صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۷ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۹
دکتر طهرانچی در شبکه دوم سیما:

سامانه آموزشیار مدافع حقوق دانشجویان است/ ایجاد شبکه‌های اجتماعی علمی در دانشگاه آزاد اسلامی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: سامانه یکپارچه امور آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی(آموزشیار) با قوانین و مقررات یکپارچه، مدافع  حقوق دانشجویان و مدارک دانشگاه آزاد اسلامی است.
کد خبر : 514836

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در برنامه زنده تلویزیونی «امتداد الوند» حضور یافت و در خصوص شرایط دانشگاه آزاد اسلامی در زمان شیوع ویروس کرونا و چگونگی آموزش مجازی، گفت: با شیوع ویروس کرونا شرایط برای دانشگاه‌ها و نظام آموزشی کشور غافلگیرکننده بود، اما خصوصیت انسان این است که به شرایط پیش‌آمده سریع پاسخ دهد، ازاین‌رو دانشگاه آزاد اسلامی وارد آموزش مجازی شد و در ترم گذشته سطح یک آموزش مجازی را پشت سر گذاشت.


وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی در ترم جاری وارد سطح دو آموزش مجازی می‌شود و باید شرایط بهتری برای دانشجویان ایجاد کند. در این ترم شیوه ترکیبی آموزش حضوری و مجازی در این دانشگاه اجرا می‌شود، البته دانشجویان جدیدالورود دانشگاه اواخر مهرماه، سال تحصیلی خود را آغاز می‌کنند و برای دانشجویان حاضر دانشگاه، 12 جلسه کلاس آموزش مجازی و چهار جلسه کلاس آموزش حضوری برگزار می‌شود که البته کلاس‌های حضوری دانشگاه با تعداد دانشجوی کم و حفظ کامل پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌شود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه تجربه آموزش مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی چه میزان به غافلگیر نشدن این دانشگاه در زمان شیوع ویروس کرونا کمک کرد، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی دارای بزرگ‌ترین واحد مجازی کشور با یک سیستم آموزش مجازی یکپارچه است که توانسته 280 هزار کلاس در هفته را به‌صورت برخط برگزار کند، البته مشکلاتی در همین رابطه وجود داشت، چراکه زیرساخت کشور کاملاً آماده نبود و اینترنت‌های خانگی نیز از سرعت خوبی برخوردار نبود.


دکتر طهرانچی با بیان اینکه کلاس‌های آموزش مجازی از 13 اسفندماه سال گذشته شروع شد، گفت: کلاس‌های جبرانی دانشجویان تا 16 فروردین به‌صورت کامل و برخط اجرا شد و از 16 فروردین سال جاری تا 16 خردادماه نیز 30 میلیون نفر کلاس دانشجو در دانشگاه برگزار شد.


وی در خصوص برگزاری امتحانات دانشجویان در ترم گذشته، اظهار کرد: در این دوره از امتحانات ترتیبی اتخاذ شد تا دانشجویان بتوانند در واحد محل سکونت خود امتحان بدهند.


دکتر طهرانچی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چه میزان پروتکل‌های بهداشتی در کلاس‌های حضوری دانشگاه آزاد اسلامی اجرا می‌شود، اظهار کرد: کلاس‌های حضوری دانشگاه آزاد اسلامی به‌صورت گروه‌های دانشجویی 5 تا 7 نفره در یک کلاس 24 متری برگزار می‌شود که بدون شک پروتکل‌های بهداشتی با ضریب بسیار بالا اجرا می‌شود، البته ما اعتقاد داریم در جریان آموزش ارتباط بین استاد و دانشجو نباید حذف شود.


شعار دانشگاه آزاد اسلامی در سال تحصیلی جاری یادگیری آموزش عمیق است


دکتر طهرانچی با بیان اینکه مقام معظم رهبری به تحول در آموزش تأکید کرده‌اند به طوری که «آموزش باید عمیق، کاربردی و فایده‌محور باشد»، گفت: بر این اساس، شعار دانشگاه آزاد اسلامی در سال تحصیلی جاری نیز یادگیری آموزش عمیق است. آموزش عمیق در مقابل آموزش حفظ‌محور قرار می‌گیرد. جریان آموزش مجازی ممکن است یک مقدار باعث سطحی‌شدن آموزش شود که باید روش‌های نوینی برای جلوگیری از این اتفاق به کار گرفته شود. آموزش مجازی دارای دستورالعمل‌های خاصی است که فقط برگزاری کلاس‌های برخط را شامل نمی‌شود.


وی در پاسخ به سؤال مجری برنامه در خصوص شرایط میهمانی و نقل‌وانتقال دانشجویان در ترم جاری گفت: یک اتفاق بسیار بزرگ در دانشگاه آزاد اسلامی افتاد و آن راه‌اندازی سامانه یکپارچه امور آموزشی دانشگاه به نام آموزشیار بود. دانشگاه آزاد اسلامی در گذشته 500 نظام آموزشی جدا از هم داشت که در سال جاری و با یک برنامه جامع تمامی سامانه‌ها تحت عنوان آموزشیار یکپارچه و به‌صورت یک شبکه درآمدند.


وی افزود: در این سامانه بحث میهمانی دانشجویان بسیار ساده انجام خواهد شد و بروکراسی‌های اداری حذف می‌شود. البته در شرایط شیوع ویروس کرونا چیزی به‌عنوان میهمانی و انتقال دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی نخواهیم داشت، چراکه براساس دستورالعمل‌های صادره دانشجویان می‌توانند در محل زندگی خود تحصیل کرده و امتحان دهند و شرایط آموزشی و آزمایشگاهی برای دانشجویان دانشگاه آزاد در محل زندگی آنان فراهم شده است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در ترم گذشته و با شیوع ویروس کرونا حدود 5 هزار امتحان جامع در دانشگاه آزاد اسلامی در شهرهای محل سکونت دانشجویان برگزار شد. دانشگاه آزاد اسلامی این بستر را به منظور رفاه حال دانشجویان فراهم کرد.


وی با بیان اینکه نظام آموزشیار مانع برخوردهای سلیقه‌ای در واحدهای دانشگاهی با دانشجویان می‌شود، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی از مردم، برای مردم و با مردم است و ما تلاش خود را می‌کنیم که بتوانیم در این شرایط با مردم و دانشجویان همکاری‌های لازم را داشته باشیم.


دکتر طهرانچی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در زمان شیوع کرونا چه اقداماتی برای رفاه دانشجویان انجام داده است، گفت: در زمان شیوع ویروس کرونا مشکلات اقتصادی خانواده‌ها و سازمان‌ها زیاد شد و دانشگاه آزاد اسلامی نیز از این مشکلات بی‌بهره نبود. اما با این شرایط مقرر شد تا از دانشجویان فقط شهریه ثابت اخذ شود و فشار مضاعفی به دانشجویان و خانواده‌های آنان وارد نشود. همچنین در خصوص ارائه تسهیلات بانکی و وام‌های کم‌بهره قرض‌الحسنه نیز اقداماتی صورت گرفته است.


دکتر طهرانچی در پاسخ به سؤال مجری برنامه در خصوص اینکه آیا دانشگاه آزاد اسلامی برنامه‌ای برای حرکت به سمت مهارت محوری دارد، گفت: مفهوم صندلی خالی در دانشگاه‌ها درواقع پاسخ منفی جامعه به آموزش عالی است، براین اساس ما باید در آموزش عالی براساس مطالبات مردم تغییر روش دهیم. دانشگاه آزاد اسلامی به این موضوع بسیار جدی توجه کرده و برای آن برنامه دارد.


وی افزود: یکی از اقدامات دانشگاه در این زمینه طرح پویش صنعت در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان است. در این طرح دانشجویان در صنعت کارورزی انجام خواهند داد. رشته‌هایی که مشمول طرح پویش هستند، تنها محدود به رشته‌های فنی نبوده و رشته‌های علوم پایه، علوم انسانی و کشاورزی نیز در این مقوله مشارکت داشته و در این راستا ارتباط مؤثر و سازنده‌ای با اتاق بازرگانی اصفهان، برقرار خواهد شد و دانشجویان به‌صورت کارورزی در آنجا مشغول به کار می‌شوند. در این طرح اشتغال همراه با تحصیل به دست خواهد آمد.


دکتر طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی دارای دو رویکرد آموزش‌محور و مهارت‌محور است، گفت: در این رویکرد ما می‌خواهیم ثابت کنیم که فرزندان این کشور را دوست داشته و به فکر آینده آن‌ها هستیم. همین موضوع باعث شد که در خیلی از واحدها ارتباطاتی با صنعت و محیط پیرامون دانشگاه برقرار شده که تأمین‌کننده آینده دانشجویان باشد. البته این کار نیازمند طی یک مسیر طولانی است، چراکه آموزش عالی مدرک‌محور باید تبدیل به آموزش عالی تخصصی‌محور و مهارت‌محور شود تا آینده دانشجویان امیدبخش باشد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: در این زمینه حرکت‌های خوبی شروع شده و یک ارتقا در موضوع مهارت‌محوری در دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفته است.


دانشگاه آزاد اسلامی به اشتغال فارغ‌التحصیلان اهمیت می‌دهد


دکتر طهرانچی با بیان اینکه در سال گذشته 100 هزار دانشجوی کاردانی و کارشناسی به دانشگاه آزاد اسلامی اضافه شد، اظهار کرد: این اتفاق در چند سال گذشته بی‌سابقه بود و علت آن توجه دانشگاه به اشتغال فارغ‌التحصیلان بود، چراکه ما اعتقاد داریم باید به فکر شغل آینده دانشجویان باشیم.


وی در ادامه برنامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی چه برنامه‌ای برای پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویان دارد، گفت: در دانشگاه آزاد اسلامی یک سامانه به نام پژوهشیار راه‌اندازی شده که 100 هزار پژوهشگر در این سامانه فعالیت داشته و شبکه‌ای از پژوهش در این دانشگاه به وجود آمده است. در حال حاضر گروه‌های پژوهشی در این سامانه ایجاد می‌شود، چراکه اعتقاد داریم یک نفر و یک پژوهش نمی‌تواند به اندازه شبکه‌ای از پژوهش‌ها برای حل مسائل پاسخگو باشد.


ایجاد شبکه پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی به حل مسائل کشور کمک می‌کند


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: شبکه پژوهش در دانشگاه به وجود آمده که می‌تواند به حل مسائل کشور کمک کند، در این راستا اصالت شبکه برای هویت‌بخشی به تحقیق دانشجویان بسیار مهم است. در حال حاضر شبکه حل مسئله در دانشگاه به وجود آمده است. به‌عنوان‌مثال در سامانه پژوهشیار چندین پایان‌نامه و رساله با موضوع عاشوراپژوهی ثبت شده و نشان می‌دهد در حال حاضر چندین نفر روی این موضوع پژوهش می‌کنند این یک فرصت بسیار خوبی است.


وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در گذشته به‌صورت زنجیره‌ای اداره می‌شد، گفت: امروز و با راه‌اندازی سامانه‌های یکپارچه و شبکه دانشگاهی، دانشگاه آزاد اسلامی در حال گذار از یک زنجیره دانشگاهی به شبکه دانشگاهی است.


دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال ایجاد شبکه‌های اجتماعی علمی است


دکتر طهرانچی با بیان اینکه دنیا دارد به سمت شبکه‌های اجتماعی پیش می‌رود، گفت: ما می‌خواهیم شبکه‌های اجتماعی علمی ایجاد کنیم، این اتفاق نیز با پایان‌نامه و رساله‌های دانشجویان صورت خواهد گرفت، چراکه سالانه بیش از 100 هزار رساله دکتری و 90 هزار پایان‌نامه ارشد در سراسر کشور تولید می‌شود، وقتی این تعداد تبدیل به یک شبکه شود، مطمئناً می‌تواند در حل مسائل کمک‌کننده باشد.


وی افزود: در همین راستا در تبریز در خصوص مسئله صنعت کفش و چرم بررسی‌های صورت گرفته، نظام مسائل آن تدوین شده و 600 مسئله برای این صنعت تعریف شده است و دانشجویان می‌توانند با انتخاب پایان‌نامه و رساله‌های خود به حل این مسائل کمک کنند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: ما اگر بتوانیم دانشگاه آزاد اسلامی را از زنجیره به یک شبکه تبدیل کرده و به دانشجو در این شبکه هویت دهیم، بسیار حائز اهمیت است، چرا که با شکل گرفتن شبکه تحقیق و شبکه حل مسئله بسیاری از مسائل حل خواهد شد.


کیفیت و کارآمدی اهداف اصلی دانشگاه آزاد اسلامی است


دکتر طهرانچی در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه هدف دانشگاه آزاد اسلامی در گذشته توسعه کمی بوده و این هدف امروز چه چیزی است؟، گفت: کیفیت و کارآمدی هدف اصلی دانشگاه آزاد اسلامی است. هر نقطه از شبکه دانشگاه آزاد اسلامی باید بتواند کیفیت خود را بالا برده و برای منطقه کارآمد باشد. باید بتوانیم هویت ملی را تقویت کرده و گسترش فضای انقلابی را در دانشگاه داشته باشیم. دانشجویی که در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل می‌کند، باید از دانش اجتماعی بالایی برخوردار شود که تمام این مسائل کارآمدی جوانان را فراهم می‌کند. این کارآمدی باعث ایجاد قدرت حل مسئله می‌شود.


وی تأکید کرد: ما قصد داریم تا با تحقق کیفیت و کارآمدی، گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی را در یک فضایی همراه با ارتقای علمی و گسترش فضای انقلابی پیش ببریم.


دکتر طهرانچی در پاسخ به سؤالی در خصوص دفاع پایان‌نامه دانشجویان ارشد و دکتری درترم گذشته گفت: زمان دفاع از پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها تا 30 مهرماه تمدید شده که دانشجویان می‌توانند براساس دستورالعمل‌های صادره از پایان‌نامه و رساله‌های خود دفاع کنند.


سامانه آموزشیار، مدافع ح قوق دانشجو و مدرک دانشگاه آزاد اسلامی است


وی خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر وارد سامانه یکپارچه آموزشی شده‌ایم که با قوانین و مقررات یکپارچه خود مدافع حقوق دانشجو و مدرک دانشگاه آزاد اسلامی است و از هرگونه تخلف و جعل جلوگیری می‌کند. در روز گذشته در این سامانه 18 هزار ثبت‌نام دانشجویان انجام شده و پیش‌بینی می‌شود امروز بیش از 30 هزار نفر از دانشجویان کارهای ثبت‌نام خود را به‌صورت یکپارچه در این سامانه انجام دهند. راه‌اندازی این سامانه در جهت ارتقای کیفیت و خدمات دانشگاه است، چراکه این دانشگاه باید به دانشجویان خدمات مناسب ارائه دهد و بتواند پاسخگویی مسائل آنان باشد.


دکتر طهرانچی در پاسخ به سؤالی مبنی بر چگونگی تحصیل استعدادهای درخشان در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ادامه تحصیل دانشجویان استعداد درخشان بدون کنکور در مقطع بالاتر موضوعی است که در دانشگاه‌های دولتی نیز وجود دارد. طبق مصوبه وزارت علوم، 20 درصد دانشجویانی که معدل بالا داشته و شاگرد اول باشند، می‌توانند بدون کنکور در دانشگاه تحصیل کنند.


وی افزود: در سال جاری 8 هزار نفر در مقطع کارشناسی ارشد و 3 هزار نفر در مقطع دکتری استعدادهای درخشان در دانشگاه آزاد اسلامی ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد پیش‌بینی می‌شود 5 الی 6 هزار نفر در مقطع ارشد و 1500 نفر در مقطع دکتری با این روش در دانشگاه پذیرفته شوند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا رشته‌های جدیدی به رشته‌های قبلی دانشگاه آزاد اسلامی اضافه شده است، گفت: مهم‌تر از رشته، توجه به جهت رشته است، در حال ایجاد دانشکده‌های جدیدی در دانشگاه آزاد اسلامی هستیم، در همین راستا بنده در هفته گذشته در بندر خمیر بزرگ‌ترین شهر تالابی ایران حضور پیدا کرده تا دانشگاه آزاد اسلامی بتواند یک دانشکده تالابی ایجاد کند. پس از ایجاد این دانشکده رشته‌های محیط زیست، اقتصاد، مدیریت گردشگری به خاطر زیست‌بوم خاص خود به این دانشکده انتقال پیدا می‌کند تا مردم این منطقه بتوانند هم در اداره شهر به ارتقای دانش دست پیدا کرده و هم درآمد خود را کسب کنند. درواقع به‌جای اینکه رشته را تغییر دهیم، جهت رشته را عوض می‌کنیم.


وی با بیان اینکه لازمه هر تغییری، تحمل، صبر، جدیت و جهاد است، گفت: از تمام جوانان خوب کشور می‌خواهم با ما همراه بوده تا بتوانیم گام‌های بزرگی برای ایران عزیز برداریم و آینده کشور را، آینده خوب و پرامیدی رقم بزنیم.


دکتر طهرانچی تأکید کرد: به دنبال این هستیم که دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شعار و افتخارشان این باشد که من دانشگاه آزاد اسلامی‌ام.


انتهای پیام/4118/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر