صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۲ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۹

6 ماه بی خبری از وعده شهید محسوب شدن کادر درمان/گلایه یک پزشک از آیین نامه وزارت بهداشت

دکتر سرحدی با گلایه از آیین نامه تنظیم شده از سوی وزارت بهداشت، گفت: این آیین نامه افتضاح است زیرا در آن نوشته اگر کسانی که به صورت مستقیم در بخش کرونا کار کرده باشند شهید محسوب می شوند. این دیگر چه حرفی است؟!
کد خبر : 512917

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، حدود هفت ماهی از شیوع ویروس منحوس کرونا می گذرد. ویروسی که با آمدنش همه مردم جهان را غافلگیر کرد و بسیاری از خانواده ها را به سوگ عزیزانشان نشاند. روزهای کرونایی هر روز عرصه را بر مردم سخت تر و تنگ تر می کرد و اغلب نمی دانستیم در برابر این بیماری هزار رنگ باید چه بکنیم تا خودمان و اطرافیانمان را از ابتلای به آن حفظ کنیم. 


بهترین راه ماندن در خانه بود و رعایت موارد بهداشتی. این ویروس عجیب و غریب موجب شده بود تا بسیاری از مردم که یکی از اعضای خانواده خود را از دست داده بودند به تنهایی عزاداری کنند و حتی تشییع جنازه برخی از فوتی ها گاهی از دو نفر تجاوز نمی کرد. 


در این تنهایی ها نمی شد از کسی گلایه کرد زیرا همه مجبور به حفظ رعایت و موارد بهداشتی بودند و ناچار به قرنطینه شدن. هنوز هم که هنوز است اگرچه رفته رفته مردم توانسته اند تا حدودی زندگی روزمره خود را با این شرایط خاص وفق دهند اما همچنان وضعیت خطرناک و قرمز است. 


خیلی ها از زدن ماسک خسته می شوند و هزار بهانه را برای نزدنش می آورند. خیلی ها بدون اینکه کار ضروری داشته باشند از خانه بیرون می آیند و برخی ها هم همچنان این بیماری را به رسمیت نشناخته اند. 


اما گروهی در جامعه هستند که از همان روزهای اول این بیماری را جدی گرفتند و لباس مبارزه با این ویروس منحوس را بر تن کردند. علی رغم اینکه وضعیت برایشان بیش از مردم دیگر سخت تر و حساس تر بود.


این گروه مجموعه کادر درمان است اعم از پزشک، پرستار، کمک پرستار، خدمات و ... گروهی که خیلی بیشتر از بقیه می دانستند چقدر خطرناک است و چقدر باید از افراد کرونایی دور بود تا بهبودی پیدا کنند.


این عزیزان می دانستند و هنوز هم می دانند ماندن در بیمارستان خصوصا بخش های کرونایی چقدر می تواند برای خود و خانواده شان خطرناک باشد چه بسا که بوده و در طی این ماه ها تعداد زیادی از کادر درمان بر اثر معاشرت با بیماران کرونایی جان خود را از دست داده اند و حتی ویروس را به خانواده شان نیز منتقل کرده اند و آنها نیز در معرض خطر قرار گرفته برخی هایشان جان خود را از دست داده اند. 


کادر درمان با وجود همه محدودیت هایی که در امکانات وجود دارد لباس کاملا پوشیده ای را به تن می کنند و ساعت ها با ماسک و دستکش به بیماران خدمت می کنند. که اگر نبود همت و تلاش و وفاداری آنها معلوم نبود این بیماری افسارگریخته می خواست با مردم چه کند و چه بلاهایی بر سر خانواده ها بیاورد. 


اما تلاش این عزیزان از دید مردم جامعه شان و رهبر معظم انقلاب بدون شک پنهان نبوده و نخواهد ماند. در روزهای ابتدایی شیوع، وزیر بهداشت که وخامت اوضاع را در به خطر افتادن سلامت کادر درمان دریافت طی نامه از مقام معظم رهبری درخواست کرد به پاس خدمات همکارانش، کسانی که در اثر ابتلا به این بیماری فوت می کنند شهید محسوب شوند.


رهبر انقلاب که بارها در این ایام از زحمات کادر درمان قدردانی کرده اند با این درخواست موافقت کردند و وزیر بهداشت طی نامه دیگری از بذل توجه ایشان تشکر کردند. متن نامه دکتر نمکی که در 20 اسفند سال 98 منتشر شد بدین شرح بود: 


چند روز قبل با داغی که در­ از دست دادن عزیزان پزشک­، پرستار­، کادر بهداشتی و خدماتی که در مراکز درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا ( COVID-۱۹) جانشا­ن را نثار خدمت به بیماران کرده بودند در سینه داشتم، عریضه‌­ای تقدیم مقام معظم رهبری نمودم که موافقت فرمایند این برباد رفتگان در یاد مانده به‌عنوان شهدای خدمت محسوب شوند گرچه سوز جانگداز شهادت این عزیزان همواره مغز استخوانم را خواهد گداخت، مع­الوصف موافقت محبت آمیز ایشان که مدافعان سلامت همچون مدافعان حریم مرزهایمان در دفاع مقدس و مدافعان حرم ستارگان تابناک آسمان و شهادت می­‌مانند و می­‌درخشند­، افتخاری است برای جامعه بهداشت و درمان کشور که شبانه روز در دفاع از حریم سلامت مردم سرزمینشان جانفشانی می­‌کنند.


امید است روح بلند این عزیزان همنشین سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) باشد.


این ابراز لطف و قدرشناسی محبت آمیز رهبر فرزانه انقلاب، خدمتگزاران صدیق نظام سلامت را بیش از پیش و دلسوزانه در عرصه خدمت نگاه خواهد داشت­. برای این عزیزان علو درجات و برای همکاران ارجمندم در سراسر کشور تندرستی و بهروزی مسئلت دارم.


اما حدود سه ماه از این موضوع گذشت و خبری از اجرایش نشد. خبرگزاری فارس طی پیگیری ای که در 10 خرداد 99 انجام داد از معاون تعاون رییس بنیاد شهید جویای روند شهید محسوب شدن کادر درمان شد.


پاکدل در این خصوص گفت:  «هفته گذشته در جلسه با رییس جمهور تصویب شد کادر درمانی که در کرونا جانشان را از دست دادند در حکم شهید محسوب شوند اما هنوز برای انجام امور اجرایی نامه ای به ما ابلاغ نشده است. ما با وزارت بهداشت هماهنگ هستیم اما نمی دانم این ابلاغ کی به دست ما خواهد رسید. به محض رسیدن پرونده این شهدا تشکیل خواهد شد.»


حدود دو ماهی که از جلسه با رییس جمهور در این خصوص گذشت تعدادی از کادر درمان در گفت و گو با خبرگزاری فارس اعلام کردند: تا کنون هیچ اقدامی در این خصوص از طرف مسئولان صورت نگرفته است.


خواهر شهید دکتر اسمی از شهدای سلامت گفت: «تنها روز تشییع برادرم به ما اطلاع دادند اگر نامه ای بزنید از طرف بنیاد شهید می توانید برادرتان را در قطعه شهدا دفن کنید. 


وی گفت: همه امور مربوط به برادرم بر عهده من است و تاکنون کسی در خصوص تشکیل پرونده در بنیاد شهید برای برادرم با ما تماسی نگرفته است.»


همچنین دکتر سرحدی که خود پزشک و از مدافعان سلامت هست و برادر پزشک خود را بر اثر کرونا از دست داده گفت: این موضوع هنوز به بنیاد شهید ابلاغ نشده و پروسه اش در مرحله قبل از بنیاد سرگردان است.


حتی ما گلایه کردیم که بیش از 5 ماه از شهادت اولین مدافع سلامت می گذرد اما هنوز خبری از شهید محسوب شدن نیست و این ممکن است موجب بی انگیزگی در بقیه شود.


وقتی از بنیاد شهید پیگیری کردیم گفتند هنوز حتی یک نفر هم به ما معرفی نشده. رییس بنیاد شهید به خود بنده گفت ما بعد از حدود 20 بار تماس با وزیر بهداشت تازه موفق شدیم اولین جلسه را تعیین وقت کنیم.


سرحدی با گلایه فراوان از وزارت بهداشت گفت: موضوعی که مصوب شده و حتی رهبری هم تایید کردند چرا باید انجامش اینقدر به طول بیانجامد؟


وی با گلایه از آیین نامه تنظیم شده از سوی وزارت بهداشت در این خصوص گفت: این آیین نامه افتضاح است. زیرا در آن نوشته اگر کسانی که به صورت مستقیم در بخش کرونا کار کرده باشند شهید محسوب می شوند. این دیگر چه حرفی است؟ مگر در دفاع مقدس می گفتند تنها کسانی شهیدند که در خط مقدم بوده باشند؟


افرادی که بیمار پذیرش می کنند و ... تکلیفشان چه می شود؟ البته این نکته هم نباید فراموش شود که وزارت بهداشت مشغله فراوان دارد و شاید بهتر باشد این مهم بر عهده نهاد دیگری قرار داده شود.


 


منبع: فارس


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر