صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۰۰ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح سیب زمینی در ویکی آنا

زادگاه اولیه سیب زمینی کوه های آند در بولیوی و پرو بوده است.
کد خبر : 516456

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، سیب‌زمینی توسط فاتحان اسپانیایی در سال ۱۵۷۰ از آمریکای جنوبی به اسپانیا منتقل شد و کشت آن در سراسر اروپا رواج یافت، و بعد‌ها توسط مستعمره نشین‌های بریتانیایی به آمریکای شمالی منتقل شد.


جالب است بدانید؛ دانشمندان آمریکایی به این نتیجه رسیده‌اند که سرمنشأ کلیه انواع سیب‌زمینی‌های امروزی را می‌توان به یک گیاه واحد که بیش از هفت هزار سال قبل در پرو کشت شد ردگیری کرد!


بیش ازهـزار گـونه سیـــب زمینی در سراسر جهان وجود دارد.


نام نخست سیب زمینی (batata) بوده است که اسپانیایی ها آن را در قرن ۱۶ به (potato) تغییر دادند.


 


سیب زمینی در ایران


سیب‌زمینی توسط جان ملکم در اواسط پادشاهی فتحعلی‌شاه قاجار برای نخستین بار به ایران آورده شده‌است و از این رو در ابتدا به آن «آلوی مَلکَم» می‌گفتند!
شاید ندانید اما؛ اولین محلی که سیب‌زمینی در ایران کاشته شد، روستای پشند در استان البرز بوده‌است و از این رو سیب زمینی پشندی همچنان در ایران معروف است!



خواص و مضرات سیب زمینی



  • سیب زمینی به طور طبیعی زیر چشم را روشن می‌کند و بنابراین، با استفاده از آب سیب زمینی یا سیب زمینی به طور مستقیم در ناحیه‌ی آسیب‌دیده می‌توانید حلقه‌های تیره‌ی زیر چشم‌تان را از بین ببرید.

  • خون تولید شده در اثر هضم آن نسبتاً غلیظ است. لذا برای کودکان، خانم‌های باردار یا شیرده، افراد کهنسال و افراد مبتلا به غلظت خون توصیه نمی‌شود.

  • سیب زمینی به عنوان یک عامل زیبایی ضدپیری موثر در نظر گرفته می‌شود، به خصوص برای از بین بردن چین و چروک.




  • استفاده‌ی منظم از آب سیب زمینی به پوست شما درخشش و سلامتی می‌دهد.

  • لکه‌های صورت بر روی ظاهر شما تاثیر بدی می‌گذارند و آب سیب زمینی یک راه عالی برای خلاص شدن از شر آنها است.

  • سیب زمینی سبب افزایش وزن می‌شود ولی در کنار افزایش وزن به اندازه گندم و برنج نیرو بخش و مقوی نیست.

  • فیبر کمک می‌کند که روده‌ها حرکات مناسبی داشته باشند و سیستم گوارش شما را خوشحال نگه می‌دارد.

  • سیب زمینی منبع خوبی از کربوهیدرات‌ها، پروتئین، کلسیم، نیاسین و ویتامین C و ب کمپلکس است. این خواص به مبارزه با بیماری‌های قلبی و حفظ حالت طبیعی فشار خون کمک می‌کنند.

  • پژوهش‌های جدید حاکی از آن است که پتاسیم موجود در سیب زمینی‌ می‌تواند اعداد نشان‌دهنده‌ی فشار خون را پایین بیاورد.

  • سیب زمینی دارای تاثیری فوق‌العاده برای درمان آفتاب‌سوختگی است.

  • سیب زمینی برای افراد مبتلا به سنگ کلیه و مثانه، برای افراد دارای معده‌های ضعیف (به دلیل هضم نسبتاً سخت) و افراد مبتلا به غلظت خون مضر است.




  • سیب‌زمینی در بین سبزیجات حاوی ویتامین ث بالایی است و آن را تقویت‌کننده قلب، محکم‌کننده لثه، مسکن درد و زخم معده می‌دانند.

  • سیب زمینی مقادیر بالایی از ویتامین B۶ دارد و به این ترتیب به ترمیم سلول‌ها کمک می‌کند.

  • بتاکاروتن، منیزیم، زینک، و ویتامین ب کمپلکس باعث می‌شوند سیب‌زمینی یک منبع خوراکی بسیار مهم برای مدیریت التهاب مفاصل باشد.

  • سیب زمینی برای درمان گرفتگی بینی، نایژه‌ها و ریه‌ها موثر است و به این ترتیب باعث بهبود آسم می‌شود.

  • عطر بخصوص آن به این خواص کمک می‌کند.

  • اضافه کردن آن به رژیم غذایی شما باعث افزایش بازسازی سلول‌ها می‌شود و منجر به بهبود خلق و خو و کم‌تر شدن استرس خواهد شد.

  • سیب زمینی سرشار از کربوهیدارت است که افراد چاق و مبتلا به دیابت نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند.




  • مطالعات نشان می‌دهد که سیب زمینی وقتی در دمای بالای ۱۲۰ درجه‌ی سانتی‌گراد پخته می‌شود یک ماده‌ی شیمیایی به نام آکریل‌آمید تولید می‌کند. این ترکیب در پلاستیک، چسب، رنگ و سیگار یافت می‌شود که ممکن است زمینه‌ی ابتلا به چند نوع سرطان را فراهم کند.

  • سیب زمینی‌هایی که رنگ آنها تغییر کرده و یا سبز شده‌اند، به‌احتمال زیاد حاوی سولانین هستند که ترکیبی سمی است و ممکن است مشکلاتی در سیستم گردش خون و تنفس افراد مانند سردرد، گرفتگی عضلات و اسهال ایجاد کند.


 


طبع سیب زمینی چیست؟


مزاج سیب زمینی سرد و تر است.
اما اگر آن را آب پز کنیم، دارای طبیعت معتدل می‌شود و چنانچه آن را سرخ کنیم دارای طبیعت گرم و خشک می‌شود.


 


مصلح سیب زمینی چیست؟


جهت هضم بهتر، کم کردن مضرات و بهبود خواص و مزاج سیب زمینی بهتر است از ادویه‌جات گرم نظیر دارچین، آویشن، زنجبیل و زیره سبز به عنوان مصلح استفاده گردد.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 1 نظر
فرزاد
15:33 - 1401/02/28
توضیحات کاملا کامل و کاربردی که پانستن آنها واقعا لازم میباشد منجزا ارائه شده
با تشکر و امتنان