صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۸ - ۰۱ آذر ۱۳۹۴

روزنامه حامی کرملین مطرح کرد؛ احتمال حمله روسیه به عربستان، قطر و ترکیه بر اساس ماده 51 منشور ملل متحد

مسکو به‌طور صریح، مستقیم و جدی کشورهای عربستان، قطر و ترکیه را خطاب قرار داد و اعلام کرد این کشورها نقش عمده‌ای در سازماندهی و حمایت از حملات تروریستی دارند و امکان حمله روسیه به آن‌ها در پوشش قانونی و برطبق منشور سازمان ملل متحد وجود دارد.
کد خبر : 51200

به‌گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به‌نقل از روزنامه «رای‌الیوم»، روزنامه «براودا» در سرمقاله خود نوشت: «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه در سال 1999 وعده داده بود تروریست‌ها را حتی اگر در سرویس‌های بهداشتی باشند، خواهد کشت. وی همچنین در یکی از توصیفات خود، آن‌ها را «فرماندهان جنگ چچن» خوانده بود که درواقع مبارزانی حقیقی در کشورهایشان علیه روسیه بودند.


نشریه «براودا» که در حدود نه دهه پیش زبان ناطق نظام شوروی به‌شمار می‌رفت و سپس تبدیل به مهم‌ترین روزنامه کثیرالانتشار روسیه و نزدیک به کرملین شد، نوشت: حملات موشکی اخیر که به‌وسیله نیروی هوایی روسیه (در سوریه) و با به‌کارگیری بمب‌افکن‌های استراتژیک و زیردریایی انجام شده است، زنگ خطر را برای کشورهایی که حامی تروریسم هستند به صدا درآورده است.


این روزنامه می‌افزاید: در عرصه مقابله با تروریسم، روسیه برطبق ماده 51 منشور ملل متحد که بر حق کشورها در دفاع از خود تاکید می‌کند، عمل خواهد کرد. در این‌باره «پوتین» و سپس «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در خلال دیدارش با همتای لبنانی گفته‌اند که از همه امکانات نظامی،دیپلماتیک و مالی خود استفاده خواهند کرد.


روسیه اگر بخواهد مسیر جنگ را در پیش گیرد، موشک‌های بالستیک و سلاح‌های پیشرفته خود را روانه خواهد کرد و همه چیز از بین خواهد رفت، همانگونه که در سال 1945 بدون مشورت و هماهنگی با طرف خاصی به برلین (پایتخت آلمان) حمله و آنجا را تصرف کرد.

در ماده 51 منشور سازمان ملل متحد آمده است: هر کشور عضو سازمان ملل متحد در صورتی‌ که مورد حمله مسلحانه قرار بگیرد، حق دفاع از خود را دارد و شورای امنیت سازمان ملل تدابیر لازم زا برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی اتخاذ می‌کند.


روسیه اینگونه استناد می‌کند که ایالات متحده آمریکا پس از حملات 11 سپتامبر 2001 از شورای امنیت خواست تا قانون استفاده از زور (خشونت) علیه جنبش طالبان به‌عنوان گروه (تروریستی) مدیریت‌کننده حملات را تصویب کند. بر طبق روایت واشنگتن، شورای امنیت سازمان ملل همان زمان «حق دفاع از خود» را به‌عنوان پوششی برای حمله به گروه‌های مسلح غیرتشکیلاتی یا دولتی خاص تصویب کرد.


«براودا» نوشت: بعد از حمله تروریستی در شبه‌جزیره سینا روسیه می‌تواند برطبق ماده 51 منشور، تدابیر لازم را برای مقابله با آن اتخاذ کند.


این روزنامه نزدیک به دفاتر اطلاعاتی روسیه که از «پوتین» حمایت کرد تا وی به ریاست‌جمهوری روسیه دست یابد، می‌افزاید: این موضوع می‌تواند مقدمه‌ای برای حمله به قطر باشد. قطر تنها کشوری است که از اقدامات تروریستی در (شبه‌جزیره) سینا حمایت می‌کند. در قطر و عربستان افرادی وجود دارند که کارشان فراهم کردن مقدمات حملات تروریستی است و معروف یه مدیریت فعالیت‌های تروریستی در سوریه و عراق هستند.


«براودا» در گزارش خود به‌نقل از «یوگنی ساتانوسکی» رئیس موسسه تحقیقات خاورمیانه می‌نویسد:‌ سخنی تحریک‌کننده به قطر و عربستان می‌گویم و آن این است که این دو کشور باید همانگونه که از طاعون می‌ترسند، از مسکو بترسند. این موضوع را با استناد به تصمیم احتمالی «پوتین» برای چگونگی مواخذه این افراد (مدیران حملات تروریستی) می‌گویم. شاید این حمله موشکی نباشد ولی راه‌های دیگری برای مواخذه وجود دارد.


«ساتانوسکی» هشدار داد: روسیه اگر بخواهد مسیر جنگ را در پیش گیرد، موشک‌های بالستیک و سلاح‌های پیشرفته خود را روانه خواهد کرد و همه چیز از بین خواهد رفت، همانگونه که در سال 1945 بدون مشورت و هماهنگی با طرف خاصی به برلین (پایتخت آلمان) حمله و آنجا را تصرف کرد.


در ماده 51 منشور سازمان ملل متحد آمده است: هر کشور عضو سازمان ملل متحد در صورتی‌که مورد حمله مسلحانه قرار بگیرد، حق دفاع از خود را دارد و شورای امنیت سازمان ملل تدابیر لازم زا برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی اتخاذ می‌کند.

«براودا» نوشت: زیردریایی «روستوف» روسیه قابلیت شلیک موشک‌های بالستیک از نوع «کالیپر» را دارد همانگونه که از آن‌ها در مبارزه علیه داعش در منطقه‌ای واقع در شرق دریای مدیترانه (به سمت سوریه) استفاده کرد. همچنین موشک‌هایی که می‌توانند از فراز آسمان ترکیه عبور کنند و بمب‌افکن‌های استراتژیک «توپولوف 160»، «تی 95 MS» و «توپولوف 22» بخشی از توانایی‌های نظامی روسیه است.


این روزنامه به‌نقل از «پوتین» نوشت: اگر نتوانیم مانع جنگ شویم، اقدام به حمله می‌کنیم. بنابراین، اگر زمام امور را دراختیار نگیریم باید شاهد جولان کشورهای عضو ناتو در منطقه و انتقال جنگ به مرزهای روسیه باشیم.


به‌نوشته این روزنامه روسی، اتحادیه اروپا زمام عملیات نظامی در سوریه را دراختیار دارد و برطبق ماده 51 منشور سازمان ملل، این اتحادیه اروپا است که با به‌کارگیری کارشناسان ویژه در عرصه امورخارجی واحدهاینظامی در افغانستان و عراق را هدایت می‌کند.


علاوه بر این، به‌شدت بعید است که اقدامات عربستان (در هدایت و حمایت عملیات‌های تروریستی) بی‌پاسخ بماند. این در حالی است که یکی از جنبش‌های برخاسته از این کشور بود که حملات 11 سپتامبر (در نیویورک) را ترتیب داد. همچنین بعید است روسیه چشم خود را بر این واقعیت که تنش در سوریه و عراق تاثیر مستقیمی بر منافع حیاتی مسکو می گذارد، ببندد و امکان ندارد روسیه به تروریست‌ها که شهروندان روسی را می‌کشند، اجازه دراختیار گرفتن ابتکار عمل بدهد.


«براودا» در پایان گزارش خود نوشت: اکنون زمان ان است که موضوع تروریسم به‌طور جدی در سازمان ملل متحد پیگیری و دادگاهی بین‌المللی برای محاکمه مقصران در هریک از دولت‌های ترکیه، قطر و عربستان به‌دلیل حمایت از تروریسم تشکیل شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر