راهکار نجات مردم از صف فروش در بورس/ نقش سیاستگذار حفظ نقدشوندگی بازار است
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، سعید اسلامی، عضو شورای بورس درباره خروجی جلسات شورای عالی بورس برای حمایت از بازار، اظهار کرد: شورای عالی بورس اساساً دخالتی در بازار انجام نمیدهد و فقط بازار را رصد و سیاستهای کلی را تعیین میکند، عمده اختیارات ریزساختارها در اختیار سازمان بورس قرار دارد.
عضو شورای عالی بورس افزود: کار شورا تعیین خط مشی است و نهاد مشورتی برای سازمان بورس به شمار میآید.
وی درباره حمایت از بازار گفت: حمایتی که مدنظر بنده از بازار است، با حمایت برخی متفاوت است اینکه به گونهای کار انجام شود که ارزش سهمها افزایش یابد، حمایت محسوب نمیشود.
اسلامی بیگدلی بیان کرد: بخشی از رفتارهای هیجانی که شاهد آن هستیم به دلیل رشدهای هیجانی است که اتفاق افتاده است.
عضو شورای عالی بورس با بیان اینکه زمانی که همه خرید و فروشها بر اساس صف در حال انجام است، همیشه بازار دارای رفتار هیجانی است، خاطرنشان کرد: مهمترین راهکار حمایتی که نهاد حاکمیتی باید از بازار انجام دهد، این است که طرحی اجرا شود تا اثر صفها و خرید و فروش صفی از بین برود که در این مقطع زمانی این مهمترین نیاز بازار است.
وی با بیان اینکه برخی از راهکارها در گذشته راهکارهای درستی نبوده است، تصریح کرد: برخی انتظار دارند حقوقیها فقط خرید کنند؛ این در حالی است که هیچ کس اعم از حقیقی یا حقوقی موظف نیست زمانی که سهمی ارزش ندارد آن را خریداری کند؛ اما سهمهای باارزش را هم حقوقیها و هم حقیقیها حتما خریداری میکنند.
اسلامی بیگدلی اظهار کرد: بخشی از ریزش بازار که شاهد آن هستیم، حاصل رفتار هیجانی گذشته است؛ البته چه در منفیها و چه در مثبتها همیشه رفتارهای هیجانی وجود دارد.
عضو شورای عالی بورس افزود: اصلاح قوانین و مقررات در شرایطی که بازار ملتهب است،کار بسیار سختی است؛ بنابراین بازار باید به آرامش برسد تا قانون و مقرراتی که منجر به رفتارهای هیجانی میشود اصلاح شود.
وی با بیان اینکه کار سیاستگذار، حفظ نقدشوندگی و شفافیت بازار است، تاکید کرد: در کشور تمام حواسها به فراز و فرود بازار است و سازوکار بازار را نمیپذیریم.
اسلامی بیگدلی گفت: البته این موضوع هم قابل درک است که بخش زیادی از سهامداران از قشر متوسط جامعه هستند به همین دلیل حاکمیت، دولت و سازمان بورس به عنوان ناظر خود را مسئول حفظ سرمایههای مردم میدانند بر این اساس بخشی از سیاستگذار گمان میکنند، رشد دائمی شاخص یعنی حمایت از بازار که تعریف اشتباهی است.
عضو شورای عالی بورس با بیان اینکه نقش حقوقیها در بازار به دلیل اینکه هم سهام دار و هم دارای قدرت و توان مالی هستند بسیار پررنگ است، تصریح کرد: رفتار حقوقیها به عنوان سیگنال بازار قلمداد میشود و در ایجاد جو و رفتار هیجانی بازار اثرگذار هستند.
وی تاکید کرد: تغییر این رفتار به دو موضوع مربوط است ابتدا ایجاد سازوکارهایی باید برای ورود به بازار سرمایه از طریق غیرمستقیم به نفع سرمایهگذارها باشد، در این زمان عملا سرمایهگذارها از طریق سازوکار حقوقی وارد بازار میشوند و موضوع دوم تغییر برخی از قوانین بازار است تا معاملهگری صفی از فرایند بازار حذف شود که این دو موضوع نیاز به زمان برای اجرا دارد.
انتهای پیام/4141/پ
انتهای پیام/