صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۰ - ۰۱ مهر ۱۳۹۹
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد؛

جزئیات فعالیت دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی

سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی جزئیات فعالیت دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی را تشریح کرد.
کد خبر : 517220

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، احمد حیدری سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، با بیان اینکه مهم­ترین کارکرد موسسات و مراکز علمی نوین در دنیا، مهارت­ افزایی دانشجویان در جهت کارآفرینی است، گفت: بر این اساس، دانشجویان بعد از فارغ­ التحصیلی باید بتوانند بدون دغدغه وارد فضای کسب و کار شوند.


وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین شبکه اجتماعی کشور و بر پایه مشارکت مردمی و پیشرو در حل مسائل جامعه، قدم­ های مفیدی در مهارت­ محور کردن آموزش عالی برداشته است.


حیدری عنوان کرد: دانشکده‌های فنی و حرفه‌­ای دانشگاه آزاد اسلامی با رویکرد نوین مبتنی بر سند توسعه دانشگاه با ترسیم چشم‌­انداز و تنظیم برنامه‌های کوتاه مدت، میان ­مدت و بلندمدت در جهت تحقق کارآفرینی و مهارت­ افزایی دانشجویان کشور در حوزه‌های مختلف فنی و حرفه‌ای گام‌های مهم و مؤثری برداشته‌اند.


معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه نظام جامع آموزش و فنی حرفه‌ای در سال 1396 در مجلس شورای اسلامی تصویب و برای اجرا به دولت ابلاغ شده، گفت: در این نظام، سطوح هشت‌گانه آموزش و پرورش تا مقطع دکتری تدوین و از دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از مراکز آموزشی برای پیاده‌­سازی مأموریت‌‌های آن یاد شده که با استفاده از ظرفیت‌های خود می‌تواند نقش تأثیرگذاری را ایفا کند.


وی ادامه داد: بر این اساس، دانشگاه آزاد اسلامی پشتوانه قانونی و راهبردی برای پیاده‌سازی و استقرار نظام جامع آموزش و فنی حرفه‌ای را دارد و می‌تواند رویکرد جدیدی را برای توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی در دستور کار قرار دهد و براساس ساحت دانشگاه کارآفرین، یکپارچه سازی و انسجام بخشی آموزش‌های فنی و حرفه‌ای را در پیش بگیرد.


وی خاطرنشان کرد: با مصوبه شورای گسترش و تأکید هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی، مقرر شد که در مرحله اول، آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای سما که تاکنون زیر نظر سازمان سما فعالیت داشتند، با عنوان «دانشکده مهارت و کارآفرینی» به واحدهای تابعه واگذار شود. در واقع مسئولیت دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی به عهده واحد مادر آن دانشکده خواهد بود و به عنوان یکی از دانشکده‌های آن واحد فعالیت خواهد داشت.


حیدری با بیان اینکه مسئولان واحدها در گام اول باید از منابع انسانی، زیرساخت‌های فیزیکی و ماموریت‌های آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای حداکثر استفاده را ببرند، گفت: بنای دانشگاه بر حذف آموزشکده‌ها و ساخت یک دانشکده جدید نیست؛ بلکه باید بیشترین استفاده را از ظرفیت آموزشکده‌های سما که به دانشکده مهارت و کارآفرینی تغییر نام می‌دهند داشته باشیم.


سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی در هر واحد دانشگاهی براساس فرآیند زمان بندی شده شکل خواهد گرفت و مجموع مهارت آموزانی که در قالب آموزش‌های رسمی در واحدها مشغول به تحصیل بوده‌اند، در این دانشکده‌ها مستقر خواهند شد.


وی افزود: در واقع مهارت آموزان به گونه‌ای فرآیند تحصیل خود را طی خواهند کرد که شایستگی و شاخص کارآمدی آن‌ها از لحاظ استانداردهای دانشگاه آزاد اسلامی و صنعت قابل تایید باشد و با دغدغه کمتری به عنوان یک کارآفرین ایفای نقش کنند. در سال تحصیلی جدید به هر کدام از واحدهای دانشگاهی، یک تا دو عنوان موضوع یا سرفصل براساس نظام موضوعات صنعتی و نیازهای منطقه مانند طرح پایش ارائه خواهد شد تا با همکاری مراکز صنعتی پیرامون خود، یا رشته‌های جدید را تاسیس و یا عناوین و سرفصل‌های رشته‌های موجود را براساس نیاز منطقه بروزرسانی کنند.


حیدری خاطرنشان کرد: در سال تحصیلی جاری به تمام واحدهای دانشگاهی ابلاغ خواهد شد که مبتنی بر بسترهای دانشگاه آزاد اسلامی، حوزه آموزش فنی و حرفه‌ای را در مقاطع کاردانی پیوسته و ناپیوسته و کارشناسی ناپیوسته در دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی متمرکز کنند. همچنین نظام ارتقا و ترفیع اعضای هیئت علمی در دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی با دانشکده‌های دیگر متفاوت خواهد بود، زیرا امکان دارد فردی به عنوان استادکار در این دانشکده‌ها تدریس کند که لزوماً مدارک رسمی دانشگاهی را نداشته باشد، اما به عنوان یک فرد ماهر در صنعت مشغول به کار است.


انتهای پیام /4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر