صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بررسی بودجه مشاغل خانگی در یک برنامه تلویزیونی/ آمارهایی که همچنان دقیق نیستند

برنامه تلویزیونی «به وقت ایران» با حضور یک نماینده مجلس و معاون جهاددانشگاهی به بررسی چالش‌های کسب و کارهای خانگی پرداخت.
کد خبر : 516753

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا  از روابط عمومی برنامه،  شب گذشته یکشنبه 30 شهریورماه برنامه تلویزیونی «به وقت ایران» با حضور یک نماینده مجلس و معاون جهاددانشگاهی به بررسی چالش‌های کسب و کارهای خانگی پرداخت.


محمدصادق بیجندی؛ معاون جهاد دانشگاهی در ابتدای این برنامه درمورد کسب و کارهای خانگی در کشور به این موضوع اشاره کرد که از سال ۸۸ بحث مشاغل خانگی جدی‌تر شده است و حتی قانون مصوبی دارد.


حسین حاتمی؛ دبیر اول کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی هم از نگاه مجلس به این موضوع پرداخت. او از قانون مشاغل خانگی گفت و عقب ماندگی‌هایی که در این حوزه وجود دارد.


او درمورد این عقب ماندگی‌ها توضیح داد: مشاغل خانگی در چندین لایه مطرح می‌شود و قوانین مصوبی وجود دارد که دولت باید حمایت‌هایی از مشاغل خانگی داشته باشد و حتی باعث تجاری سازی شود.


او ضمن اشاره به برنامه پنج ساله ششم توسعه، اظهار کرد که آمارهای مربوط به مشاغل خانگی به صورت دقیق وجود ندارد.


بیجندی هم در ادامه این برنامه گفت: علاوه بر ستاد مشاغل خانگی، بحث اشتغال فراگیر با رسته های گوناگون هم در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح است. 



او در مورد نبود آمار میزان افرادی که در مشاغل خانگی فعال هستند، گفت: در پایان سال ۱۴۰۰ قرار است به رقم درستی از مشاغل خانگی دست پیدا کنیم و به مشکلات این حوزه رسیدگی شود البته این اتفاق قرار بود قبل از سال ۱۴۰۰ رخ دهد که شیوع کرونا جلوی آن را گرفت.


او از ایجاد شغل، احیا یا پایدارسازی هم سخن گفت که کرونا روند آن را هم متوقف کرده است.


حاتمی در ادامه ضمن تاکید به اینکه فعلا نمی خواهد از آمار و ارقام صحبت کند، بیان کرد: یکی از نکاتی که شاید به آن توجه نشود این است که اغلب عشایر به سیستم اینترنتی دسترسی ندارند در حالی که فعالیت اصلی عشایر، کارهای زنان و مشاغل خانگی آنهاست.


او افزود: ما آمار دقیقی از این افراد و شغل خانگی آنها نداریم. چیزی که می‌دانیم این است که یک و نیم میلیون نفر می‌توانند در مشاغل خانگی ثبت نام کنند و ساماندهی شوند. همین عدد هم بحث هایی دارد به این جهت که هر عملکرد تازه شیوه نامه خاص خودش را می‌خواهد. 


شهرام شکیبا که اجرای برنامه را برعهده دارد گفت: بعد از گذشت چهل سال و چندین دوره مجلس هنوز بر سر این مسئله که مشاغل خانگی ما چه جایگاهی دارد سردرگم هستیم! شاید یکی از دلایلی که کشورهای دیگر در مشاغل خانگی موفق شده اند همین است که آنها آمار و ارقام دارند و ما نداریم. 


حاتمی هم در ادامه اظهار کرد: ما آماری از کشورها موفق در زمینه مشاغل خانگی داریم که بر اساس آن یک پنجم مشاغل آمریکا، مشاغل خانگی است، هشتاد درصد مشاغل تایوان مشاغل خانگی تشکیل می دهد و شعار آنها «هر خانه یک کارخانه و هر کارخانه یک خانه» است. همچنین ایتالیا، یونان، سنگاپور و... هم نمونه های موفقی در مشاغل خانگی در دنیا هستند.



در ادامه علی خدایی به عنوان خبرنگار به صورت مجازی مهمان برنامه شد و از نیاز به حمایت از مشاغل خانگی گفت که دولت باید گام‌های جدی در این راه بردارد.


معاون جهاددانشگاهی در ادامه این بحث عنوان کرد: بودجه مشاغل خانگی درسال جاری ۸۰ درصد کاهش یافته است!


او توضیح داد: علت این کاهش بودجه شاید به دلیل اقناع نشدن مسئولان برای پرداخت بودجه به این مشاغل باشد یا شاید نماینده های جدید مجلس هنوز به اهمیت حمایت از مشاغل خانگی واقف نیستند.


مهدیه بهارمست هم خبرنگاری دیگری بود که مهمان مجازی «به وقت ایران» شد.


او از لایحه ای گفت که در مجلس دهم حرفش زده شده است و در مجلس یازدهم قرار بود به تصویب برسد و ۱۳ میلیارد بودجه برایش در نظر گرفته بودند که بعد از سه سال هنوز بی نتیجه مانده و تلاش خبرنگاران برای پاسخ به سوالاتشان هم به پاسخی نرسیده است!


شهرام شکیبا هم در ادامه برنامه درمورد وام هایی که به مشاغل خانگی داده می شود که رقم بسیار اندکی است گفت: باید حساب کنیم که با این وام‌ها چند تخم مرغ می‌توان خرید؟!


دبیر اول کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درمورد ۱۳ میلیارد تومانی که بهارمست عنوان کرد و بیمه های مشاغل خانگی توضیح داد: ما اعداد و ارقام را در کتاب بودجه می‌بینیم و آنچه بیان می‌شود مبنا نیست!


برنامه گفت‌وگو محور «به وقت ایران» با رویکرد مهارتی به تهیه‌کنندگی علیرضا عاصم‌یوسفی و اجرای شهرام شکیبا روزهای یکشنبه و سه‌شنبه از ساعت ۲۱:۴۵ تا ۲۳ به صورت زنده روی آنتن شبکه آموزش می‌رود.


تکرار این برنامه نیز روزهای دوشنبه و چهارشنبه ساعت از ساعت ۲۳ خواهد بود.


انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر