صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۲۰ - ۱۴ شهريور ۱۳۹۹
تحلیلگر امور عراق در گفتگو با آنا:

وعده رهبر انقلاب درباره محو رژیم صهیونیستی درحال تحقق است/ مکرون نماینده خاندان «روتشیلد» بود، نه رئیس‌جمهور فرانسه!

یک تحلیلگر امور عراق با بیان اینکه وعده رهبر انقلاب درباره محو رژیم صهیونیستی درحال تحقق است، گفت: امانوئل مکرون در سفر به بیروت و عراق تلاش کرد فرانسه را به دوستان محور مقاومت نزدیک‌تر کند.
کد خبر : 512282

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در سفری رسمی به عراق رفت و ملاقات‌هایی با مقام‌های عراقی انجام داد. وی ادعای ناجی بودن را برای عراق مطرح و تلاش کرد وانمود کند برای اهداف خیرخواهانه و برقراری امنیت در عراق و منطقه راهی بغداد شده است. این موضوع زمانی بیشتر نمود می‌یابد که وی تروریسم را تهدیدی بزرگ دانست و بر حمایت از عراق در برابر تروریسم و دخالت‌های خارجی تأکید کرد.


علاوه بر این، فرانسه طراحی جدیدی را برای گسترش نفوذ در غرب آسیا در پیش گرفته است. با کاهش حضور آمریکا در منطقه، فرانسه به‌دنبال احیای جایگاه خود است، چنان‌که نمود این رفتار را در تحرکات مکرون در لبنان می‌توان مشاهده کرد که در مدت یک ماه دو مرتبه به این کشور سفر کرد. سفر مکرون به عراق را می‌توان ادامه این روند دانست، به‌ویژه اینکه فرانسه در اقتصاد با بحران مواجه شده است و تلاش می‌کند تا از وضعیت ویرانی‌های منطقه برای رسیدن به منافع اقتصادی بهره گیرد. 




بیشتر بخوانید:


دوره انتقالی را مدیریت کنید/ تضعیف دولت بغداد به‌وسیله مداخله برخی طرف‌ها در امور داخلی عراق!




امیر موسوی، کارشناس امور منطقه در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا دراین‌باره گفت: معتقدم سفر امانوئل مکرون به منطقه، چه به عراق یا لبنان به‌عنوان رئیس‌جمهور فرانسه انجام نشد، زیرا دولت فرانسه در جایگاه و وضعیتی نیست که بتواند به بیروت یا بغداد کمک کند. آن‌ها امکانات مالی لازم و نفوذ بین‌المللی ندارند؛ علاوه بر این، مکرون شخصیتی نیست که بتواند نقش میانجی را برای ارائه کمک‌های مالی به این دو کشور انجام دهد.



وی افزود: در حوزه داخلی، محبوبیت مکرون روز به روز کاهش می‌یابد و سیر نزولی دارد، بنابراین ناظران مطلع در شمال آفریقا و فرانسه تأیید می‌کنند که امانوئل مکرون به‌عنوان فرستاده خاندان یهودی «روتشیلد» (Rothschild) این سفر را انجام داده است. لابی صهیونیستی در فرانسه برخلاف آمریکا نگران آینده رژیم صهیونیستی هستند و حتی معتقدند لابی صهیونیستی در آمریکا با سیاست‌های دونالد ترامپ و جرد کوشنر، رئیس‌جمهور آمریکا و مشاور ارشدش و نیز بنیامین نتانیاهو در حال نابود کردن این رژیم هستند.



لابی صهیونیستی در فرانسه معتقد است اسرائیل به‌دلیل سیاست‌های بسیار افراطی و رادیکال خود در برابر جریان مقاومت، از ایران گرفته تا لبنان، در سراشیبی سقوط و لبه پرتگاه نابودی قرار گرفته است. 



این تحلیلگر امور عراق عنوان کرد: دیدگاه لابی صهیونیستی در فرانسه این است که باید اوضاع را آرام کرد تا عمر رژیم صهیونیستی بیشتر شود، به همین دلیل برای نخستین‌بار و برخلاف گذشته شاهدیم امانوئل مکرون رویکرد مناسب‌تری درقبال حزب‌الله، مقاومت و ایران در پیش گرفته است. وضعیت جدید نه برای دوستی با حزب‌الله یا احترام به ایران و حشدالشعبی، بلکه به این دلیل است که می‌داند معادلات منطقه در آینده نزدیک تغییر خواهند کرد و به زیان رژیم صهیونیستی رقم خواهند خورد. تغییر زاویه دید آن‌ها به این دلیل است که شاهدند با وجود همه تحریم‌ها، تهدیدها، جنگ و تروریسم، درنهایت حزب‌الله و حشدالشعبی مجهزتر از گذشته سازماندهی شده‌اند و تهدید واقعی برای موجودیت رژیم صهیونیستی به‌شمار می‌روند. 


موسوی گفت: در عراق با وجود همه آشوب‌های انفعالی، ساختگی و شرایط سختی که غربی‌ها برای حشدالشعبی ایجاد کردند، تشکیلات بسیج مردمی قوی‌تر شده است و همچنان کنترل مناطق مختلف عراق را در اختیار دارد و توانسته است این کشور را از لوث داعش پاک‌سازی ‌کند. جمهوری اسلامی ایران با همه تحریم‌ها و مشکلات داخلی، همچنان پایدار، قوی و مستحکم است. همچنین در حوزه صنایع دفاعی و حضور قدرتمند در منطقه توانسته است هماهنگی کاملی میان دیگر ارکان مقاومت در منطقه به‌وجود آورد. 



وی افزود: فلسطینی‌ها جان تازه‌ای گرفته‌اند و شاهدیم اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) با وجود کارشکنی‌های مصر و رژیم صهیونیستی به بیروت سفر کرد و گفته می‌شود با سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان ملاقات خواهد کرد. این ملاقات باعث قوی‌تر شدن پیوند میان حزب‌الله و حماس خواهد شد و احتمال بازگشت حماس به سوریه و مصالحه با دولت بشار اسد را افزایش خواهد داد‌؛ اقدامی که تحول بزرگی در منطقه و خطری جدی برای موجودیت رژیم صهیونیستی خواهد بود.



معتقدم تحرکات مکرون در منطقه برای آرام کردن اوضاع است و تلاش می‌کند از شدت برخورد محور مقاومت با رژیم صهیونیستی بکاهد. 



مدیر مرکز تحقیقات راهبردی و روابط بین‌الملل ایران گفت: فرمایش مقام معظم رهبری درباره اینکه رژیم صهیونیستی ۲۵ سال آینده را نخواهد دید به‌تدریج در حال محقق شدن است، زیرا لابی صهیونیستی در فرانسه و آمریکا به این نتیجه دست یافته‌اند که اسرائیل فرسوده و هزینه‌بر شده است و دیگر قدرت مقاومت ندارد؛ کشورهای دنیا نیز دیگر مانند گذشته نمی‌توانند از این رژیم دفاع یا محافظت کنند. طبعاً محور مقاومت آگاه به اوضاع است و متوجه تحرکات مکرون می‌شود و این سفر می‌تواند فرصتی برای ایجاد توانمندی و خلق تحرکات جدید برای مقاومت باشد.


امیر موسوی در پاسخ به این سؤال که «چرا در حاشیه سفر مکرون به عراق موضوع دیدار با مرجعیت شیعه مطرح شد»، عنوان کرد: امانوئل مکرون در تلاش است تا خود را به دوستان محور مقاومت نزدیک کند تا به این وسیله نقشه خود را به پیش ببرد و بتواند مؤثرتر مأموریت برعهده گرفته شده را انجام دهد. اگر این ملاقات انجام می‌شد، از نظر روحی بر دوستان مرجعیت نظیر حشدالشعبی و مقاومت اثرگذار بود. فارغ از اینکه این دیدار انجام شد یا نشد، صرف انتشار خبر ملاقات مکرون با آیت‌الله سیستانی بازتاب فراوانی داشت.



این تحلیلگر امور عراق تأکید کرد: فکر می‌کنم نقشه بسیار حساس و پیچیده‌ای طراحی شده، ولی محور مقاومت کاملاً آگاه است و تحرکات وی را زیرنظر دارند. در حال حاضر اصطکاکی وجود ندارد و محور مقاومت نیز از این فرصت برای تجهیز خود استفاده می‌کنند.


موسوی گفت: در حال حاضر آتش‌بس سیاسی در لبنان و عراق حاکم است تا بنا به‌گفته مکرون در دو یا سه ماه آینده شاهد باشیم تحولات چگونه دنبال خواهد شد و آیا پاریس در وعده‌هایش به بیروت و بغداد صادق هست یا خیر؟ در هر صورت چهره نفاق غربی‌ها در این مرحله روشن خواهد شد و اینکه آیا دنبال متزلزل کردن حاکمیت کشورها هستند یا کمک به لبنان و عراق. غربی‌ها کمک‌شان را به انجام اصلاحات مشروط کرده‌اند؛ اصلاحاتی که حزب‌الله لبنان و حشدالشعبی عراق مدت‌هاست به‌دنبال آن هستند، ولی چون از زبان طرف فرانسوی مطرح شده است، مخالفان سکوت پیشه کرده‌اند. 


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر