سهم استخدام معلولان در دستگاههای اجرایی افزایش مییابد
انوشیروان محسنی بندپی رئیس سازمان بهزیستی کشور در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در مورد لایحه استخدام سه درصدی معلولان در دستگاههای دولتی اظهار کرد: سازمان بهزیستی در مورد این لایحه با سازمان مدیریت و معاونت برنامه ریزی رئیس جمهوری مکاتبه کرده و هم اکنون بازنگری قانون جامع حمایت از معلولان در مجلس در حال بررسی است که امیدواریم در همین مجلس بتوانیم این لایحه را مصوب کنیم.
وی ادامه داد: در این لایحه، الزامات و تمهیداتی را در نظر میگیریم که هیچ دستگاهی نتواند از این موضوع، خود را معاف بداند و از اجرای قانون استخدام سه درصدی معلولان سر باز زنند. متاسفانه دستگاههای اجرایی زیر بار استخدام قانون سه درصدی معلولان نمیروند و به دلایل مختلفی از اجرای قانون سر باز میزنند بر همین اساس در پی آن هستیم که در این قانون سهم استخدام معلولان را افزایش دهیم و باید ببینیم که کمیسیون مشترک و کمیسیونهای تخصصی چه کاری انجام می دهند و امروز اولین جلسه بازنگری قانون حمایت از معلولان برگزار میشود.
رئیس سازمان بهزیستی در مورد تحویل مسکن مددجویان بهزیستی گفت: در سال 1392، حدود 18 هزار مسکن مددجویی، در سال گذشته 12 هزار مسکن و در سال 94 تاکنون چهار هزار مسکن مددجویی را به معلولان تحت پوشش سازمان بهزیستی تحویل دادیم. همچنین 46 هزار مسکن مددجویی را نیز در دست احداث داریم که از پیشرفت فیزیکی 20 درصد برخوردار هستند.
محسنی بندپی در مورد دو و نیم میلیون زن سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی نیز گفت: اصل کار ما توانمندسازی زنان بیسرپرست و تحت پوشش سازمان بهزیستی است. زمانی زنان سرپرست خانوار را زنانی با سنین بالا تشکیل میدادند که همسرانشان را پس از گذشت سالها زندگی از دست دادهاند اما امروز زنان سرپرست خانوار جوان و دارای استعدادی تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که ظرفیت آموزش و مهارت آموزی در آنان وجود دارد و ما باید برای آنان برنامه ریزی خاصی را در نظر داشته باشیم.
وی ادامه داد: باید برای توانمندسازی زنان جوان و با استعداد سرپرست خانوار و اشتغال آنان تلاش کنیم تا وارد چرخه اشتغال و ارائه کار و اقتصاد شوند. در این راستا سازمان بهزیستی به دنبال آن است که با وامها و تفاهم نامههایی که با سازمان آموزش فنی و حرفهای و با معاونت تعاونی وزارت کار و رفاه اجتماعی منعقد کردیم و نسبت به بحث اقتصادی و علم آموزی و ورود آنان به چرخه اقتصادی راه را هموار میکنیم. همچنین سال گذشته 15 هزار زن سرپرست خانوار از حمایتهای بهزیستی خارج شدهاند و سالانه 15 درصد از زنان سرپرست خانوار از چرخه حمایتی بهزیستی خارج می شوند و این به معنای این است که ما از 10 درصد تکلیف قانونی خود نیز فراتر عمل کردهایم.
انتهای پیام/