صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۰ - ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
روزنامه جمهوریت:

سیاست‌های اشتباه اردوغان ترکیه را به انزوا برد/ بی‌توجهی آنکارا به حل موضوع سوریه

یک روزنامه ترکیه‌ای با بیان اینکه سیاست‌های اشتباه رئیس‌جمهور این کشور باعث انزوای آنکارا شده است، گفت: دولت اردوغان هیچ اهتمامی به حل موضوع سوریه ندارد.
کد خبر : 512148

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، روزنامه جمهوریت چاپ ترکیه در گزارشی به موضوع ورود نظامی ارتش ترکیه به چندین جبهه در منطقه پرداخت و نوشت: انزوای سیاست‌های حزب عدالت و توسعه را می‌توان مشاهده کرد. سیاست‌های اشتباه رجب طیب اردوغان، دولتش و ورود نظامی و هم‌زمان به چند جبهه در مقابل دنیا باعث انزوا شده است. آنکارا در حالی در سوریه با روسیه همکاری می‌کند که در لیبی و حوزه شرقی مدیترانه به رقیبی برای مسکو تبدیل شده است.




بیشتر بخوانید:


توافق ترکیه و دولت وفاق لیبی برای تداوم همکاری نظامی




طبق این گزارش، دولت اردوغان دروغ می‌گوید که در سوریه با مسکو همکاری می‌کند، زیرا هیچ اهتمامی به خط‌مشی روسیه در  حفظ تمامیت ارضی و ملی سوریه ندارد. در حالی آنکارا اصرار دارد نیروهایش را به مدت طولانی در ادلب باقی نگه دارد که این سیاست در دشمنی آشکار با دمشق و در راستای حمایت از سازمان‌های تروریستی تجزیه‌طلب مخالف و مستقر در ادلب است. هم‌زمان با آغاز حملات روسیه و سوریه علیه گروه‌های تروریستی در ادلب، ترکیه که خود را در تنگنا می‌بیند، متوسل به راه‌حل دیپلماتیک می‌شود. بنابراین اردوغان راهی مسکو می‌شود تا در کاخ کرملین با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه درباره تحولات میدانی گفتگو کند.



اردوغان ریاکارانه با مسکو سخن می‌گوید و تمایل ندارد موضوع سوریه حل‌وفصل شود.



این روزنامه ترکیه‌ای می‌نویسد: آنکارا نیازمند ثروت طبیعی و بهبود اقتصادی است، بنابراین مدیترانه شرقی را که از حدود پنج سال پیش به مکانی برای بهره‌برداری منابع غنی گاز طبیعی و نفت تبدیل شده، به کانون توجه، عرصه درگیری و یکه‌تازی خود تبدیل کرده است. آنکارا همبستگی فکری خود را با اخوان‌المسلمین و اسلامگرایان مصر اعلام کرد و به‌تدریج به عرصه مداخله در امور داخلی این کشور وارد شد؛ دشمنی با مصر باعث شد قاهره در دریای مدیترانه شرقی با یونان متحد شود.


ورود به عرصه درگیری‌های لیبی


جمهوریت نوشت: ترکیه در حالی وارد مدیترانه شرقی شد که «فائز السراج»، رئیس حکومت وفاق ملی لیبی را در طرابلس همراه و پشتیبان خود می‌دید. سراج قرارداد همکاری اقتصادی و تعیین حریم دریایی مشترک را با آنکارا امضا کرد که تنها قرارداد حفظ منافع ترکیه در دریای مدیترانه شرقی به‌شمار می‌رود. اتحاد میان اردوغان و سراج باعث شد تا برخی کشورهای اروپایی و آمریکا برای به دام انداختن رئیس حکومت وفاق ملی لیبی دام پهن کنند. یونان به‌طور رسمی اعلام کرد با شورای ملی لیبی که در اختیار فائز السراج نیست، درباره تعیین حریم دریایی قرارداد امضا خواهد کرد.



در این گزارش آمده است: ترکیه ترجیح داد درباره پیش‌قدم شدن برای مذاکرات صلح میان طرابلس و طبرق، که در کنترل نیروهای خلیفه حفتر، فرمانده ارتش ملی لیبی قرار دارد، سکوت کند. «خالد المشری»، رئیس شورای عالی دولت لیبی و «فتحی باش آغا»، وزیر کشور حکومت وفاق ملی به ترکیه سفر کردند و مشری با اردوغان و فتحی باش آغا با خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه دیدار و مذاکره کرد. در این میان زمانی که دو مقام لیبیایی در آنکارا در حال مذاکره بودند، فائز السراج، نخست‌وزیر حکومت وفاق ملی، فتحی باش آغا را از سمت خود برکنار کرد و مذاکرات وی با وزیر دفاع ترکیه از حالت رسمی خارج شد.


ترکیه نمی‌تواند در چند جبهه جنگ کند


ترکیه باید برای پیش بردن سیاست‌هایش در منطقه دست خود را از دست آمریکا جدا کند. باید اردوغان باور کند نمی‌تواند هم‌زمان علیه سوریه، مصر، لیبی و یونان موضع بگیرد و همچنین در جبهه مقابل آمریکا و روسیه باشد. تنها راه‌حل فراروی ترکیه حل موضوع سوریه است، اما اردوغان تمایلی به آن ندارد. آمریکا نیز تلاش می‌کند سوریه را تجزیه و دولت کوچک «حزب اتحاد دموکراتیک» را که به حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) تعلق دارد، در شمال سوریه تشکیل دهد. اردوغان با سیاستی ریاکارانه با موضوع برخورد می‌کند؛ در مقابل آمریکا صدای اعتراضش ضعیف است، ولی زمانی که روسیه این گروه را برای مذاکره فرامی‌خواند، با صدای بلند اعتراض می‌کند.


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر