همافزایی ملی برای تولید باکیفیت محتوای آموزش مجازی/ دانشجویان از آموزش غیرحضوری استقبال کردهاند
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی طبق شرایط و دستورالعملهای موجود آماده بازگشایی واحدهای دانشگاهی است و مقرر شده با رفع مشکلات موجود ازجمله ساماندهی سامانه آموزشیار، دانشگاهها بهطور رسمی بازگشایی شوند.
بیشتر بخوانید:
افزایش و تجهیز کلاسهای آموزشی در کرمانشاه
لزوم زمانبندی دانشگاهها در آموزش برخط دانشجویان
ترکیب 3 روش آموزشی برای دسترسی دانشجویان به محتوای درسی و استادان
خبرنگار خبرگزاری آنا در راستای آگاهی مخاطبان از آخرین اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان برای بازگشایی دانشگاه و چگونگی آموزش برخط و زیرساختهای موجود گفتگویی را با علیرضا منظریتوکلی، رئیس این دانشگاه ترتیب داده است که مشروح این گفتگو در پی میآید:
آنا: با توجه مشکل دانشجویان بهویژه دانشجویان مناطق محروم بهدلیل دسترسینداشتن به اینترنت چه تمهیداتی در ترم جدید آموزشی در این راستا اندیشیده شده است؟
منظریتوکلی: بهدلیل اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در جای جای کشور واحدهای متفاوت دارد و امکانات لازم را ایجاد کرده است، دانشجویان در این زمینه مشکلات کمتری داشتند و عمدتاً سعی شد در جاهایی که زیرساختها خیلی قابل قبول نیست در ارتباط با مقامات محلی، زیرساخت لازم از جمله اینترنت فراهم شود. علاوه بر این در ترم جاری آموزش ترکیبی است به این معنی که دانشجو میتواند اگر مایل باشد در محل دانشگاه حضور پیدا کند یا اینکه در محل زندگی خود از امکانات مجازی استفاده کرده و آموزش ببیند.
سعی کردهایم با توجه به نیاز دانشجویان، شرایط را برای آموزش مجازی آنان فراهم کنیم و براساس نظرسنجیهایی که انجام دادهایم، دانشجویان استان کرمان رضایت قابل قبولی از نحوه ارائه دروس و همینطور از برنامه ارتباط دانشجو با استاد داشتهاند.
بیشتر مدارس سمای دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان در مراکز شهرها هستند و مشکل دسترسی به اینترنت و امکانات ندارند. با این وجود سعی شد در طول تابستان هم آموزشهای لازم به مدیران مدارس و معلمان ارائه و در حد امکان با اولیا ارتباط برقرار شود و جلسات متعددی در مورد نحوه آموزش مجازی برگزار شد؛ بنابراین میتوانم بگویم دانشآموزان مدارس سما از آموزشهای مجازی رضایت کامل دارند و اخیراً موفقیتهای قابل توجهی هم به دست آوردهاند.
بهطور مثال در جیرفت حدود 45 دانشآموز تیزهوش دوره اول دبیرستان انتخاب شدهاند که 21 نفر از دانشآموزان سما بودند و این یک موفقیت بسیار بزرگ است یا در مرکز استان و شهرستانها، درصد بچههای سما که به مدارس تیزهوشان راه یافتهاند، خیلی بالاتر از درصد راهیابی بقیه دانشآموزان است و این نشان میدهد که سال گذشته آموزشهای معاونت آموزشهای عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان از نظر آموزش مجازی موفق بوده است.
آنا: در دو ترم گذشته (99-98 و تابستان) مشکلاتی در آموزش مجازی به وجود آمد و از نظر آموزشی زمانهایی از دست رفت، برای جبران زمانهای از دست رفته در ترم جدید تمهیداتی اندیشیدهاید؟
منظریتوکلی: بلافاصله اسفند 98 شورای آموزش مجازی در استان کرمان تشکیل شد و آموزشهای خود را آغاز کردیم. حتی عید را به آموزش جبرانی اختصاص دادیم و در تمام طول تعطیلات نوروز آموزش جبرانی داشتیم و پس از آن هم اگر ساعاتی باقی مانده بود، بعد از تعطیلات جبران کردیم و بهموقع به امتحانات رسیدیم. در واقع آموزشهای جبرانی مربوط به ترم قبل در همان نیمسال قبل بهخوبی برگزار شد و دانشجویان نیز رضایتمندی بالایی داشتند.
به نظر میرسد که دانشگاه آزاد اسلامی در آموزش مجازی از سایر دانشگاهها خیلی جلوتر بود و عقبماندگی بابت شیفتکردن و تغییر آموزش از حضوری به مجازی نداشت و نیاز به جبران ندارد؛ چراکه بلافاصله عقبماندگیهای آموزشی که البته زیاد هم نبود، جبران شد. همه این کاستیها با آموزش مجازی در تعطیلات نوروز و تعویق حدود دو هفتهای زمان امتحانات جبران شد و کارها بهخوبی به انجام رسید.
ترم تابستان را هم بهموقع آغاز کردیم و با موفقیت به پایان رساندیم و امیدواریم بتوانیم نیمسال اول سال 1400-1399 را با توجه به اینکه همکاران ما خبرگی لازم و دانشجویان مهارتهای لازم برای استفاده از آموزشهای مجازی را بهدست آوردهاند، بدون هیچ عقبماندگی به پیش بریم.
حُسن کار این است که اکنون در مقایسه با اسفند 98 که آغاز آموزشهای مجازی بود، دانشجویان مهارت کافی را بهدست آوردهاند و میتوانند به آسانی از آموزشهای مجازی استفاده کنند و همینطور استادان خبرگی و مهارتهای لازم را کسب کردهاند، مدیران و همه عوامل اجرایی نیز آمادگی لازم را برای آغاز نیمسال جدید تحصیلی دارند و بهخوبی این نیمسال به پایان خواهد رسید.
آنا: با توجه به حاضرنبودن برخی دانشجویان در کلاسهای مجازی و حضوری (از زمان شیوع ویروس کرونا) در ترم جدید چه تمهیداتی اندیشیده شده تا زمانهای ازدسترفته جبران شود؟
منظریتوکلی: در ترم تابستان که دانشجویان حضور قابل قبول داشتند و احتمال میدهیم که در نیمسال آینده هم از حضور قابل قبول دانشجویان برخوردار باشیم. دانشجویان با توجه به اهمیتی که به سلامت جامعه و خودشان میدهند، فعلاً ترجیحشان استفاده از فضای مجازی و آموزشهای غیرحضوری است؛ بنابراین استقبال خواهند کرد.
آنا: به نظر شما با توجه به گذشت بیش از 6 ماه از شیوع کرونا و تجربههای کسبشده از فعالیت مجازی گذشته، آیا باز هم در ترم جاری با مشکلاتی در آموزش مجازی مواجه خواهید بود؟
منظریتوکلی: اگر کسی ادعا کند هیچ مشکلی در آموزش مجازی وجود ندارد، یک ادعای بیمورد است. وقتی که تکنولوژی در حال پیشرفت است و روز به روز امکانات جدیدی میآید که قرار است همه چیز بهروز شود، مطمئناً در این مسیر مشکلاتی هم پدید میآید. علاوه بر این، یک طرف موضوع ما هستیم که آموزش را ارائه میدهیم، طرف آن کسانی هستند که از این آموزشها استفاده میکنند. در این مسیر چه در آغاز، چه فرآیند و چه در پایان ممکن است مشکلاتی پیش بیاید؛ ولی ما آمادگی برطرفکردن هر نوع مشکلی را در این مسیر داریم.
آنا: خواسته شما از دانشگاهیان و مسئولان بالادستی در آموزش مجازی ترم تحصیلی جاری چیست؟
منظریتوکلی: فکر میکنم که مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی در کشور نهایت سعی خود را برای برگزاری موفق آموزشهای مجازی انجام دادند. اگر در کشور یک همافزایی برای تولید محتوای مناسب و قابل استفاده برای همه دانشجویان، چه دانشگاههای ملی و چه دانشگاه آزاد صورت بگیرد، این همافزایی میتواند به کیفیت آموزش کمک کند. امیدواریم که این ارتباط و همافزایی برقرار شود. همانطور که دانشگاه آزاد اسلامی اهتمام در ایجاد محتوای بسیار باکیفیت دارد، بقیه هم بیایند و همافزایی کنند تا به بهترین محتوای باکیفیت برسیم.
انتهای پیام/4103/4062/پ
انتهای پیام/