طبع، خواص، مضرات و مُصلح ماش در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، دانه مانگ یا همان ماش، دانه ای کوچک و سبز رنگ از خانواده عدس و نخودفرنگی است.
ایرانیان قدیم ماش را مچ می گفتند و زمانی که به زبان عربی وارد شد ماش نام گرفت.
در میان حبوبات ماش را لطیف تر از عدس دانسته و نفخ آن را کمتر از باقلا می دانند.
امام رضا (ع) می فرماید: خوردن همیشگى تخم مرغ ، سبب پیدایش کَک مَک در صورت مى شود. امام رضا (ع) ماش را درمان لکهای پوستی می داند.یکى از اصحاب حضرت رضا (ع) در باره لکه هاى بدن پرسید؟ فرمود: ماش را بپز و بخور و خوراک خود قرار ده، چنین کرد و شفا یافت.
دانش امروزی نیز ثابت کرده که دانـه ماش علاوه بر آنکه در درمان آبله و سرخک و بیماریهاى نظیر آن تاءثیر زیاد دارد، ضماد آرد آن براى رفع التهابات سطحى بدن بخصوص لک و پیسى بکار مى رود.
ماش بومی کشور هندوستان است، اما در کشور ما هم بعد از برداشت جو و گندم کاشته میشود.
خواص و مضرات ماش
- استفاده زیاد آن باعث زیاد شدن خلط آن می شود.
- ماش علیرغم اینکه طبع سرد و خشکی دارند، اما باعث تحریک سودا نمیشوند.
- ماش التهاب های صفرا را از بین می برد.
- تسکین دهنده سرفه است.
- وجود پتاسیم در ماش باعث شستشوی کلیه ها و پایین آوردن درجه اسیدی خون و منظم کردن ضربان قلب می گردد.
- به خاطر داشتن فسفر و کلسیم نقش آن در رشد اطفال انکارناپذیر است.
- به خاطر داشتن آهن برای اشخاص کم خون مفید است.
- ماش باعث افزایش ترشح انسولین در بدن می گردد.
- خام گیاه خواران به خاطر داشته باشند اگر می خواهند جوانه ماش استفاده کنند حتماً کمی جوانه را حرارت بدهند.
- خوب است که بدانید ماش خاصیت چاق کنندگی ندارد در نتیجه کسانی که می خواهند لاغر شوند یک وعده غذای خود را جوانه پخته شده ماش قرار دهند.
- کسانی که یبوست دارند و می خواهند از ماش استفاده کنند بهتر است ابتدا ماش را قدری تفت داده سپس بلغور کرده پوست آن را بگیرند آن گاه غذا درست کنند.
- کسانی که صرع دارند از ماش پوست کنده استفاده کنند.
- خوردن ماش باعث ازدیاد شیر می گردد.
- کمک به تولید گلبولهای سفید خون و تقویت سیستم ایمنی نیکند.
- باعث بهبود عملکرد کبد و کاهش خطر ابتلا به زردی و یرقان مزشود.
- بدون گلوتن و مناسب برای افراد مبتلا به سلیاک است.
- پیشگیری از پیری زودرس پوست به دلیل دارا بودن فیتواستروژن
- ماش مسکن درد بواسیر است البته باید پوست کنده آن خورده شود.
- کسانی که سکسکه های مقاوم دارند با خوردن ماش پخته برطرف می گردد.
- خوردن ماش برای کسانی که مبتلا به خارش شدید بدن هستند مفید می باشد.
- ضماد آرد ماش برای رفع التهابات سطحی بدن بخصوص لک و پیسی به کار می رود.
- یک غذای خوب برای کسانی که اسهال شده اند ماش و برنج کم چربی است.
- برای درمان ورم ماش تازه بجوشانید، سپس له کنید با زرده تخم مرغ مخلوط کرده بر موضع ورم بمالید.
- مفید برای زنان در دوران بارداری به دلیل سرشار بودن از فیبر، فولات و آهن
- کاهش قند خون از طریق بهبود عملکرد انسولین
- کاهش فشار خون بالا به دلیل دارا بودن پتاسیم، منیزیم و فیبر
- در ماش موادی وجود دارد که موجب تولید اسیداوریک می شود، افراد مبتلا به نقرس از مصرف آن خودداری کنند، چرا که مصرف آن موجب شدت بیماری می شود.
- زیاده روی در مصرف ماش موجب افزایش خلط، نقرس، اسیداوریک، ضعف قوه باه، سوءهاضمه، نفخ، ناراحتی های دندانها و عدم جذب کلسیم می شود.
- کسانی مبتلا به بیماری های دستگاه گوارش بخصوص زخم روده و اثنی عشر می باشند از ماش کمتر استفاده کنند. زیرا سلولز موجود در آن موجبات ناراحتی را فراهم می کنند.
- خوردن زیاد ماش برای دندان ها مضر است.
- دیرهضم میباشد به خصوص اگر پوست آن را کامل نگرفته باشند.
- مصرف بیش از اندازه آن به دلیل طبع سرد و خشک، مایع منی را کم میکند و نیروی جنسی را تضعیف میکند.
طبع ماش چیست؟
- مزاج ماش با پوست، سرد و خشک است.
- مزاج ماش پوست کنده معتدل است.
مصلح ماش چیست؟
روغن بادام شیرین و ادویههایی مثل سماق، تخم کافشه، خردل، دارچین، زنجبیل، زیره، فلفل و میخک مصلح ماش هستند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/