لزوم استفاده از گنجینه بیانات امامین انقلاب اسلامی در پایاننامهها و رسالههای دکتری
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اولین همایش استادی معارف مهدویت راهبر با تأکید بر اندیشههای امام این انقلاب اسلامی صبح امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب برگزار شد.
حجتالاسلام حسن ملایی، کارشناس مباحث تربیتی و مهدویت در این همایش اظهار کرد: مهدویت تنها یک منجی نیست بلکه مهدویت حول امام زمان (عج) است. بیانات امامین انقلاب اسلامی گنجینهای است که میتوان در پایاننامهها و رسالههای دکتری دانشجویان از آن استفاده کرد.
وی در خصوص مفهوم، جایگاه و ضرورت مهدویت با بیان این پرسش که مهدویت به چه معنا است، اظهار کرد: این پرسش منشأ بسیاری از سؤالات است. اینکه برخی مهدویت را پایان تاریخی اسلام میدانند، اشتباه است؛ بلکه اسلام اندیشهای دارد که توسط یک منجی انجام میشود و مهدویت به معنای تمام معارف حول امام مهدی(ع) از جمله عصمت و... است.
مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت عنوان کرد: مهدویت در دانشگاههای ما تدریس نمیشود اما در دنیا رسالههای دکتری در خصوص ریز موضوعات مهدویت نگاشته میشود! در غرب در خصوص مطلق منجی مهدویت پژوهش میکنند.
ملایی با اشاره به اینکه رئیسجمهورهای اخیر آمریکا خود را منجی معرفی میکنند، گفت: مهدویت حول محور امام مهدی (ع) است. در بیان مهدویت باید امام مهدی برجسته شود. اندیشمندان رژیم صهیونیستی با مطالعه منابع اسلام به دنبال تخریب مهدویت اسلامی هستند.
این کارشناس مباحث تربیتی و مهدویت با اشاره به نظرات امام خمینی (ره) در خصوص مهدویت عنوان کرد: تفسیر صحبتهای امام خمینی (ره) را میتوانیم در مباحث رهبر معظم انقلاب اسلامی بخوانیم. ما از مهدویت چیزی نمیدانیم اما توقعات زیادی در خصوص ظهور امام زمان (عج) داریم.
وی در خصوص جایگاه مهدویت گفت: امام، مصداق عینی تمام دین است. تا ما جایگاه امام را نشناسیم نمیتوانیم مهدی و مهدویت را بشناسیم. حوزه و دانشگاه باید در معرفت امامشناسی و مهدویت پیشگام باشد اما در این 40 سال کم کاری کردهاند.
مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به اینکه هر کسی امام خود را نشناسد و بمیرد، مرگ جاهلی است، گفت: مرگ جاهلیت به معنای این است که فرد مسلمان نمرده است.
ملایی بیان کرد: اگر مهدویت نباشد آیندهای نخواهیم داشت. آینده ما، خانوادههایمان، حکومت و... به مهدویت بستگی دارد، آیا ما یاد گرفتهایم که شعار و عمل کاندیداها با مهدویت همخوانی داشته باشد؟ اگر این همخوانی وجود نداشته باشد، انتخابهای اشتباهی خواهیم داشت.
وی ادامه داد: انتظاری که در خصوص امام زمان (عج) میدانیم مفهوم آن، زمین تا آسمان با نگاه اهل بیت (ع) متفاوت است. منتظرهای امام زمان (عج) برترین انسانهای تاریخ بشریت هستند.
این کارشناس مباحث تربیتی و مهدویت تأکید کرد: سبک ازدواج منتظران نیز متفاوت است، درصد قابل توجهی از اشتباهات خانوادهها عدم شناخت انتظار امام زمان است.
ملایی گفت: انتظار از جنس عمل است؛ منتظر به کسی میگویند که از حالت مفهومی در صحنه عینیت قرار بگیرد. منتظر امام زمان همین الان در خیمه ولیعصر (عج) است.
وی افزود: انتظار یک رفتار و عمل نیست؛ بلکه یک فوق عمل است. انتظار روحیهای است که توأم با مجموعه رفتار جهادی است. جهاد به معنای جنگ نیست بلکه به معنای تلاش حداکثری با داشتن هدف آرمانی است. انسانهای بدون آرمان، آدمهای مرده هستند و منتظر امام برای خدا کار میکند.
کارشناس مباحث تربیتی و مهدویت با بیان این پرسش که زمینهسازی برای ظهور چیست، خاطرنشان کرد: در انتظار با نگاه جهادی باید به این نکته توجه داشت که رفتار جهادی در مقابله با دشمن است. دشمنشناسی، رصد و مقابله دشمن بسیار مهم است. منتظر واقعی باید دشمن امام خود را بشناسند.
ملایی با تأکید بر اینکه برخی به نام عدالت، سر عدالت را میبرند و عدالتخواهان را میکوبند، بیان کرد: امروز دشمن با ما هم صدا میشود؛ اما هدف و آرمان دشمن با ما متفاوت است.
وی با اشاره به حدیثی از امام کاظم (ع) گفت: کسی که معتقد به امام زمان خود باشد و منتظر واقعی آن امام باشد، رزق فراوان و ظرفیت روحی بالا (شرح صدر) خواهد داشت و به آروزهای خود خواهد رسید. همچنین این فرد دچار چالشها و مشکلاتی دنیوی نخواهد داشت زیرا خدا مشکلات او را رفع خواهد کرد.
انتهای پیام/۴۰۸۴/
انتهای پیام/