صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۶ - ۰۱ آذر ۱۳۹۴
گفت‌وگوی آنا با نویسنده رمان «دختر لوتی»

برنده جایزه جلال: ادعاهای برخی رسانه‌ها خنده‌آور است/ درست می‌گویند، من ضد جنگم!

شهریار عباسی، یکی از برگزیدگان هشتمین دوره از جایزه جلال آل‌احمد اظهار نظر برخی از رسانه‌ها درباره اثرش را غیروافعی و مغرضانه خواند.
کد خبر : 51314

شهریار عباسی، نویسنده رمان برگزیده جایزه جلال با نام «دختر لوتی» در گفت‌وگو با خبرنگار آنا پیرامون برخی اظهار نظرات که متوجه جایزه جلال و برگزیدگانش، از جمله او بوده است گفت: «برخی از گزارش‌هایی که توسط رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها منتشر شده‌اند، از نظر من خنده‌آور هستند زیرا مطالبی در آن‌ها مطرح شده که از واقعیت به دور است و دست کم درباره من و رمانم صدق نمی‌کند.»


وی با اشاره به گزارشی که یک روز قبل از برگزاری مراسم اختتامیه جایزه جلال توسط یکی از رسانه‌ها منتشر شد، اظهار داشت: «من عادت ندارم درباره اثرم توضیح بدهم، اما وقتی می‌بینم افرادی بدون اینکه کتاب من را درست خوانده باشند، درموردش اظهار نظر می‌کنند، ناچار به توضیح می‌شوم. در یکی از گزارش‌ها نام ناشر کتاب من که مروارید است، «ققنوس» عنوان شده بود که این اتفاق نشان می‌دهد احتمالا نویسنده گزارش، کتاب مرا اصلا ندیده است.»


این نویسنده ادامه داد: «در این متن، یکی دیگر از اشتباهات فاحش نگارنده، درج دیالوگ یکی از شخصیت‌ها از زبان شخصیتی دیگر بود که این مورد هم نشان می‌دهد کتاب مرا درست نخوانده‌اند.»


عباسی خاطر نشان کرد: «همچنین یکی از ایراداتی که به رمان «دختر لوتی» گرفته‌اند این است که این کتاب، مستندنگاری است و نه رمان. در پاسخ به این ایراد باید بگویم اگر یک رمان از لحاظ باورپذیری به سطح بالایی برسد، این امر یکی از موفقیت‌های رمان تلقی می‌شود. ضمن اینکه در رمان‌نویسی ژانری وجود دارد به نام «رمان رئالیستی» که برای خود جایگاه مشخصی دارد.»


وی با نفی این ادعا که کتابش خاطره‌نوشت‌های او بوده، اظهار داشت: «جالب است که نگارنده آن متن فکر کرده بود متن این رمان، خاطرات شخصی من است؛ در صورتی که من در زمان جنگ نه تنها معلم نبودم، بلکه سن و سالم کمتر از این‌حرف‌ها بود. یا مثلا بخشی از رمان به پادگان دوکوهه اختصاص دارد در حالی که من به عمر خود پایم را در این منطقه نگذاشته‌ام.»


برنده جایزه جلال آل‌احمد در ادامه و در پاسخ به یکی دیگر از اتهاماتی که به او وارد شده است، گفت: «گویا عده‌ای با ضد جنگ خواندن رمان من، قصد به چالش کشیدن جایزه جلال را داشته‌اند. در توضیح باید صریحا عنوان کنم که درست می‌گویند، من ضد جنگم! و فکر می‌کنم هیچ انسان عاقلی در دنیا از جنگ طرفداری نمی‌کند. حتی پیامبر اسلام (ص) نیز طرفدار جنگ نبود و جنگ را دوست نداشت.»


وی ادامه داد: «ضد جنگ بودن من به معنای ضدیت من با افرادی که برای دفاع از این خاک و بوم از جان و مال خود گذاشتند و مقابل دشمنان ایستادند نیست. من نه تنها با آن‌ها ضدیتی ندارم، بلکه با آن‌ها احساس هم‌دلی می‌کنم.»


عباسی خاطر نشان کرد: «خلط مبحث اینجا اتفاق می‌افتد که گفتن از تلخی‌های جنگ به زعم عده‌ای، اشتباه است. اگر این رویکرد از منظر ایشان ضد جنگ بودن است، من این حرف را قبول دارم. اما اگر می‌خواهند با این عبارت، من را ضد رزمندگانی که برای دفاع از میهن خود به جبهه‌ها رفتند معرفی کنند، باید بگویم این کار عین غرض‌ورزی است و صاحبان این فکر قطعا به دنبال اهداف دیگری از این ماجرا هستند.»


وی با اشاره به رمان «دختر لوتی» یادآور شد: «کار من به عنوان یک نویسنده، واکاوی کردن زندگی است و از آنجایی که جنگ، یکی از دغدغه‌های مهم زندکی من است و تلخی‌هایش را به چشم دیده‌ام،‌ درباره آن می‌نویسم.»


نویسنده آثاری همچون «زنی پنهان در میان واژه‌ها»، «می‌خواهم یک نامه کوتاه بنویسم»، «سایه‌های بلند» و «هتل گمو» همچنین درباره برگزاری هشتمین دوره از جایزه جلال‌ آل‌احمد گفت: «صرف‌نظر از اینکه من یکی از برگزیدگان این جایزه بودم، به نظرم حضور چهره‌های شناخته شده و معتبر در عرصه داستان‌نویسی به عنوان هیات علمی و هیات داوران، باعث می‌شود کمتر کسی صحت، سلامت و انصاف و عدالت در داوری‌های این دوره را نادیده بگیرد.»


وی افزود: «برگزاری این دوره از جایزه جلال هم آن‌طور که از شواهد و قرائن پیدا بود، حاصل ماه‌ها تلاش و کار برگزارکنندگان آن بوده و در نهایت در حد و اندازه‌های قابل قبولی برگزار شد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر