صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۱۵ - ۰۱ آذر ۱۳۹۴

اقدام دانشجویان پزشکی در نقاط پرتردد نجف‌آباد/ پویش آگاه سازی درباره هپاتیت برگزار شد

پویش آگاه‌سازی و مبارزه با بیماری هپاتیت به همت انجمن بین‌المللی دانشجویان پزشکی شاخه دانشکده پزشکی واحد نجف آباد با شعار آگاهی امروز، سلامتی فردا در سطح شهر نجف آباد برگزار شد.
کد خبر : 51344

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، اعضای انجمن بین‌المللی دانشجویان پزشکی واحد نجف آباد برای اجرای پویش آگاه سازی و مبارزه با بیماری هپاتیت با استقرار در نقاط پرجمعیت و پر رفت و آمد شهر نجف‌آباد و با توزیع انواع بروشور، پوستر و مواجهه چهره به چهره با شهروندان در سطح شهر نسبت به آموزش و آشنا ساختن آنها با بیماری هپاتیت، انواع آن، علائم ظاهری و راه‌های مقابله و پیشگیری از بیماری هپاتیت پرداختند.


در این پویش، که مورد استقبال گسترده شهروندان قرار گرفت اعضای انجمن بین المللی دانشجویان پزشکی شاخه نجف‌آباد با استقرار چند تیم دانشجویی در سطح شهر و از طریق توزیع پرسشنامه اطلاعات عمومی نسبت به سنجش میزان آگاهی و آشنایی مردم از بیماری هپاتیت اقدام کردند.


مسئول کمیته تخصصی بهداشت باروری و بیماری ایدز، انجمن دانشجویان پزشکی ایران(ایمسا) و کمیته محلی دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد درباره برگزاری این پویش گفت: تاکنون 6 نوع ویروس هپاتیت در جهان شناخته شده است که شایعترین آنها ویروس هپاتیتA ،B ،C ،D وE هستند که این ویروس عمدتاً از طریق تماس با خون افراد آلوده منتقل می‌شود. براساس آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO) حدود 400 میلیون نفر در سراسر جهان حامل ویروس هپاتیت B هستند. از این رو با توجه به اهمیت این بیماری و شیوع آن در ایران، کمیته تخصصی بهداشت باروری و بیماری ایدز دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد اطلاع رسانی درباره این بیماری را در دستور کارخود قرارداد.


نیکیار: ویروس بیماری هپاتیت از راههای رفتار محافظت نشده جنسی، استفاده از سرنگ های آلوده، همچنین سوراخ شدن بدن با هر وسیله تیز یا سوزن آلوده (مثل خالکوبی غیربهداشتی)استفاده ازلوازم شخصی به صورت اشتراکی، زخمی شدن پوست بدن دریک بخش آلوده بیمارستانی، دریافت فرآورده‌های خون و پلاسمای آلوده که درایران اکثرا دربیماران تالاسمی وهموفیلی دیده می‌شود، می‌تواند از فرد آلوده به افراد سالم انتقال یابد

الناز زارعی ادامه داد: این پروژه علمی _ پزشکی با هدف سنجش میزان آگاهی مردم درباره بیماری هپاتیت، افزایش سطح آگاهی مردم درباره کبد و بیماری هپاتیت، شناخت انواع مختلف بیماری هپاتیت و علائم آن، روش‌های درمان و پیشگیری از این بیماری، در شهر نجف‌آباد برگزار شد که با استقبال چشمگیر مردم مواجه شدیم. همچنین تعداد 300 برگ پوستر، 105 برگ پرسشنامه و 100 برگ کارت یادبود در اختیار مردم قرار گرفت.


رئیس دانشکده پزشکی واحد نجف آباد نیز که برنامه ریزی و نظارت این پویش داشجویی را بر عهده داشت، در مورد کبد و بیماری هپاتیت گفت: کبد عضوی از بدن است که در بسیاری از فعالیت‌های حیاتی مانند ساخت بسیاری از پروتئین‌های مورد نیاز بدن، متوقف کردن خونریزی، پاک کردن آثار داروها و سموم موجود در خون و ذخیره انرژی در بدن نقش دارد. هپاتیت به معنای التهاب در کبد است که فعالیتهای آن را مختل می‌سازد و در بین عامه مردم به یرقان و زردی مشهور است. این بیماری التهابی کبد می‌تواند به دلیل مسمویت با داروها، بیماری‌های خود ایمن، مصرف الکل و ویروس ها ایجاد شود. ویروس‌ها مهمترین عامل ایجاد کننده هپاتیت هستند. این ویروس عمدتاً ازطریق تماس باخون افراد آلوده منتقل می‌شوند.


دکتر نیکیار گفت: ویروس بیماری هپاتیت از راههای رفتار محافظت نشده جنسی، استفاده از سرنگ های آلوده، همچنین سوراخ شدن بدن با هر وسیله تیز یا سوزن آلوده (مثل خالکوبی غیربهداشتی)استفاده ازلوازم شخصی به صورت اشتراکی، زخمی شدن پوست بدن دریک بخش آلوده بیمارستانی، دریافت فرآورده‌های خون و پلاسمای آلوده که درایران اکثرا دربیماران تالاسمی وهموفیلی دیده می‌شود، می‌تواند از فرد آلوده به افراد سالم انتقال یابد.


انتهای پیام/

ارسال نظر