این نکته خیلی مورد توجه قرار نگرفته و براساس ظرفیت اعلامی دانشگاه‌ها در سال قبل عمل شده است. وی کاهش ظرفیت در این دانشگاه را منتفی می‌داند.


در این میان حسین حسینی معاون آموزشی دانشگاه تهران با رد کاهش ظرفیت پذیرش در این دانشگاه، ظرفیت امسال را 12 هزار نفر اعلام کرد. در صورتی‌که در مهر سال گذشته محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران ظرفیت پذیرش دانشگاه تهران را 13 هزار نفر بدون احتساب دانشجویان خارجی اعلام کرده بود.


چگونگی تعیین ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها و دردسرهای کرونا


ماجرای تعیین ظرفیت دانشگاه‌ها از این قرار است که براساس برنامه پیش‌بینی شده، دانشگاه‌ها در بهمن‌ماه هر سال با محاسبه تعداد فارغ‌التحصیلان و ظرفیت‌های موجود، ظرفیت پذیرش را برای سال آینده خود به شورای گسترش و سازمان سنجش آموزش کشور اعلام می‌کنند. در سال 98 هم همین برنامه اجرا شد ولی از دوم اسفند‌ماه که ویروس کرونا وارد کشور شد بسیاری از برنامه‌ها تغییر کرد و تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاه‌ها در آموزش با مشکل مواجه شدند، همه دانشجویان به شهرهای بومی خود بازگشتند و آموزش مجازی را در پیش گرفتند.


در این میان تعدادی از دانشجویان برای دسترسی به اینترنت با مشکل مواجه بودند چرا که در محل سکونتشان زیرساخت‌های لازم برای استفاده از اینترنت و حضور در کلاس‌های مجازی فراهم نبود. به همین دلیل برخلاف سال‌های گذشته تعدادی از دانشجویانی که باید فارغ‌التحصیل می‌شدند، نتوانستند کرسی‌های دانشگاهی را برای ورودی‌های جدید خالی کنند.


در این باره وزارت علوم حتی وعده داده بود که حتی کتاب‌ها و جزوه‌ها را به وسیله پست به دست این دانشجویان می‌رساند، که البته هیچ‌گاه مشخص نشد این اتفاق صورت گرفته یا نه؟


غیر از این، بخشی از دانشجویان درگیر دروس عملی بودند البته برای این دانشجویان فرصت دوباره‌ای در ترم تابستان در نظر گرفته شد و امکان فارغ‌التحصیلی تا 30 مهرماه هم تمدید شده است. با این حال به نظر می‌رسد که ظرفیت پذیرش کنکور برخی از دانشگاه‌ها کاهش پیدا کرده است هر چند که مسئولان حاضر به اعلام آن نیستند.  


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر