دهانشویه تأثیری در پیشگیری از ابتلا به کرونا ندارد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مینو محرز در برنامه تهران کلینیک رادیو تهران درباره افزایش آمار مبتلایان کرونا اظهار کرد: جهش کرونا در خرداد ماه بود که بعد کاهش پیدا کرد اما پس از تجمعات، مسافرتها و برگزاری کنکور سراسری دوباره با افزایش شدید آمار مبتلایان و مرگ و میر مواجه شدیم و با بازگشایی مدارس وضعیت بدتر هم خواهد شد.
وی افزود: ما دائم در روی موج هستیم و موج اول و دوم و سوم معنا ندارد.
این متخصص بیماریهای عفونی در خصوص اظهارات وزیر بهداشت مبنی بر ثبت سفارش 20 میلیون واکسن هندی خاطرنشان کرد: قاعدتاً بخش واکسیناسیون وزارت بهداشت تنها واکسنهایی را مورد تأیید قرار میدهد که توسط سازمان جهانی بهداشت، FCA آمریکا و یا اتحادیه اروپا تأیید شده باشند و در صورت عدم تأیید آن این واکسنها وارد نخواهد شد.
محرز درباره واکسن روسی آنفلوآنزا گفت: روسیه واکسنهای خود را به مراکز بین المللی جهت تأیید نمیفرستد ولی من چون شخصا اطلاعی از روند ساخت آن ندارم نمیتوانم آن را تأیید یا رد کنم.
عضو ستاد علمی کرونا درباره واکسنهای هندی نیز گفت: هندوستان بزرگترین کارخانههای تولید واکسن را دارد و حتی یونیسف واکسنهای مورد نیاز برای ریشهکنی سرخچه و اوریون در سالهای گذشته را از کارخانههای هندی تهیه کرد و پس از آن در ایران مصرف شد. این کارخانهها از امکانات تولید انبوه واکسن برخوردارند.
محرز درباره داروی اکتمرا در اثر بخشی جهت بهبود بیماران کرونایی عنوان کرد: داروی انتخابی برای درمان کرونا وجود ندارد اکتمرا داروی ضد ویروس نیست. اکتمرا جدیدترین دارویی است که برای درمان کرونا مورد استفاده قرار میگیرد. تمامی داروهای مورد استفاده تا به امروز از تأییدیه سازمان بهداشت برخوردار شدهاند اما قطعیتی برای تاثیرگذاری این داروها وجود ندارد.
وی تاکید کرد: قیمت اکتمرای وارداتی 80 میلیون و قیمت تولید داخل 2 میلیون است اما هنوز با اینکه برای بیماران بسیار بدحال استفاده می شود اثر بخشی قطعی آن در درمان کرونا تایید نشده است.
عضو ستاد علمی کرونا با تکذیب تاثیر گذاری دهانشویه ها در ازبین بردن ویروس کرونا گفت: باکتریهایی در دهان وجود دارد که برای بدن لازم هستند و میتوانند از بروز بیماری جلوگیری کنند در حقیقت سیستم ایمنی بدن را بالا می برند. استفاده از دهانشویه ها تنها این باکتریها را از بین می برد. تنها توصیه مفید در این زمینه مرطوب نگه داشتن دهان و استفاده مکرر از مایعات است.
محرز درباره کاهش استفاده از ماسک توسط ایرانیان با اظهار تاسف گفت: تنها راه های موثر در جلوگیری از ابتلا به این بیماری شستوشوی مکرر دستها، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک است. افرادی که از ماسک استفاده نمی کنند تنها با این کار جان خود و اطرافیان شان را به خطر میاندازند. استفاده از ماسک علاوه بر جلوگیری از ابتلا به کووید-19، احتمال ابتلا به آنفولانزا را نیز کاهش می دهد. نتایج مثبتی در این خصوص در نیمکره جنوبی مشاهده شده است.
انتهای پیام/4148
انتهای پیام/