صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۳۵ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۹

پیام نصرالله و پاسخ ماکرون

مذاکرات ماکرون در بیروت در حالی وارد فاز دوم شد که مصطفی ادیب مأمور تشکیل کابینه شد و حمایت همه پارلمان را دارد. حزب‌الله نیز تشکیل کابینه حداقلی و یا مشارکتی را از نبود کابینه مهم‌تر می‌داند.اما سؤال اینجاست چرا حزب‌الله با حرف‌های تند ماکرون در مرحله‌ی اول مخالفت نکرد؟
کد خبر : 512165

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، امیر مسروری، مذاکرات ماکرون در بیروت در حالی وارد فاز دوم شد که مصطفی ادیب مأمور تشکیل کابینه شد و حمایت همه پارلمان را دارد. حزب‌الله نیز تشکیل کابینه حداقلی و یا مشارکتی را از نبود کابینه مهم‌تر می‌داند. تلاش غرب نیز به هم ریختن بیروت و ایجاد حاشیه‌های امنیتی در این کشور است. با این حال محمد رعد رئیس فراکسیون حزب‌الله برای اولین بار با رئیس‌جمهوری فرانسه دیدار و گفتگو کرد. فارغ از اینکه رعد جزئی از لیست تحریمی آمریکاست، المیادین گزارش داد این دیدار با انتقال سلام شخصی سید حسن نصرالله همراه بود که مورد استقبال ماکرون قرار گرفت . اما سؤال اینجاست چرا حزب‌الله با حرف‌های تند ماکرون در مرحله‌ی اول مخالفت نکرد؟
1/ با عبور دیپلماتیک سید حسن نصرالله از صحبت‌های تند ماکرون و استقبال از کمک برای ساخت و استقلال لبنان، عملاً حزب‌الله نشان داد به بلوغ رفتاری و سیاسی و همراه سازی اجتماعی دست‌یافته است. بدین معنا بهانه‌ها برای تقابل و دوقطبی سازی کنار رفت و پس از آن رئیس‌جمهوری فرانسه در سفر دوم با تشکر از مواضع حزب‌الله، این حزب را بخشی از ساختار رسمی قدرت در لبنان برشمرد و ماکرون گفت : حزب‌الله نماینده ملت لبنان است!
2/ حزب‌الله از سیاست و بازی قهر نکرد. این اصطلاحی است که باید به آن فکر کرد. حزب‌الله نقش ساختاری و رسمی‌اش را اثبات کرد و بر خلاف تصور بازیگران خارجی، حزب‌الله صحنه را برای بازیگری آن‌ها ترک نکرد. حزب‌الله از سال 2006 به این سو در حوزه سیاسی تحولات عظیمی نشان داد و رسماً در جایگاهی قرار دارد که می‌توان گفت بدون در نظر گرفتن نظر حزب‌الله نمی‌توان ساختار دولت لبنان را تنظیم نمود یا تغییر داد. حزب‌الله در واکنش به ماکرون در جلسه‌ی اخیر سکوت کرد. موضوعی که برای بسیاری از احزاب تعجب داشت. ماکرون در این جلسه نکات تندی به احزاب لبنانی رد قبال سهم خواهی گفت که واکنش گروه‌های سیاسی را بر شمرد. با این حال حزب‌الله سکوت کرد و دلیل این سکوت را «مخاطب نبودن» بر شمرد. در حقیقت حزب‌الله مدعی است سهم خواهی ای نکرده که بخواهد مخاطب ادعاهای ماکرون باشد و لذا ماکرون با احزابی بود که در جلسه مخالفت کردند و اتفاقاً بیشترین مخالفت نیز از سوی جریان 14 مارس صورت گرفت! از سوی دیگر ماکرون با اذعان این نکته که «همه شما پول‌هایی را به چنگ آورده‌اید و من این مسئله را می‌دانم.» خطاب خود را به سوی احزابی برد که رسماً مخالف حزب‌الله هستند! به گزارش المیادین فراکسیون حزب‌الله در مجلس واکنشی نشان نداد زیرا می‌دانست حزب‌الله پولی به دست نیاورده است.


به نظر می‌رسد باید گفت حزب‌الله در لبنان به بلوغی رسیده که شهروندان لبنانی آن را باور دارند. همان حزب‌اللهی که چند روز قبل اذعان می‌دارد برای شهادت هر سرباز مقاومت، خون یک سرباز صهیونیستی را خواهد گرفت، در قبال تشکیل دولت با رفتار دیپلماتیک جایگاه و بازیگری خود را نمایان می‌سازد و از سیاست ایستادگی استفاده می‌کند. مقاومت بر خطوط خود مانده است اما نمی‌گذارد سیاست رژیم صهیونیستی در لبنان مبنی بر فروپاشی دولت به نتیجه برسد.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر