طبع، خواص، مضرات و مُصلح لوبیا چیتی در ویکی آنا
لوبیا چیتی یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی است که قند خون در افراد مبتلا به دیابت را کاهش می دهد، یبوست را درمان می کند و برای سلامت قلب مفید می باشد.
کد خبر : 518686
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، لوبیاچیتی یا لوبیای رومی از انواع لوبیا است که نام آن یعنی (Pinto Bean) به معنای نقاشی شده است و ریشه ای اسپانیایی دارد.
بسیاری معتقدند که طعم این نوع لوبیا به نسبت دیگر انواع لوبیا بهتر است و با خوردن آن کمتر دچار نفخ میشوند.
خواص و مضرات لوبیا چیتی
- در طب سنتی از لوبیا چیتی برای درمان آکنه و جوش صورت، سوختگی، بیماری های قلبی، دیابت، اسهال، اگزما، سکسکه، روماتیسم و سیاتیک استفاده می شود.
- از ابتلا به چاقی ناشی از افزایش اشتها پیشگیری میکند.
- میزان پروتئین موجود در این نوع لوبیا از انواع دیگر آن بیشتر است، از این رو منبع غذایی مفیدی برای پیشگیری از ابتلا به اختلالات کلیوی و پوکی استخوان بهشمار میرود.
- لوبیا چیتی به دلیل غنی بودن در ماده معدنی منحصر به فرد موجود در تعداد کمی از غذاها اثر زیان آور مولیبدن روی بدن را خنثی می کند.
- باعث می شود ریزش مو تا حد زیادی کاهش پیدا کند.
- نه تنها میزان گلوکز خون شما را تثبیت می کنند بلکه انرژی پیوسته را برای هدایت یک روز فعال در اختیار شما را قرار می دهد.
- لوبیا چیتی منبع غنی فیبر هستند که به شما در کاهش و تنظیم سطح کلسترول خون کمک و از خطر پیشرفت مشکلات قلبی جلوگیری می کند.
- لوبیا چیتی به دلیل داشتن فیبرهای نامحلول در درمان یبوست بسیار موثر هستند.
- به درمان سندرم روده و دیورتیکولوز کمک می کند.
- مولیبدن موجود در لوبیا چیتی تولید انرژی را در سلول های بدن بهبود می دهد و به توسعه سیستم عصبی کمک می کند. هم چنین ویتامین های حیاتی مغز، مواد معدنی، اسید فولیک و آمینو اسیدها را تامین و در نتیجه، مصرف از خطر توسعه بیماری آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می کند.
- به بهبود هضم کمک می کند.
- لوبیا چیتی چربی ندارد اما غنی از فیبر و مواد معدنی است. بنابراین مصرف منظم این لوبیا از افزایش وزن جلوگیری و به شما در تعادل رژیم غذایی و مواد مغذی کمک می کند.
- لوبیا چیتی به دلیل داشتن تیامین یا ویتامین ب 1 به تقویت حافظه کمک می کند
- مصرف این لوبیا قلب را تقویت می کند. رگ ها و شریان های سالم تاثیر قابل توجهی بر وضعیت قلب و عروقی دارند مقدار منیزیم یافت شده در لوبیا چیتی برای آرام کردن شریان ها و رگ ها مفید است.
- فیبر موجود در لوبیا چیتی باعث به حداقل رساندن کلسترول بد و افزایش کلسترول خون در بدن می گردد.
- بیماریهای دستگاه گوارش گاهی باعث سرطان معده می شود که لوبیا چیتی به دلیل داشتن آنتی اکسیدانهای قوی و فیبر به جلوگیری از ابتلا و پیشرفت سرطان کمک می کند و تمام مشکلات معده را بهبود می بخشد.
- لوبیاچیتی به دلیل غنی بودن در کلسیم و پتاسیم در افراد مبتلا به سنگ کلیه می تواند بیماری را بدتر کند.
- لوبیاچیتی مقدار نسبتا زیادی پورین دارد ، بنابراین اگر نسبت به این ترکیب حساسیت دارید، بهتر است از خوردن لوبیاچیتی اجتناب کنید.
طبع لوبیا چیتی چیست؟
طبع لوبیا چیتی در طب سنتی گرم و تر است.
مصلح لوبیا چیتی چیست؟
- زنجبیل، خردل، زیره، نمک، آویشن، فلفل و دارچین ادویهجاتی هستند که در زمان پخت لوبیا مورد استفاده قرار میگیرند و باعث بهبود شرایط خوردن و هضم آن میشوند. میتوانید یک یا ترکیبی از چند ادویه را استفاده کنید.
- خوردن لوبیا همراه روغنزیتون هم باعث اصلاح طبع آن میشود.
- میتوانید در کنار لوبیا شربت سکنجبین تهیه کرده و همراه با آن میل کنید.
- بهترین مصلح لوبیا آن است که همراه با گوشت طبخ شود بنابراین خورشهایی مثل قورمهسبزی یا خورش لوبیای مراغهای ازجمله غذاهایی هستند که لوبیا دارند ولی آزار دهنده نیستند.
- افزودن مقداری سرکه به لوبیا هم تا حدی رطوبتش را کاهش میدهد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/