صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۶ - ۰۱ آذر ۱۳۹۴

ناسا طراحی «ماهواره آتش» را آغاز کرد

دو لابراتوار ناسا پروژه‌ای را تعریف کرده‌اند که «فایرست» یا «ماهواره آتش» نام دارد و قرار است آتش‌سوزی‌های جنگلی جهان را زیر نظر داشته باشد.
کد خبر : 51190

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از وب‌سایت ناسا، آتش‌سوزی در جنگل‌های جهان هر سال میلیون‌ها دلار خسارت مالی به بار می‌آورد و جان عده‌ای را نیز می‌گیرد؛ از آن گذشته، اکوسیستم آسیب‌پذیر زمین را بیش از پیش تهدید می‌کند؛ اکنون پای ناسا نیز برای مقابله با این پدیده که اغلب به صورت مصنوعی توسط انسان ایجاد می‌شود، باز شده است.


از آنجا که مهار و اتفای آتش در دقایق اولیه شروع یک آتش‌سوزی بسیار آسان‌تر است و پس از مدت اندکی، آتش به یک جهنم غیر قابل کنترل تبدیل می‌شود، بهترین روش برای مقابله با آن، تشخیص زودهنگام و اقدام فوری است.


«فایرست» یا همان «ماهواره آتش» نام پروژه‌ای است که از سوی آزمایشگاه پیشرانه جت و آزمایشگاه کوآدرا در سانفرانسیسکو به صورت مشترک کلید خورده است و در آن قرار است که 200 ماهواره، در مدار پایین زمین، به‌صورت 24 ساعته و دائم، تمام نقاط جهان را زیر نظر داشته باشند.


این کار با استفاده از حسگرهای فوق‌ حساسی انجام می‌شود که روی هر ماهواره‌ای قابل نصب هستند و می‌توانند آتش‌سوزی‌های به وسعت 35 تا 50 فوت (10 تا 15 متر مربع) را حداکثر 15 دقیقه پس از آغاز تشخیص دهند. این مکانیسم که با استفاده از سنسورهای حرارتی فعالیت می‌کند، می‌تواند مستقیماً آژیرهای خطر را در مراکز مسئول به صدا در آورد تا در کمترین زمان ممکن نیروهای آتش‌نشان به منطقه اعزام شوند.


غیر از تشخیص سریع و دقیق، مزیت دیگر این سامانه نسبت به مکانیسم‌هایی که اکنون فعال هستند این است که 24 ساعته و دائم تمام نقاط را زیر نظر دارد در حالی که سیستم‌های ناظر فعلی، تنها هرگاه از روی منطقه‌ای عبور کند عکسی از آن می‌گیرند و به مرکز مخابره می‌کند.


از سوی دیگر، فایرست به جای تهیه عکس‌های با رزولوشن بالا که ارسال و تحلیل آنها بسیار زمان‌بر است، عکس‌های با کیفیت پایین را به سرعت مخابره می‌کند تا در زمان صرفه‌جویی شود.


بر اساس این گزارش، در صورتی‌ که بودجه مورد نیاز این پروژه تأمین شود، کار پروازهای آزمایشی و تست تجهیزات از سال 2017 آغاز می‌شود. برنامه‌ریزی شده است که کل سیستم تا ژوئیه 2018 (خرداد 1397) نصب شده و آماده به کار باشد.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

برچسب ها: ناسا
ارسال نظر