صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۴ - ۰۲ آذر ۱۳۹۴

زنبور رباتیک با چشم‌های لیزری می‌تواند قربانیان فاجعه را مکان‌یابی کند + ویدئو

دانشمندان چشم‌های مکانیکی را طراحی کرده‌اند که با لیزر کار می‌کند و امیدوارند که این چشم‌ها در آینده بتوانند به زنبورهای رباتیک کمک کنند بدون برخورد با مانعی پرواز کنند.
کد خبر : 51564

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از NBCNews، دانشمندان معتقدند که این چشم‌های لیزری می‌توانند در آینده به افراد کمک کنند که با حرکت چشم یا حرکت بدن خود گوشی‌ هوشمند، تبلت، لپ‌تاپ، فناوری‌ پوشیدنی و هر ابزار همراه دیگری را کنترل کنند.


در حال حاضر، دانشمندان در حال توسعه ربات‌های پرنده با ابعاد زنبور و با نام RoboBees هستند که با الهام از ویژگی‌های زیستی این حشره طراحی شده‌اند. دانشمندان امیدوارند که این ربات‌ها روزی بتوانند در تمامی زمینه‌ها، از گرده‌افشانی گل‌ها گرفته تا مکان‌یابی قربانیان فجایع فعالیت کنند.


تحقیقات پیشین محققان نشان می‌دهد که این زنبورهای رباتیک قابلیت پرواز حتی در حالتی که انرژی کمی دارند یا در آب غوطه‌ور شده‌اند، دارند. با این حال، مشکل بزرگ این زنبورهای آهنی نداشتن درک عمق است؛ به این معنا که حفظ تعادل پرواز زمانی که به دیوار می‌رسند یا روی گل می‌نشینند، برایشان کار سختی است.


دانشمندان برای رفع این مشکل، زنبورهای رباتیک خود را با نسخه لیزری رادار مجهز کردند. این فناوری که به «لیدار» مشهور است، به جای امواج رادیویی در رادار، پالس‌های لیزری مرئی ساطع می‌کند. حسگرها فاصله زمانی بازتاب نور را اندازه‌گیری می‌کردند و این امر باعث می‌شود که فاصله تا مانع و شکل و اندازه مانع را اندازه بگیرند. همانند اکثر لیزرها، این پرتوهای لیدار نیز برای استفاده از اطراف چشم خطری ایجاد نمی‌کنند.



کارتیک دانتو، دانشمند علوم کامپیوتری از دانشگاه بوفالو در نیویورک، در این‌باره می‌گوید: «فناوری ما عملکردی شبیه به دستگاه کینکت مایکروسافت دارد که به همراه ایکس‌باکس به کار می‌رود و می‌تواند حرکات شما را برای بازی شناسایی کند. این فناوری‌ها بسیار ایمن هستند و همانند ابزارهایی هستند که در زندگی روزانه از آنها استفاده می‌کنیم».


لیدار هم‌اکنون در نمونه مفهومی خودروهای بدون راننده به کار می‌رود و وظیفه ناوبری و شناسایی وضع اطراف خودرو را به عهده دارد. سیستم‌های لیدار در این وسائل نقلیه در ابعاد لامپ‌های چادرهای مسافرتی هستند.


دانتو همچنین می‌افزاید: «ما مشابه فناوری‌‌هایی را استفاده کردیم که در خودروهای بدون راننده مورد استفاده قرار می‌گیرند، فقط سایز آن را کم کردیم که در بدن زنبور رباتیک‌مان جا بشود».


مترجم: نسترن صائبی


دانلود فایل صوتی

انتهای پیام/

ارسال نظر