صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فراستی:

شاهنامه را بد خواندم؛ معذرت می‌خواهم/ 99.9 درصد ماجرا تقصیر من است+ فیلم

مسعود فراستی در پی انتقادات وارده به او به خاطر خوانش پر از اشتباه «شاهنامه» در «کتاب باز» گفت: نباید وارد مدیومی می‌شدم که شناختی از آن ندارم.این یک نمره صفر در کارنامه من است.
کد خبر : 519129

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، مسعود فراستی شب گذشته ۷ مهر با حضور در برنامه «کتاب‌باز» از مخاطبان این برنامه تلویزیونی به‌خاطر اشتباهاتی که هفته گذشته در خوانش «شاهنامه» داشت عذرخواهی کرد.


او دوشنبه هفته‌ی پیشین ۳۱ شهریور، بخش‌هایی از شاهنامه فردوسی را با اشتباهات متعددی خوانده بود، که با انتقادات بسیاری روبرو شد.


فراستی در ابتدای حضور خود جلوی دوربینِ «کتاب‌باز»  با اعتراف به اشتباهاتش، از مخاطبان برنامه عذرخواهی کرد. او گفت: من شاهنامه را بد خوانده‌ام و بهانه‌ای برای فرار از این اتهام ندارم. 99.9 درصد انتقادها بر من وارد است. نباید وارد مدیومی می‌شدم که شناختی از آن ندارم.این یک نمره صفر در کارنامه‌ی من است.


این منتقد در ادامه به نقد کردن خود پرداخت و گفت:اگر نتوانم خودم را نقد کنم منتقد نیستم. خدا به من لطف کرده که چنین اشتباهی را مرتکب شوم تا بفهمم کجا ایستاده‌ام. نقد استثنا ندارد. آدمی که بی نیاز به نقد باشد مرده است. من با این اتفاق فهمیدم نباید وارد حوزه‌ای می‌شدم که تخصصی در آن ندارم. مدیوم من سینما، رمان و داستان کوتاه است. فهمیدم که در شعر و البته موسیقی نباید ورود کنم. به‌خصوص شعر کلاسیک ایران که اصلا شوخی‌بردار نیست.





او ادامه داد: من ۳۰ سال فریاد زدم که «فرم» مهم است ولی خودم در خواندن شاهنامه، فرم را رعایت نکردم. من اسیر معنا شدم و فرم را نفهمیدم. می‌خواستم اشتراک معنایی میان شاهنامه فردوسی و خوان هشتمِ اخوان‌ثالث را بررسی کنم اما فایده نداشت چون فرم را بلد نبودم. فرم یعنی صحیح خواندن لغات و خوانش شعر با لحن درست. حتی خلاصه قصه‌ای که از اشعار گفتم هم نادرست بود. این اشتباه یک نمره صفر برای من است.


در ادامه‌ی این برنامه سروش صحت گفت: اجرای این برنامه برای من خیلی سخت بود، چون من علاوه‌بر اینکه مجریِ کتا‌ب‌باز هستم، مخاطب آن هم هستم و برنامه مورد علاقه‌ام است. دلم نمی‌خواست چنین اشتباهی پیش بیاید.


صحت در ادامه صحبت‌هایش از مخاطبان برنامه‌ی تلویزیونی «کتاب‌باز» درخواست کرد که اگر بازهم مرتکب اشتباهی شدند به آن‌ها گوشزد کنند.


قابل ذکر است که برنامه‌ی شب گذشته «کتاب باز» با میزبانی سروش صحت از  «محمد معما» نویسنده و خلبان دوران جنگ آغاز شد. در بخش دوم این برنامه تلویزیونی سروش صحت با لباس و گریم متفاوتی نسبت به بخش اول آن به روی آنتن آمد. این تفاوت نشان از آن دارد که این قسمت از برنامه دوبار ضبط شده است. به‌نظر می‌رسد برنامه «کتاب‌باز» در جهت اصلاح اشتباهاتش و در واکنش به انتقادات، تصمیم به ضبط مجدد این برنامه با مسعود فراستی گرفته است.


انتهای پیام /4143/


انتهای پیام/

ارسال نظر