صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۶ - ۲۲ شهريور ۱۳۹۹

ایلان ماسک از طرح نصب تراشه هوشمند در مغز خوک چه هدفی دارد؟

تراشه هوشمندی که بر اساس طرح ایلان ماسک در مغز خوک کارگذاشته است اطلاعات مختلفی را به رایانه منتقل می‌کند.
کد خبر : 514178

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، با گذشت کمتر از یک ماه از زمان اجرایی شدن طرح ایلان ماسک برای کار گذاشتن تراشه‌ای هوشمند در سر یک خوک به تدریج اطلاعات بیشتری در مورد ابعاد مختلف این پروژه منتشر می‌شود.


ایلان ماسک در جهان فناوری فردی شناخته شده و در حال حاضر رئیس صنایع تسلا و اسپیس‌ایکس است. او علاقه خاصی به پروژه‌‌های نوآورانه دارد و بر اساس آنچه خود اعلام کرده است پروژه تراشه هوشمند برای ارزیابی عملکرد هوش مصنوعی د ربدن موجودی زندگی اجرا شد. در واقع رئیس شرکت تسلا معتقد است هوش مصنوعی در آینده بسیار بیشتر از حال حاضر زندگی بشر را تحت تاثیر قرار خواهد داد و از همین رو باید همه ابعاد این فناوری مورد بررسی قرار گیرد.


تراشه هوشمندی که ایلان ماسک در مغز خوک کار گذاشته داست توسط مهندسان شرکت نورالیک طراحی شده است. ماسک این شرکت را در سال ۲۰۱۶ با هدف درست کردن رابط بی‌سیم مغز تاسیس کرد. دانشمندان امیدوارند نتایج پروژه تراشه در مغز خوک به درمان بیماری‌های عصبی کمک کند و به افرادی که فلج هستند، اجازه کنترل ماوس رایانه را بدهد.



هرچند اطلاعات دقیقی از نوع ساختار و پیچیدگی‌های تراشه هوشمند داخل مغز خوک منتشر نشده ولی گروهی از کارشناسان معتقدند این فناوری از لحاظ مشخصات فنی چیزی شبیه به تراشه‌هایی است که در ساعت‌های هوشمند فیت‌بیت استفاده شده است. اما مهم‌ترین نکته در مورد این تراشه امکان انتقال اطلاعات موجود در مغز به رایانه است و بالعکس است. یعنی این امکان مهیا شده است داده‌هایی مانند مجموعه‌ای از تصاویر را به تراشه و در نتیجه به مغز منتقل کرد.


در صورت تحقق اهداف این پروژه قطعا تحولی بزرگ در نوع ارتباط انسان با فناوری‌های هوشمند رخ داده و انسان‌ها می‌‌توانند بدون نیاز به هیچ ابزاری به طور مستقیم با رایانه ارتباط برقرار کنند. لازم به ذکر است که نگرانی‌های گسترده‌ای نسبت به توسعه این نوع از فناوری‌ها و اتصال آن‌ها به بدن وجود دارد و بسیاری از مردم معتقدند بشر نباید به ابزاری در دست فناوری تبدیل شود.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر