نحوه دریافت شبکه های HD در تلویزیون + آموزش تصویری
به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ وهنر خبرگزاری آنا از روز یکشنبه نهم آذرماه، ۱۰ شبکه سیما پخش برنامه به صورت نمایش اچدی را آغاز کردند.
شبکههای یک، سه، ورزش، نسیم، نمایش، آیفیلم، کانال پویا، خبر، افق و ایران کالا ۱۰ شبکهای هستند که به صورت آزمایشی فرایند اچدی شدن آنها طی شده و به بهره برداری رسیدند.
مخاطبان ابن شبکهها برای دریافت تصاویر بهصورت HD باید تلویزیون خود را مجدداً کانالیابی کنند.
تفاوت پخش SD و HD چیست؟
شاید در نگاه اول و در تلویزیونهایی با کیفیت بالا فرق چندانی در نمایش تصاویر به صورت HD و SD نباشد. شاید بهترین راه برای درک تفاوت کیفیت تصاویر HD و SD دتماشای تصاویر و فیلم های یکسان در دو نمایشگراست. به گونه ای که یکی از آنها با فرمت HD و دیگری با فرمت SD تصاویر را نمایش دهد.
HD یا High Definition به میزان دقت یک نمایشگر و یا تعداد پیکسلهایی که در داخل آن وجود دارند، اشاره میکند. پیکسل کوچکترین المان قابل نمایش در یک نمایشگر است که این نقاط در کنار هم قرار میگیرند تا تصویر کلی شکل بگیرد.
SD یا Standard Definitionهمان سطح از کیفیت است که در تلویزیونهای رنگی آنالوگ به کار برده میشود.در مقابل این شکب از نمایش فیلم، فرمت HD تعداد پیکسلهای زیادی را برای ایجاد تصاویر واضحتر و با کیفیتتر در هنگام پخش ویدئو در کنار هم قرار میدهد.
بنابراین، کیفیت نمایش تصاویر و ویدئو در فرمت HD بسیار بالاتر از سیستمهای استاندارد SD یا Standard Definition است.
سامانه جدید و احتمال نیاز به ارتقای دستگاه یا خرید مبّدل
شبکههای تلویزیونی صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، به دو صورت برای مردم پخش میشود؛ یکی سیگنالهای ماهوارهای برای بینندگانی که در خارج از کشور حضور دارند و روش دوم استفاده از فرستندههای فراوانی که در سراسر کشور موجود است.
مدیرکل فناوری فضایی و ماهوارهای معاونت توسعه و فناوری رسانه اخیراً درباره چگونگی استفاده مخاطبان از کیفیت HD،گفته است: این تغییرات به گونهای برنامه ریزی شده تا مردمی که گیرنده SD دارند و توان خرید گیرنده های جدید را ندارند چیزی را از دست نداده بلکه چندین شبکه جدید را نیز دریافت کنند اما بینندگانی که دوست دارند کیفیت دریافتشان را بیشتر کنند لازم است یا با مراجعه به نمایندگی دستگاه مربوطه نسبت به ارتقاء گیرنده خود اقدام کنند و یا دستگاه جدیدی خریداری کنند تا سیگنال شبکههای بیشتر باکیفیت بهتری را دریافت کنند.
مهدی سیاسیفر اظهار کرد: برخی از این سیگنالها که عمدتاً رویدادهای عامهپسند بیشتری همچون برنامه های ورزشی، فیلم ها، سریال ها را با کیفیت بالا پخش می کنند، بیشتر مورد درخواست بینندگان بود که توانستیم با تغییرات مدنظر، به این درخواستها پاسخ مثبت بدهیم تا مردم آنچه را که دوست دارند در اختیار داشته باشند.
مدیرکل فناوری فضایی و ماهواره ای در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات انجام شده درباره کیفیت ۴K اشاره کرد و افزود: قدم مهم دیگری که برداشته شده کیفیت UHD است که کیفیتی بالاتر از HD محسوب می شود. این کیفیت در بین مردم به اسم ۴K معروف است که اقدامات اولیه برای پخش یک شبکه با کیفیت ۴K را نیز آماده کردیم. این شبکه هم به صورت ماهواره ای و هم فرستنده های زمینی پخش می شود که این اتفاق خجسته و ارزشمند در نهم آذر ماه رسما افتتاح خواهد شد.
وی ضمن تاکید بر لزوم ارتقاء گیرنده ها برای دریافت تمامی شبکه های جدید، اظهار کرد: بینندگانی که تمایل دارند تمام شبکه های جدید را داشته باشند باید گیرندههایشان به تجهیزاتی که DVBS۲ MPEG۴ و HEVC را بتواند دریافت کند ارتقا پیدا کند. البته چهار شبکه پر بیننده را نیز به صورت MPEG۴ پخش می کنیم که این شبکهها با گیرندههایی که فقط MPEG۴ دارند هم قابل دریافت است تا دارندگان این دستگاهها که توانایی خرید یا ارتقاء سیستم خود را ندارند نیز از این تغییرات بهرهمند باشند.
چگونه از شبکههای اچدی بهرهمند شویم؟
اما پایگاه اطلاعرسانی سازمان صداوسیما نیز در مطلبی چگونگی استفاده از مبدلها برای دریافت شبکههای اچ دی را بیان کرد. بر اساس این مطلب، لازم است مخاطبان تلویزیون که گیرنده هایشان نیاز به مبدل دارد، برای دریافت شبکههای HD مراحل زیر را انجام دهند:
مرحله اول :
مبدل دیجیتال خود را به یک آنتن استاندارد وصل کنید. از اتصال محکم کانکتور آنتن به مبدل مطمئن شوید. پس از برقراری اتصالات، تلویزیون و دستگاه مبدل را روشن نموده با فشردن کلید 'Input' روی کنترل از راه دور تلویزیون وارد حالت A/V یا HDMI (با توجه به نوع ورودی صدا و تصویر بکار رفته در اتصالات دستگاه مبدل) شده و شبکههای دیجیتال را مطابق مراحل بعد جستجو نمایید.
مرحله دوم :
بر اساس دستورالعمل دفترچه راهنمای مبدل تلویزیون دیجیتال و با استفاده از کنترل از راه دور آن، به حالت جستجو وارد شوید (معمولا با انتخاب دکمه 'MENU' وارد حالت جستجو خواهید شد.)
مرحله سوم :
در صورتی که از درست سپری کردن مراحل لازم مطمئن نیستید، میتوانید حالت جستجوی اتوماتیک را انتخاب نمایید. مطمئن شوید دو نمودار میلهای مربوط به کیفیت و شدت امواج تصویر ورودی (سیگنال ورودی) از 60 درصد بیشتر را پر کرده باشند.
مرحله چهارم :
جستجو را شروع کنید.در حالت جستجوی خودکار، دستگاه مبدل همه فرکانس های تلویزیونی را بررسی نموده و در صورت پیدا کردن کانال جدید، فرکانس و شماره کانال مربوط به آن را به فهرست کانالها اضافه نماید.
مرحله پنجم :
اگر مبدل شما به طور خودکار قابلیت ذخیره کانالها را نداشت، میتوانید دکمه ذخیرهسازی را برای ذخیره کانالها روی مبدل فشار دهید.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/