صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۰ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۹
یادداشت وارده؛

آنچه «شارلی ابدو» به‌دنبال بازنمایی است

شارلی ابدو با افول چپ در جهان، مانند بسیاری دیگر از رسانه‌های چپ اکنون از رسالت اصلی خود فاصله گرفته و به جای مبارزه در جبهه ضدسرمایه‌داری به تخریب وجهه ادیان در فرانسه می‌پردازد.
کد خبر : 515055

گروه استان های خبرگزاری آنا،  پافشاری نشریه شارلی ابدو فرانسه در اهانت به پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم در حالی صورت می‌پذیرد که در دفعات گذشته، صدها میلیون مسلمان در سراسر جهان از این اقدام زشت و نادرست دل‌آزرده شده بودند.


نشریه شارلی ابدو چپ‌گرایی را به‌عنوان خط‌مشی اصلی خود اعلام می‌کند و واضح است که نقد سرمایه‌داری از رسالت‌های اصلی جریان چپ به حساب می‌آید. به‌طور کلی در اروپا و به‌ویژه در فرانسه، برای سال‌ها جریان چپ نو به انتقاد فرهنگی از سرمایه‌داری پرداخته و اندیشمندان سرشناسی در این زمینه معرفی کرده است؛ اما با افول چپ در جهان، شارلی ابدو هم مانند بسیاری دیگر از رسانه‌های چپ، اکنون از رسالت اصلی خود فاصله گرفته و به جای مبارزه در جبهه ضدسرمایه‌داری به تخریب وجهه ادیان در فرانسه می‌پردازد.


شارلی ابدو میراث‌دار نشریه «هاراگیری» است که پیش‌تر به جرم توهین به ارزش‌های ملی در فرانسه توقیف شده بود. آنها به شارل دوگل، اسطوره سیاسی فرانسه توهین کرده بودند و نام شارلی ابدو هم در طعنه به اسم شارل دوگل برای این نشریه انتخاب شده و پس از یک دوره فعالیت، شارلی ابدو به‌دلیل ضعف در محتوا و استقبال نکردن مخاطبان مجبور به تعطیلی شد؛ اما مجدداً در ۱۹۹۲ انتشار آن از سر گرفته شده است.

۷ ژانویه ۲۰۱۵ پیامد چاپ تصویری موهن از پیامبر اکرم 
صلی الله علیه و آله و سلم بر روی جلد، توسط گروهی تندرو حمله‌ای مسلحانه و مرگ‌بار به دفتر مجله رخ داد که دست‌کم ۱۲ کشته و حدود ۱۰ زخمی بر جای گذاشت.پس از این رخداد، نسخه ۱۱۷۸ شارلی ابدو به لطف پوشش خبری این واقعه موفق شد هشت میلیون نسخه بفروشد و عایدات فراوانی را نصیب صاحبان آن کند؛ اما گذشته از این اقدام رادیکال، اکثر مسلمانان در جهان با دل‌شکستگی و اندوه قلبی در برابر این اهانت واکنش نشان دادند.


شارلی ابدو  نمونه‌ کوچکی از ترور هویتی اسلام در غرب است


در غرب انتشار مضامینی که موجب برانگیختن احساسات قومی و نژادی است ازنظر قانونی جرم به حساب می‌آید. به‌عنوان نمونه اگر کسی علیه یهودیان یا واقعه هولوکاست تولید محتوا کند یا سخنی بگوید، تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت. در ورزشگاه‌ها اگر شائبه توهین نژادی وجود داشته باشد، هواداران تیم و خود باشگاه شامل حال جریمه‌های سنگین خواهد شد. در ایالات‌متحده برای حفظ ظاهر هم شده توهین به سیاهان جرم محسوب می‌شود و برای فرد توهین‌کننده مجازات در بر خواهد داشت.


اما با این وجود، رویه عملی این سال‌ها نشان داده که اهانت به مسلمین در قالب‌های مختلف از سوزاندن قرآن گرفته تا توهین به حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم، امری است مجاز که در قالب حق آزادی بیان توجیه و تفسیر می‌شود.


این امر را می‌توان پیرو روند گسترده و هدفمند اسلام‌هراسی در غرب تحلیل کرد. با رشد جریان‌های اسلامی در اروپا و افزایش تعداد مسلمانان، کشورهای اروپایی با احساس تهدید از این بابت، مبارزه چندبعدی علیه اسلام را آغاز کردند. محدودکردن نمادهای اسلامی مانند مسجد، مناره، صدای اذان، پوشش و حجاب اسلامی از یک طرف و تبلیغ علیه مبانی اسلام با خشن و بدوی جلوه دادن آن از دیگر سو درصدد بوده تا افکار عمومی را به سمت رویگردانی از اسلام سوق دهد.


از دیگر سو در سال‌های اخیر عملیات روانی و مبارزه فرهنگی با اسلام را از طریق سینما، مطبوعات و رسانه‌ها به قوت تمام دنبال می‌کنند. در هالیوود سال‌هاست که اسلام‌هراسی جایگزین هراس از کمونیسم شده و ده‌ها فیلم و مجموعه تلویزیونی با مضامین ضداسلامی تولید شده‌اند و در عین حال به‌طور نامحسوس و خزنده‌ای توسط نفوذ در فرهنگ عامه، تمسخر مسلمین به روند همگانی بدل شده و مسلمانان ساکن اروپا را از طریق بازنمایی و هویت‌سازی به‌عنوان شهروندانی تندور، کم‌سواد و تروریست معرفی می‌کنند.


شارلی ابدو در اصل نمونه‌ای کوچک از موارد بیشمار به هم پیوسته‌ای بوده که ترور هویتی اسلام را در غرب هدف گرفته است. اقدام تروریستی حمله به دفتر نشریه و قتل‌عام کارکنان آن در تکمیل فعالیت‌های اسلام‌ستیز این نشریه، کوشید تا با توسل به پوشش رسانه‌ای، وجهه مظلوم اسلام را در جهان خدشه‌دار کند.


با این وجود اما افکار عمومی جهان در درازمدت به تمییز و تشخیص حق از ناحق نائل خواهد آمد. همان‌طور که مظلومیت و حقانیت سرخپوستان، سیاهان، ملت‌های ستمدیده دوران استعمار، کارگران و فقرا به مرور زمان روشن شد و دستگاه عظیم تبلیغاتی غرب، قادر نبود تا کتمان همیشگی حقیقت را رقم بزند. گویی حق همیشه راه خود را در طول تاریخ پیدا می‌کند و قوه شناخت فطرت بشری همواره به آنچه درست است، واقف می‌شود.


بشیر اسماعیلی دبیر هم‌اندیشی استادان و نخبگان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان اصفهان


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر