صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۵ - ۰۳ مهر ۱۳۹۹
وزیر بهداشت:

دانشجویان پزشکی باید به‌جای طبیب، حکیم تربیت شوند/ طب سنتی ایرانی نباید در دست پلید جهل و خرافه قربانی شود

وزیر بهداشت گفت: دانشجوی پزشکی امروز باید به جای طبیب، حکیم تربیت شود و حکیم کسی است که طب، تاریخ، حکمت و فلسفه می‌داند و فردی چند بعدی است که در ارتباط با بیماران از همه هنرها کمک می‌گیرد.
کد خبر : 517776

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سعید نمکی در ششمین آیین افتتاح پروژه‌های عمرانی پویش #ره_سلامت و آغاز طرح آزمایشی ادغام خدمات طب ایرانی در نظام شبکه بهداشتی و درمانی در اردکان یزد اظهار کرد: امیدوارم که خداوند به همه افرادی که در ایجاد نظام شبکه بهداشتی و درمانی تلاش کردند، عمر با عزت و آنهایی که در بین ما نیستند، با اولیا و انبیاء همنشین شوند. یکی از عزیزانی که از دیار اردکان در ایجاد ساختار نظام شبکه بهداشتی و درمانی مجاهدانه تلاش کرد، دکتر ملک افضلی است.


وی خاطرنشان کرد: وقتی از طب سنتی ایرانی صحبت می کنیم، مجموعه نفیس و فاخری است که به عنوان یکی از زیربناهای مهم علمی و فرهنگی ایران سالهای سال در دانشگاه‌های جهان، تدریس شده است و چهره های ارزنده ای مانند ابن سینا، رازی و جرجانی و سایر بزرگان این سرزمین، در عرصه جهانی درخشیدند و هرگز از یاد دنیا نخواهند رفت.


وزیر بهداشت تصریح کرد: یکی از اهداف بزرگ ما در مورد طب سنتی و ایرانی این است که به دانشجویان یاد بدهیم که وابسته به یکی از دیرینه ترین و کهن ترین فرهنگ های جهان هستند. امروز یکی از مشکلات دانشجوی ما این است که خودش را به فرهنگ بیش از 7 هزار ساله علمی ایران، مرتبط نمی داند و نلسون و هاریسون و خیلی از کتاب های خارجی را می شناسد اما متاسفانه ابن سینا و بزرگان طب سنتی ایرانی را نمی شناسد و این باعث می شود که علقه و ارتباط خاک، سرزمین و وطن به مرور سست تر شود. 


نمکی اضافه کرد: اولین گامی که در این راستا باید برداریم، آشنایی دانشجویان علوم پزشکی با دیرینه عظیم علمی و فرهنگی ایران است. دانشجوی ما باید ابن سینا را بشناسد؛ کسی که 58 سال عمر کرد، صدها رساله نوشت و کتب او سالها در دانشگاه های بزرگ دنیا، تدریس شد. دانشجوی امروز باید بجای طبیب، حکیم تربیت شود و این کار اساتید دانشگاه ها است. حکیم کسی است که طب، تاریخ، حکمت و فلسفه می داند و فردی چند بعدی است که در ارتباط با بیماران از همه هنرها کمک می گیرد.


وی افزود: غیر از حوزه آموزش، در عرصه پژوهش در طب سنتی ایرانی باید گام های بزرگی برداریم. باید طب سنتی و ایرانی را در چارچوب علم امروز بیاوریم که دانشجوی امروز آن را به عنوان حرکتی عالمانه بپذیرد و مردم باید فرق بین عوام فریبی و کار علمی را در طب سنتی و ایرانی، تشخیص بدهند. طب سنتی ایرانی نباید در دست پلید جهل و خرافه قربانی شود. علمای دانشگاه ها باید به این عرصه وارد شوند و بتوانند ریشه های اصیل و ناب طب سنتی ایرانی را احیا کنند.


وزیر بهداشت اظهار کرد: ادغام خدمات طب سنتی ایرانی در نظام بهداشتی و درمانی کشور، یک کار ارزنده و جدید است که برای اولین بار در اردکان یزد در اولین سطح در خانه ها و مراکز بهداشتی و درمانی و سپس در بیمارستان ها آغاز می شود تا بتوانیم آمیزه ای از طب مدرن و ایرانی را در کنار همدیگر داشته باشیم که بجای تقابل به بیماران و نظام سلامت کمک کنند. هیچ زیرساختی برای ادغام فعالیت‌ها مناسب‌تر از شبکه بهداشتی درمانی کشور نیست و حق نداریم فعالیت های موازی را در نظام ارائه خدمت، طراحی کنیم.


نمکی یادآور شد: امیدواریم که تا پایان سال بتوانیم در کلیه سطوح ارائه خدمات، شاهد ادغام طب سنتی ایرانی در نظام شبکه بهداشتی و درمانی را شاهد باشیم و آرزوی بنده مبنی بر راه اندازی دانشگاه طب سنتی و مکمل، محقق شود.


وزیر بهداشت با اشاره به بزرگان و مفاخر استان یزد و اردکان، گفت: ویژگی آفتاب کویر این است که ناخالصی ها را در وجود کویر نشینان تبخیر می کند و پاکیزگی ها را به جا می گذارد و بنده از دیار یزد و اردکان، خاطرات بسیار شیرینی دارم. اردکان، دیار عاشقان، عارفان و فیلسوفان بزرگی است.


انتهای پیام/4076/


انتهای پیام/

ارسال نظر