بانک مرکزی ضوابط صدور کیف الکترونیک را ابلاغ کرد
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از بانک مرکزی، با توجه به توسعه فضای کسبوکار و شناسایی نیازهای جدید در حوزه پرداخت، نهادهای جدید که در الزامات فعالیت مؤسسات اعتباری و راهبران کیف الکترونیک پول در نظام پرداخت کشور، راهبران کیف الکترونیک پول نامیده میشوند، به منظور تسهیل پرداختهای بسیار خرد (پرداخت ریز) و برونخط ظهور کردهاند.
بر این اساس مؤسسات اعتباری میتوانند «کیف الکترونیک پول» مبتنی بر حساب را صادر کنند و برخی از خدمات پرداخت را از طریق انعقاد قرارداد با راهبران «کیف الکترونیک پول» و انجام تراکنشهای برونخط در شبکه پرداخت کشور، میسر سازند.
به استناد بند «الف» ماده «یک» تصویبنامه شماره ۱۰۷۸۳۷. ت ۵۴۲۵۱ مورخ ۱۵ آبان ماه ۱۳۹۷ هیئتوزیران و بند «ب» ماده ۱۰ قانون پولی و بانکی کشور و به منظور توسعه شبکه پرداخت و ساماندهی و پشتیبانی از خریدهای با مبالغ بسیار خرد (پرداخت ریز)، خدمات مربوط به کیف پول با تعاریف و شرایط مندرج در الزامات حاضر به رسمیت شناخته شده و صلاحیت متقاضی راهبری کیف الکترونیکی پول بر مبنای آن مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
همچنین دامنه کاربرد این سند شامل مواردی است که از طریق کیفهای الکترونیک پول فراگیر برخط، تراکنشهای درون و برون شبکه را مطابق با تعاریف مندرج در آن، پذیرش و پردازش میکند.
قابل تأکید است که «کیف الکترونیک پول» مبتنی بر حلقه بسته، در دامنه این ضوابط قرار ندارد. موضوع فعالیت راهبر «کیف الکترونیک پول» صرفاً ارائه خدمات پرداخت از طریق «کیف الکترونیک پول» و سایر موارد مرتبط با آن است.
در پایان یادآور میشود که، «ضوابط فعالیت مؤسسات اعتباری و راهبران کیف الکترونیک پول در نظام پرداخت کشور»، پیرو بخشنامه شماره ۴۳۵۴۵۷.۹۸ مورخ ۱۵ اسفندماه ۱۳۹۸ معاونت فناوریهای نوین بانک مرکزی، در خصوص «تدوینچارچوب و ضوابط پرداختهای ریزمقدار (خُرد)»، به استناد «بند الف تصویبنامه شماره ۱۰۷۸۳۷. ت ۵۴۲۵۱ ه مورخ ۱۵ آبان ماه ۱۳۹۷ هیئتوزیران» و بند «۳» از یکهزار و دویست و نود و نهمین صورتجلسه مورخ ۴ شهریور ماه ۱۳۹۹ شورای پول و اعتبار، به شبکه بانکی کشور ابلاغ شده است.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/