صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۱:۱۹ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح پرتقال در ویکی آنا

یک عدد پرتقال بیش از ۱۷۰ ماده شیمیایی گیاهی مختلف دارد و در آن بیش از ۶۰ فلاونوئید یافت می شود که بیشتر آن ها خاصیت ضد التهابی دارند و آنتی اکسیدان های بسیار قدرتمندی هستند.
کد خبر : 512871

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، پرتقال یکی از قدیمی ترین و پرمصرف ترین مرکبات است که بشر از آن تا کنون استفاده کرده است.


حدود 500 سال قبل از میلاد مسیح کنفوسیوس از آن نام برده است.
پرتقال اولیه، کوچک، تلخ و پر از هسته بوده است که در اثر تربیت مهندسی ژنتیکی و همچنین انتخاب نوع بهتر و کود کافی درشت تر و شیرین تر شده است.


درخت پرتقال یکی از درخت هایی است که به طور گسترده در سرتاسر جهان کاشته می شود. این میوه در میان افراد بسیار محبوب است زیرا شیرینی طبیعی دارد و می توان از آن در موارد مختلف همچون تهیه آب پرتقال، تهیه مارمالاد و ماسک صورت استفاده کرد.



خواص و مضرات پرتقال



  • برای درمان سرماخوردگی با تقویت سیستم ایمنی و افزایش تعداد گلبول‌های سفیدخون مفید است.

  • مصرف کم پرتقال به دلیل شاخص گلسیمی پایین، مناسب افراد دیابتی است.

  • جوشانده برگهای پرتقال برای شست وشوی ورم ها و کاهش درد مفید است.

  • خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است.

  • سرشار از فیبر و موثر در درمان یبوست است.

  • پرتقال خون را تمیز می کند.

  • پرتقال گرچه اسیدی است ولی خاصی قلیایی به بدن می دهد و برای کسانیکه گوشت زیاد مصرف می کنند و بدنشان اسیدی شده است مفید است.

  • برای استفاده بیشتر از مواد غذای پرتقال بهتر است که پوست زردرنگ آنرا بگیرید و با پوست سفید و پره های داخل آن بخورید.




  • آب پرتقال در کودکان یک ساله سبب تسریع در آمدن دندانها می شود.

  • پرتقال کرم روده را از بین می برد و پائین آورنده تب است.

  • مفید برای دوران بارداری به دلیل توسعه مغز جنین و جلوگیری از نقص لوله عصبی است.

  • پوست پرتقال برای یبوست: پوست پرتقال را با کمی آب بجوشانید، سپس آب آن را دور بریزید. مجددا مقداری آب و شکر به این پوسته‌ها اضافه کنید و به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید. نوشیدن این دمنوش قبل از صبحانه به درمان یبوست کمک می‌کند.

  • درمان اگزما با پوست له شده: پوست این میوه را له کنید و از آن به عنوان مرهم برای درمان اگزما استفاده کنید.

  • دانشمندان سوئدی کشف کرده اندکه خوردن پرتقال ازسرطان لوزالمعده جلوگیری می کند.

  • پوست سفید پرتقال و ورقه های نازک بین قسمت های داخل پرتقال بهترین دارو برای کاهش کلسترول خون است.

  • اسانس پرتقال ضد عفونت های میکروبی است.

  • پرتقال مقوی معده و ضد گاز معده است.

  • پرتقال ضد سم، ادرار آور و نرم کننده سینه و ضد استفراغ است.

  • کاهش فشارخون بالا در بارداری به دلیل پتاسیم بالا

  • درمان کم خونی به دلیل دارا بودن ویتامین ث و کمک به جذب آهن

  • کاهش کلسترول خون بالا با مصرف روزانه ۳ لیوان آب پرتقال طبیعی

  • پیشگیری از سرطان به دلیل دارا بودن ویتامین آ و خاصیت آنتی اکسیدانی

  • اسانس پرتقال برای برطرف کردن چین و چروک، شادابی صورت و عفونت های میکروبی پوست صورت بکار می رود.

  • ماسک پرتقال، روشن کننده پوست است.

  • افزایش هورمون جنسی در زنان و مردان و درمان اختلال نعوظ در مردان

  • پیشگیری از التهاب لثه و رفع بوی بوی بد دهان

  • کاهش دهنده هورمون کورتیزول در بدن و موثر در درمان استرس و اضطراب

  • در پرتقال موادی از نوع آلکالوئید ها وجود دارد که در مبتلایان به نارسائی کبد ایجاد حساسیت و ناراحتی می نماید.




  • پرتقال با گوشت و ماهی سازگار نیست، ۴ ساعت بعد از خوردن ماهی خورده شود.

  • بهترین ساعت مصرف پرتقال در بعد از ظهر است و از خوردن آن در هنگام شب خودداری شود.

  • توصیه و تاکید می‌ شود بیماران دیابتی، بیمارانی که بی‌اختیاری ادرار دارند، بیماران صرعی و تشنجی، بیماران روماتیسمی و نیز بیمارانی که ریفلاکس گوارشی دارند از خوردن پرتقال پرهیز کنند.

  • از نوشیدن چای بلافاصله پس از خوردن پرتقال خودداری نمایید.

  • تا حد امکان از خوردن پرتقال‌های هیبریدی و یا پیوندی تامسون خودداری شود.



طبع پرتقال چیست؟
پرتقال شیرین، طبعش سرد و تر و پرتقال ترش، طبعش سرد و خشک است.



مصلح پرتقال چیست؟
افراد بلغمی و سودایی‌مزاج تا حد امکان از خوردن پرتقال پرهیز کنند و در صورت مصرف با مصلح آن گلپر و نمک میل کنند.
در طب سنتی عسل و گلنگبین، گلپر و نمک به عنوان مصلح پرتقال معرفی می‌شوند، اما مصرف مصلح به مزاج فرد بستگی دارد و برخی افراد می‌توانند این میوه را بدون مصلح مصرف کنند.



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر