صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۴۲ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح گل کلم در ویکی آنا

گل کلم بسیار سالم بوده و هم خانواده بروکلی پرخاصیت است.
کد خبر : 514207

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، اگر بگوییم گل کلم چشم و چراغ ترشی است بیراه نگفته ایم.


بخش مورد استفاده این گیاه گل یا میوه آن است که ارزش غذایی و خواص درمانی فراوانی دارد.


گل کلم سفید رایج‌ترین رنگ از گل کلم در سراسر جهان است. اما به رنگ های نارنجی، سبز و ارغوانی نیز موجود است.


گل کلم نارنجی ۲۵ برابر نوع سفیدش دارای ویتامین آ می‌باشد.


گل کلم سبز، نوعی دیگر از کلم است که نمونه رایج ان کلم بروکلی است.


رنگ ارغوانی این نوع کلم نیز به علت وجود آنتی اکسیدان آنتوسیانین در آن است.




خواص و مضرات گل‌کلم



  • سولفورفان موجود در گل کلم ترکیبی است که در دفع سلول های سرطان زا موثر عمل می کند. به این ترتیب باعث مسدود شدن رشد تومور می شود.

  • گل کلم حاوی میزان زیادی مواد مغذی ضدالتهاب است. این ترکیبات باعث پیشگیری از واکنش های التهابی در بدن می شود.

  • مقدار زیاد ویتامین سی و آنتی اکسیدان ها گل کلم باعث تقویت بینایی می شود و خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا و همچنین نابینایی را کاهش می دهد.

  • مصرف انواع کلم به ویژه گل کلم را به زنان باردار توصیه میکنند. همچنین کلسیم موجود در آن در شکل‌گیری استخوان‌های جنین و استحکام آنها در بزرگسالی نقش زیادی دارد.

  • عصاره این سبزی حاوی موادی است که تأثیر آن‌ها مشابه داروهای درمان آلزایمر است.

  • آلیسین و سلفورفان موجود در گل کلم باعث سم زدایی و پاکسازی کبد و کلیه می شود و برای درمان کبد چرب و همچنین بیماری های کلیوی مفید است.

  • افزودن اندکی زردچوبه به این سبزی خواص آن را چندین برابر می کند.




  • نتایج این بررسی ها نشان می دهد که ترکیب بین گل کلم و زردچوبه (به دلیل دارا بودن کورکومین) می تواند در پیشگیری و درمان سرطان پروستات موثر باشد.

  • مصرف گل کلم به دلیل دارا بودن انواع ویتامین ها به ویژه ویتامین ث فراوان، از التهابات استخوانی مانند آرتروز جلوگیری می‌نمایند.

  • گل کلم حاوی آنتی اکسیدان هایی است که باعث تحریک فعالیت دفع توکسین ها و سموم از بدن می شوند.

  • گل کلم به دلیل داشتن مقادیر زیاد ویتامین C، گوگرد و سلیکون می تواند باعث تقویت رشد موی سر شود.

  • ویتامین سی موجود در ان باعث افزایش جذب آهن در خون می شود و به درمان کم خونی کمک می کند.

  •  یکی از عناصر مفید موجود در گل کلم کولین است که یکی از ویتامین های گروه B بوده و نقش موثری در سلامت و رشد مغز دارد.

  • گل کلم برای سلامت قلب فوق العاده عمل می کند.

  • گل کلم حاوی میزان زیادی مواد مغذی ضدالتهاب است. این ترکیبات باعث پیشگیری از واکنش های التهابی در بدن می شود.

  • گل کلم از خانواده کلم ها و سرشار از 85 درصد آب است. این سبزی پرخاصیت فاقد کربوهیدرات، پروتئین و چربی است.

  • فیبر زیاد موجود در گل کلم می تواند حرکات روده را بهبود دهد و حجم مدفوع را افزایش دهد و از یبوست جلوگیری کند.

  • به منظور بهره‌گیری بیشتر از خواص گل کلم، توصیه میشود تا حد امکان این سبزی را به صورت خام مصرف کنید.




  • گل کلم به دلیل داشتن ویتامین سی زیاد و آنتی اکسیدان فراوان باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود از سرماخوردگی پیشگیری می کند.

  • در عین حال منبع مواد مغذی مفید مانند ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و دیگر ترکیبات مغذی است.

  • این ماده غذایی در چهارچوب یک رژیم غذایی متعادل، لاغرکننده است چون کالری اندکی دارد.

  • پتاسیم موجود در گل کلم انقباض ماهیچه های بدن را کنترل می کند و از گرفتگی عضلات در دوران بارداری پیشگیری می کند.

  • همانند سایر هم خانواده های کلم، گل کلم نیز نفاخ بوده و بهتر است برای مصرف، همراه با میوه ها و سبزی های ضد نفخ استفاده شود.

  • گل کلم دارای مواد گواترزا بوده و افراد مستعد به بیماری گواتر (نوعی اختلال غده تیروئید) بهتر است از زیاده‌روی در مصرف گل کلم خودداری کنند.

  • مقدار ماده پورین در گل کلم نسبتا زیاد است، از همین رو مبتلایان به نقرس بهتر است در مصرف آن احتیاط کنند.

  • افرادی که مبتلا به سنگ کلیه و سنگ‎های مجاری ادرار هستند، لازم است از زیاده روی در مصرف انواع کلم اجتناب کنند.



طبع گل کلم چیست؟
طبع گل کلم از دیدگاه طب سنتی گرم و خشک است.


مصلح گل کلم چیست؟
زردچوبه، فلفل سیاه و آویشن مصلح گل کلم هستند.



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 1 نظر
ناشناس
10:27 - 1401/09/15
سلام عالی بودمن زیاد بخارپز میخورم