پیادهروی اربعین برگزار نخواهد شد؛ اما مراسم اربعین تعطیل نیست / اجرای 20 عنوان برنامه با همکاری 70 نهاد، سازمان و گروههای مردمی
به گزارش خبرنگار حوزه حج و زیارت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، نشست خبری حجتالاسلاموالمسلمین حمید احمدی، رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین با موضوع تشریح برنامههای فرهنگی اربعین صبح امروز سهشنبه ۲۵ شهریورماه در سالن وحدت اسلامی سازمان حج و زیارت برگزار شد.
حجتالاسلاموالمسلمین احمدی در ابتدای این نشست گفت: با توجه به شرایط پیشآمده حسرت حضور مردم در سرزمین اربعین بر دل عاشقان امام حسین (ع) خواهد ماند؛ پیادهروی اربعین برگزار نخواهد شد اما مراسم اربعین تعطیل نیست. قطعاً هر برنامه فرهنگی و عزاداری با پیشفرض عمل به دستورالعملهای بهداشتی اعلامشده توسط ستاد مقابله با کرونا خواهد بود.
وی عنوان کرد: اربعین با سابقه هزاران سال در فرهنگ شیعی بالا و پایین داشت اما هیچوقت اساس این کار تعطیل نشد و در مقاطع مختلف و با توجه به اقتضائات زمان برگزار شده است. امسال و با استفاده از تجربیات بسیار خوب دهه اول محرم برنامههای دهه آخر صفر هم برگزار خواهد شد.
رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین ضمن بیان اینکه از ابتدا که پیشبینی کردیم شیوع ویروس کرونا فراگیر خواهد بود سناریوهای مختلفی به ستاد مرکزی اربعین ارائه دادیم، ابراز کرد: پیشبینی ما در قالب هفت سناریو بود که برخی بهمرور از امکان اجرا خارج شدند و با نزدیک شدن به اربعین مشخص شد برنامه متناسب با وضعیت فعلی یعنی ایرانیها در مراسم اربعین مانند هر سال حضور نخواهند داشت اجرا خواهد شد. طبق این فرض برنامههای در داخل کشور و برنامههای بینالمللی تدارک دیده شده است.
احمدی اظهار کرد: ما امسال اولین سالی است که سرداران بزرگ مقاومت شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس را در بین خودمان نداریم؛ کسانی که حق بزرگی در باز شدن مسیر نورانی پیادهروی اربعین گردن ما دارند؛ به همین مناسبت ویژهبرنامههایی در این رابطه در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط موجود بیشترین استفاده را از فضای مجازی خواهیم داشت، ادامه داد: ۱۷ همایش منطقهای و بینالمللی در کشورهای مختلف از شرق آسیا و آفریقا تا اروپا و آمریکا پیشبینی شده است که با حضور اندیشمندان در سطوح مختلف برگزار خواهد شد که جزئیات آن بهمرور اعلام خواهد شد. بخشی از این همایشها پژوهشی هستند. ضمن اینکه نشستهای تخصصی به زبانهای مختلف نیز خواهیم داشت.
رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین اضافه کرد: همایشهای مختلف برای رهبران دینی گوناگون در دنیا از هندوئیسم و بودا تا مسیحیت و یهود و زرتشت و مسلمانان با نگاه پژوهشی با بحث جایگاه زیارت معنوی در ادیان پیشبینی کردهایم. همایشی هم با عنوان «امام حسین (ع) محور همگرایی امت» با حضور فرقههای مختلف اسلامی از سطح جهان با همکاری مجمع تقریب مذاهب اسلامی و بخش بینالملل حوزه علمیه قم برگزار خواهد شد.
احمدی درباره حضور دانشگاهها در اجرای برنامههای اربعینی گفت: برنامههای پیشبینیشده از سوی دانشگاهها بیشتر در فضای مجازی برگزار خواهد شد. دانشگاه پیام نور همایشی طراحی کرده است که نهم مهرماه در دانشگاه پیام نور اهواز برگزار خواهد. دانشگاه علامه طباطبایی هم همایش سالانه خود را امسال با عنوان اربعین مقاومت صلح اجرا خواهد و همچنین دانشگاه مقدس اردبیلی هم یک همایش بینالمللی برگزار خواهد کرد.
وی عنوان کرد: ۱۲ نشریه بهصورت مجازی به زبانهای مختلف طراحی و تدوین شده است که با شروع ایام اربعین حسینی منتشر خواهد شد.
رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین با بیان اینکه یک روز قبل از اربعین یعنی ۱۹ صفر مراسم عزاداری حسینی در ادارهها و نهادهای مختلف پیشبینی شده است، خاطرنشان کرد: در روز اربعین علاوه بر برگزاری گردهمایی جاماندگان حسینی در بقاع متبرکه، طرح هر خانه یک حسینیه که در دهه اول محرم بهصورت روضه خانگی برگزار شد، نیز در دستور کار قرار گرفته تا تبلیغات لازم در این زمینه انجام شود.
احمدی خاطرنشان کرد: درمجموع ۲۰ عنوان برنامه داریم این برنامهها با ۲۸ نهاد که بهصورت مستقیم در کمیته عضو هستند اما مجموعاً ۷۰ نهاد در اجرای برنامهها نقش خواهند داشت.
انتهای پیام/4028/پ
انتهای پیام/