صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۵۷ - ۲۰ شهريور ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح پسته در ویکی آنا

پسته یکی از سالم‌ترین تنقلات است که در اشکال مختلفی از جمله پسته خام، بوداده، شور و پسته تازه که اواخر تابستان می‌آید، در دسترس است.
کد خبر : 513730

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، پسته بسیار مقوی است و حاوی ویتامین های ب۱، ب 3، ویتامین E بوده و املاح مغذی شامل آهن، پتاسیم، فسفر و کلسیم را داراست.


طول درخت پسته در مناطق حاره تا ارتفاع ده متر هم می رسد، ولی در مناطق معتدله ارتفاع آن کمتر است و به صورت درختچه در می آید. در متون طب سنتی ذکر شده که دو نوع جبلی (وحشی و خودرو) و بستانی دارد. که نوع دوم از پسته جبلی درشت تر است. افغانستان، سوریه، نواحی مدیترانه، کالیفرنیای آمریکا و ایران (رفسنجان، دامغان، خراسان و قزوین) از نواحی پرورش درخت پسته است. میوه درخت پسته در یک سال دارای مغز می باشد و در یک سال مغز ندارد که به آن بزغنج می گویند.


ایران یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان مهم پسته در جهان به حساب می‌آید.


پسته غیر مقشر، یعنی پسته به همراه پوست، تا مدت ها سالم می ماند، اما نوع مقشر، یعنی پسته ای که پوستش کنده شده باشد، اگر چند روز بماند تازگی و طراوتش را تا حدی از دست می دهد و بهترین پسته، پسته تازه است که به تازگی پوستش را کنده باشند و تازه مقشر شده باشد.



خواص و مضرات پسته



  • فیبرهای غذایی موجود در پسته، آن را برای معده ما بسیار مفید می سازد؛ زیرا این گیاه در حفظ صحیح حرکت روده ما و دور ماندن از یبوست نقش مهمی دارند و در نتیجه سیستم گوارشی ما را سالم نگه می دارند.

  • درمان درد کمر و استخوان با مصرف روزانه ۱۰ تا ۲۰ گرم پسته

  • درمان استفراغ‌های صفراوی با مصرف روزانه ۲ عدد پسته

  • مصرف پوست سرد و خشک پسته به عنوان خارجی ترین لایه میوه این گیاه به صورت مضغ (مزمزه و مکیدن این پوسته در دهان) باعث تقویت مخاط لثه می شود، پس مقوی دندان و بافتهای دهانی محسوب می گردد.




  • بعضی محققان عقیده دارند که پروتئین پسته به اندازه‌ای است که می‌توان آن را به عنوان جایگزینی برای گوشت و حبوبات دانست.

  •  در ضمن روی موجود در آن نیز در رشد سلول‌ها و بافت‌های بدن بسیار مؤثر است.

  • علاوه بر اینها وجود کلسیم و آهن در پسته سبب شده که این نوع خشکبار نقش بسیار مهمی در استحکام‌بخشیدن به استخوان‌ها و دندان‌ها و همچنین درمان بیماری‌هایی نظیر کم‌خونی‌های ناشی از فقرآهن داشته باشد.

  • کاهش خطر ابتلا به آرتروز به دلیل دارا بودن خاصیت ضدالتهابی

  • منبع غنی از پروتئین گیاهی و مناسب برای اضافه شدن به رژیم‌های غذایی وگن و گیاه‌خواری

  • دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و موثر در پیشگیری از انواع سرطان به ویژه سرطان ریه، پوست و پروستات

  • منبع غنی ویتامین ب ۶، موثر در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از سرماخوردگی

  • درمان بیماری‌های قلبی و عروقی از طریق کاهش کلسترول

  • خوردن پسته برای افزایش حافظه و تقویت ذهن نیز مفید است ولی باتوجه به اینکه خاصیت چاق‌کنندگی دارد، اگر رژیم دارید، اعتدال را در مصرف آن رعایت کنید.

  • بهبود عملکرد مغز و هوش کودکان به دلیل دارا بودن ویتامین ب ۶

  • دارای اسید چرب و موثر در رشد مو

  • پیشگیری از پیری زودرس با خنثی سازی رادیکال‌های آزاد




  • منبع غنی پتاسیم و کلسیم و موثر در پیشگیری از پوکی استخوان

  • درمان کم خونی با مصرف روزانه ۱۰ عدد پسته به همراه یک قاشق شربت زرشک

  • پسته به علت گرم و خشک بودن، در بهبود سرفه های رطوبی بلغمی موثر بوده و به طور کلی در درمان گروهی از سرفه های مزمن مفید است.

  • برخلاف خود پسته، پوست آن خاصیت سرد و خشک دارد و مصرف آن برای تقویت معده و قلب توصیه می‌شود. در ضمن اسهال را نیز برطرف می‌کند.

  • دم کرده پوست سبز پسته حالت دل به هم خوردگی و استفراغ را از بین می برد.

  • برای رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آن بنویشید.




  • مغز پسته حاوی اسیدهای چرب مفید بوده، اما مصرف آن به افرادی که میزان تری گلیسرید خون بالایی دارند، توصیه نمی شود، همچنین به دلیل هضم دشوار آن برای معده مناسب نیست.

  • برخی از افراد معتقدند که مصرف زیاد پسته، باعث کثیف شدن خون می شود که این به دلیل بالا رفتن ازت در خون است و اشخاصی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند و مبتلایان به بیماریهای نقرس و دیابت و ناراحتی کلیه، باید از خوردن پسته خودداری کنند.



طبع پسته چیست؟


متون طب سنتی ایران مزاج مغز پسته را  گرمتر از گردو می دانند و در مجموع مزاج دوم گرم و خشک برای پسته قائل شده اند، ولی برخی از این متون تا سوم گرم و سوم خشک نیز برای پسته در نظر می گیرند.


جالب است بدانید قسمت‌های مختلف این آجیل طبع یکسانی ندارند. طبع مغز پسته از دیدگاه طب سنتی گرم و خشک و صفرازاست. پوست نازک قرمز رنگی که روی مغز آن قرار دارد، طبع معتدلی دارد و طبع پوست سبز رنگی که روی پسته تازه قرار دارد، سرد و خشک است. در واقع هرچه از قسمت مغز این آجیل دور می‌شویم میزان گرمی آن کاهش می‌یابد.


مصلح پسته چیست؟
مصلح پسته آشامیدن سرکه و خوردن انار ترش و زردآلوی خشک ترش و میوه های بارده و کلا خوردن ترشی است.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر