صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۰۱ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
قره‌خانی در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

دستاوردهای خوب دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران در حوزه داروسازی/ جزئیات وضعیت داروسازی در کشور

محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران گفت: فارغ‌التحصیلان دانشکده داروسازی این دانشگاه در صنایع داروسازی همکاری دارند و در زمینه رفع مشکلات و طراحی سیستم‌های جدید دارورسانی در کشور فعالیت می‌کنند.
کد خبر : 512136

نازنین قره‌خانی در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به خدمات زکریای رازی در زمینه داروسازی اظهار کرد: رازی در دنیا با كتاب «الجدری و الحصبه» كه درباره آبله، سرخک و شرح تفاوت‌‌های میان آن دو بود، شناخته شده است.


وی افزود: ابوبکر محمد بن زَکَریای رازی از مشهورترین شخصیت‌ها در عرصه پزشكی و داروسازی و از برجسته‌ترین فیلسوفان بود، از کشفیات مشهور او الکل، جوهر گوگرد، اسید سولفوریک و نفت سفید  است كه هنوز هم با وجود گذشت چندین سال، كشفیات و اطلاعات درج شده در كتاب‌های او به عنوان منابعی پر اهمیت و ارزشمند استفاده می‌شود.



محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با بیان اینکه موفقیت رازی در داروسازی تخصص او به علم شیمی بود، خاطرنشان کرد: کتاب «قرابادین» رازی درباره داروهای ترکیبی در خصوص بیماری‌های مختلف استفاده می‌شود و کتاب «الحاوی» شامل دو جلد کتاب در خصوص مفردات گیاهی، حیوانی و معدنی است. 


قره‌خانی درباره وضعیت داروسازی در کشور گفت: ۹۷ درصد از داروهای موردنیاز کشور از نظر عددی در داخل تهیه و تولید می‌شود و حدود ۳ درصد به‌صورت داروی ساخته شده وارد می‌شود؛ در حال حاضر ۱۱۰ کارخانه داروسازی در کشور فعال است که حدود ۳۰ شرکت داروسازی نیز به‌صورت قراردادی داروی خود را در آن کارخانه‌ها تولید می‌کنند.


وی ادامه داد: تعداد ۷۰ شرکت مواد اولیه دارویی و ۵۶ شرکت توزیع دارو به همراه ۱۳ هزار داروخانه در مسیر تولید داروی مورد نیاز هموطنان فعالیت می‌کنند و امروز به‌رغم تحریم‌ها، ۶۰۰ مولکول دارویی، ۲۰۰۰ دوز دارویی ژنریک و حدود ۱۱ هزار دوز دارویی برند در ایران داریم و به لطف و توسعه دانش و صنعت داروسازی و همت داروسازان داخلی، این توان را داریم که ظرف مدت کوتاهی هر دارویی را در داخل کشور تولید کنیم.


محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با اشاره به دستاوردهای خوب این دانشگاه در ارتقای علم داروسازی گفت: دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران سال گذشته در سمینار دانشجویان داروسازی توانستند مقام اول را در‌‌ سطح کشور کسب کنند. همچنین طی سال‌های گذشته در امتحانات پذیرش دستیار-دانشجوهای (Ph.D)، حدود 30 درصد از قبولی‌ها مختص دانشکده داروسازی بود.


قره‌خانی خاطرنشان کرد: فارغ‌التحصیلان دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در صنایع داروسازی همکاری دارند و در زمینه رفع مشکلات و طراحی سیستم‌های جدید دارورسانی در کشور فعالیت می‌کنند. همچنین مقالات بیشماری در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در زمینه ساخت دارو از جمله نانوداروها برای درمان ایسکمی و درمان آلزایمر، پارکینسون و... چاپ شده است که از دستاوردهای این دانشگاه محسوب می‌شود.


انتهای پیام/۴۱۱۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر