صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۱۷ شهريور ۱۳۹۹
محققان دانشگاه نیوکاسل:

کاهش شنوایی یک عامل مؤثر در بیماری آلزایمر است

محققان دانشگاه نیوکاسل معتقدند از دست دادن شنوایی ممکن است یک عامل مؤثر در بیماری آلزایمر باشد.
کد خبر : 513054

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا از تک اورگ، پیری موضوعی است که همه باید با آن کنار بیایند. بدن انسان به‌تدریج برخی از ظرفیت‌های خود را از دست می‌دهد و انجام فعالیت‌ها با مشکل مواجه می‌شود. یکی از قسمت‌های پیری از بین رفتن حواس پنج‌گانه است و برخی افراد مسن دچار اختلال در شنوایی می‌شوند. اکنون دانشمندان دانشگاه نیوکاسل این سؤال را مطرح کردند که آیا واقعاً اختلال شنوایی و زوال عقل باهم ارتباط دارند؟


در حقیقت دانشمندان معتقدند که کاهش شنوایی ممکن است باعث زوال عقل شود. آنها همچنین می‌گویند جلوگیری از کاهش شنوایی ممکن است حداقل در بعضی موارد از زوال عقل جلوگیری کند. معمولاً افراد پیر با صدای بسیار بالایی تلویزیون تماشا می‌کنند، زیرا در غیر این صورت چیزی نمی‌شنوند. بااین‌حال، کاهش شنوایی موضوع وحشتناکی است و نباید آن را به‌عنوان بخشی طبیعی از زندگی بپذیریم. باید راه‌هایی برای جلوگیری از آن پیدا کنیم.


دانشمندان تصمیم گرفتند بررسی کنند آیا کاهش شنوایی و کاهش شناختی به‌سادگی توسط همان عوامل پیری ایجاد می‌شود؟ یا از دست دادن تحریک حسی شنیداری، کوچک شدن مغز را تسریع می‌کند؟ یا شاید مغز فقط مجبور باشد منابع بیشتری را برای جبران اثرات کاهش شنوایی اختصاص دهد.


پروفسور تیم گریفیتس، یکی از محققان این مطالعه گفت: چالش این بوده است که توضیح دهیم چگونه اختلال گوش می‌تواند منجر به ایجاد مشکل در مغز شود.


کاهش شنوایی لزوماً مربوط به گوش نمی‌شود. صداهایی که به گوش راه پیدا می‌کنند بعداً توسط مغز به‌عنوان اطلاعات تفسیر می‌شوند. دانشمندان معتقدند که لوب گیجگاهی (ناحیه‌ای از مغز مرتبط با حافظه طولانی‌مدت برای مکان‌ها و رویدادها) ممکن است در دست‌کاری اطلاعات شنیداری نقش داشته باشد. آنها می‌گویند کاهش شنوایی ممکن است باعث تغییر در لوب گیجگاهی شود.


دانشمندان همچنین فکر می‌کنند بیماری آلزایمر و کاهش شنوایی ممکن است یکدیگر را تحریک کنند. ولی خبر خوب این است که اگر یاد بگیریم از شنوایی افراد مسن محافظت کنیم، درواقع ممکن است از زوال عقل جلوگیری کنیم.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر