صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۳:۲۰ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۹
بدون واگذاری اطلاعات بنیادی به آمریکا؛

تیک‌تاک به اوراکل رسید

پس از ماه‌ها کش‌وقوس بر سر واگذاری شعبه آمریکای شبکه اجتماعی «تیک‌تاک»، مالکیت آن طی قراردادی به شرکت فناوری اوراکل واگذار شد.
کد خبر : 514991

به گزارش گروه علم، فناوری و دانش‌بنیان خبرگزاری آنا، سرانجام پس از ماه‌ها کش‌وقوس بر سر واگذاری شعبه آمریکای شبکه اجتماعی «تیک‌تاک»، مالکیت آن طی قراردادی به شرکت فناوری اوراکل واگذار شد.


هنوز هیچ‌کدام از دو شرکت، اوراکل (Oracle) و بایت‌دنس (ByteDance)، مالک چینی تیک‌تاک، جزییات بیشتری از توافق را اعلام نکرده‌اند.


تیک‌تاک (TikTok) یک شبکه اجتماعی ویژه ساخت و به اشتراک‌گذاری ویدیوی کوتاه ۳ تا ۱۵ ثانیه‌ای است که در چین به نام Douyin شناخته می‌شود. از وقتی که این اپلیکیشن در سال ۲۰۱۷ با سامانه موسیقی musical.ly تلفیق شده، به محبوبیت فراوانی به ویژه در میان نوجوانان دست یافته است.


این اپلیکیشن از زمان آغاز به کارش در سال ۲۰۱۶ تا کنون بیش از ۱.۶ میلیارد بار دانلود شده است و دست‌کم ۱۲۳ میلیون آمریکایی از آن استفاده می‌کنند. محبوبیت تیک‌تاک از زمان شیوع ویروس کرونا به‌شدت افزایش یافته است و کاربران با پر کردن ویدئوهای کوتاه در این شبکه فعالیت می‌کنند.


این اپلیکیشن از سوی مقامات کاخ سفید متهم بود که اطلاعات خصوصی جمع‌آوری‌شده از کاربران آمریکایی را به دولت چین منتقل می‌کند. تیک‌تاک در مقابل به اشتراک‌گذاری اطلاعات شخصی کاربران با دولت چین را رد کرده و گفته است حتی در صورت طرح چنین درخواستی آن را قبول نخواهد کرد.


شرکت اوراکل که دفتر مرکزی‌اش در کالیفرنیا قرار دارد یکی از غول‌های دنیای فناوری است. این شرکت یکی از معدود شرکت‌های سیلیکون ولی است که صاحبانش روابطی خوب با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا دارند.


خبر توافق اوراکل برای خرید تیک‌تاک در حالی اعلام می‌شود که پیش‌تر مایکروسافت از گردونه رقابت کنار کشیده بود.


رسانه دولتی سی‌جی‌تی‌ان چین به نقل از یک منبع آگاه نوشته است که قرارداد خرید جدید شامل الگوریتم هوش مصنوعی تیک‌تاک نمی‌شود و شرکت بایت‌دنس کد اصلی اپلیکیشن را در اختیار خریدار آمریکایی قرار نخواهد داد.


کارشناسان می‌گویند که این قرارداد می‌تواند برای تیک‌تاک یک قرارداد «برد-برد» محسوب شود چرا که از طرفی لازم نیست اطلاعات بنیادی خود را به آمریکا بدهد و از طرف دیگر مبلغ خوبی از این قرارداد نصیبش خواهد شد.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر