صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۵۷ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۹
در نامه‌ای به سازمان ملل؛

چین با رد ادعای آمریکا بر حفظ موثر برجام تأکید کرد

نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد با ارسال نامه‌ای به دبیرکل و رئیس شورای امنیت، ادعای آمریکا برای اعاده تحریم‌های گذشته ایران را غیرقانونی دانست و بر حفظ موثر برجام تأکید کرد.
کد خبر : 516647

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آنا، ژانگ چون با ارسال این نامه به آنتونیو گوترش و عبدو آباری سفیر نیجر و رئیس دوره‌ای شورای امنیت، افزود: بازگشت به نامه ۲۰ اوت ۲۰۲۰، مفتخرم نظر شما را به موضع چین در قبال اعلامیه روز گذشته آمریکا مبنی بر بازگشت تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران جلب کنم.


وی ادامه داد: آمریکا در ماه مه ۲۰۱۸ به‌طور یک‌جانبه از برجام کناره‌گیری کرد و دیگر یک شرکت‌کننده در برجام نیست. بنابراین، درخواست آمریکا مستند به سازوکار بازگشت سریع تحریم‌ها غیرقانونی است.


سفیر چین در سازمان ملل متحد اضافه کرد: در پاسخ به نامه ۲۰ اوت ۲۰۲۰ ایالات‌متحده، ۱۳ عضو شورای امنیت به رئیس شورا نامه نوشتند و به صراحت اظهار داشتند که نامه آمریکا به منزله اعلانی نیست که در بند ۱۱ قطعنامه ۲۲۳۱ مشخص شده است و هرگونه تصمیم یا اقدام ناشی از نامه ایالات‌متحده فاقد هرگونه تأثیر حقوقی، سیاسی یا عملی است.


جون تأکید کرد: همچنین دیدگاه آن‌ها توسط رئیس شورا در نتیجه‌گیری ۲۵ اوت منعکس شد. از این رو، مکانیسم ماشه نباید اجرایی شده تلقی شود و مفاد قطعنامه‌های ۱۶۹۶ (۲۰۰۶) ، ۱۷۳۷ (۲۰۰۶) ، ۱۷۴۷ (۲۰۰۷) ، ۱۸۰۳ (۲۰۰۸) ، ۱۸۳۵ (۲۰۰۸) و ۱۹۲۹ (۲۰۱۰) به موجب بند ۷ قطعنامه ۲۲۳۱، پس از ۲۰ سپتامبر هم خاتمه یافته خواهند بود.


وی تصریح کرد: مایلم بار دیگر تکرار کنم که چین به حفظ اثربخشی برجام و اقتدار قطعنامه شورای امنیت متعهد است و تلاش بی‌وقفه‌ای را برای حل سیاسی مسئله هسته‌ای ایران ادامه خواهد داد.


نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد همچنین خواستار ثبت این نامه به عنوان سند رسمی شورای امنیت شده است.


پیش‌بینی می‌شود ۱۱ عضو دیگر شورای امنیت که مخالف روند ادعایی آمریکا هستند هم در نامه‌های جداگانه تأکید کنند که اعتقادی به بازگشت تحریم‌ها ندارند همچنان که در ۲۰ اوت ۲۰۲۰ انجام دادند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر