صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۳۰ - ۰۵ مهر ۱۳۹۹

سرانجام واگذاری سرخابی‌ها چه شد؟/ موانع پیش روی خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس

موضوع واگذاری باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس کماکان به هدف نرسیده و مشخص نیست چه زمانی اقدام اجرایی ملموسی رخ می‌دهد.
کد خبر : 518163

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، بحث واگذاری باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس یکی از طرح‌های معوقه دولت است که باید در سال 91 اجرایی می‌شد. طبق اصل ۴۴ قانون اساسی دو گروه از شرکت‌ها برای واگذاری وجود دارند. گروه دوم شامل شرکت‌های بزرگ مانند ذوب‌آهن، مخابرات و مس است و گروه اول که استقلال و پرسپولیس در این دسته قرار دارند و نزدیک به 8 سال از موعد واگذاری می‌گذرد.


نکته جالب اینکه واگذاری سرخابی‌ها را برای آنکه فرجه زمانی وجود داشته باشد در گروه دوم قرار دادند و با مصوبه هیئت دولت وقت مهلت واگذاری شرکت‌های استقلال و پرسپولیس تا پایان سال 93 تعیین شد که در حال حاضر نزدیک به 5 سال از مهلت قانونی می‌گذرد. این بار دولت مصوب کرد که این دو باشگاه فرهنگی هستند تا بار دیگر تعریف قانونی وجود داشته باشد که طرح واگذاری سرخابی عملیاتی نشود.


در تمامی این سال‌ها حرف از جدیت دولت در واگذاری دو باشگاه پرطرفدار از سوی مسئولان مطرح می‌شود اما هنوز اتفاقی رخ نداده که بتوان آن را به معنای خصوصی شدن این دو باشگاه دانست. آخرین برنامه وزارت ورزش و جوانان که مالک سرخابی محسوب می‌شود و تصمیم دارد با همکاری سازمان خصوصی‌سازی موضوع واگذاری را اجرایی کند این بوده که استقلال و پرسپولیس از طریق بورس به مرحله واگذاری برسند. 


مسعود سلطانی‌فر درباره واگذاری سرخابی اعلام کرده بود با کمک مجموعه همکاران در وزارت ورزش و دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، مسئولان عالی رتبه سازمان خصوصی‌سازی، وزارت امور اقتصاد و دارایی، اداره ثبت، دستگاه قضایی، وزارت راه و شهرسازی و همه دستگاه‌ها به زودی این دو باشگاه وارد بازار سرمایه می‌شوند.


با وجود اینکه بیش از یک ماه از ادعای وزیر ورزش می‌گذرد اما هنوز اقدامی که معنی واگذاری یک درصد از سهام دو باشگاه را بدهد انجام نشده است. آنچه در بورس مرسوم است در گام نخست 10 درصد از سهام شرکت برای تعیین قیمت فروخته می‌شود و در ادامه مابقی سهام وارد بورس می‌شوند. تصمیم دولت واگذاری 100 درصد سهام سرخابی است اما موضوع مهمی که وجود دارد فقدان شروط «شفافیت مالی» و «سودده بودن» این دو شرکت است. حتی اگر شرط اول لحاظ شود در مورد دوم تردیدی نیست که استقلال و پرسپولیس «سودده» نیستند.


با وجود اینکه وزارت ورزش تلاش کرده تا با افزایش املاک و دارایی‌های سرخابی قیمت سهام این دو باشگاه را افزایش دهد اما تردیدی نیست که در شرایط فعلی استقلال و پرسپولیس سودده نیستند و به همین دلیل است که اجازه عرضه سهام این دو شرکت از سوی سازمان بورس داده نشده و سرخابی «زیان‌ده» شناخته می‌شوند. با توجه به شرایطی که این دو باشگاه دارند هم احتمال سودده بودن آن‌ها بسیار ضعیف بوده و راهکار موجود عرضه سهام در فرابورس است. جایی که در آن شرکت‌هایی که به بلوغ مالی نرسیده‌اند در بازاری هم ارز با بازار اصلی بورس به گروه شرکت‌های دارای سهامی عام می‌پیوندند. سهام سرخابی از طریق فرا بورس می‌تواند فروخته شوند.


جمشید تقی‌زاده معاون امور حقوقی و مجلس وزیر ورزش و جوانان نیز اعلام کرده پاییز امسال سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به‌عنوان دو شرکت بزرگ فرهنگی و ورزشی کشور از طریق فرابورس به مردم واگذار می‌شود.  او که از سوی  رئیس جمهوری و وزیر ورزش و جوانان مسئولیت واگذاری دو شرکت پرسپولیس و استقلال را بر عهده دارد از واگذاری 100 درصد سهام این دو باشگاه در فرابورس به مردم  خبر داده است.


به رغم تمامی وعده‌های داده شده، طولانی شدن بحث واگذاری استقلال و پرسپولیس تبدیل به موضوعی خارج از حوصله علاقه‌مندان به این دو باشگاه شده است. سرخابی سال‌هاست با مشکلات مالی دست به گریبانند و بخشی از حواشی مدیریتی دو تیم نیز به مشکلات مالی آن‌ها بر‌می‌گردد. واگذاری این دو باشگاه با اتفاقاتی در سال‌های اخیر رخ داده می‌تواند راه‌حل اساسی نباشد مگر اینکه اصولی و بدون ایراد انجام شود. وزیر ورزش مدعی است وزارتخانه او در سه، چهار سال گذشته این دو باشگاه را حتی بدون یک ریال اعتبار دولتی و صرفاً از محل درآمد حاصل از تبلیغات اداره کرده و باید دید در آینده چه اتفاقی برای هر دو باشگاه می‌افتد.


بدون شک، آرامش مالی حلقه گمشده پرطرفدارترین باشگاه‌های ایران است و باید دید ورود این باشگاه‌ها به بازار سرمایه که چالشی جدی برای این دو باشگاه خواهد بود، به سرخابی آرامش می‌دهد یا اینکه دردسرهای جدیدی را به همراه خواهد داشت.


انتهای پیام/40748/


انتهای پیام/

ارسال نظر