صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
صدرالحسینی در گفتگو با آنا:

فرانسه در حال ایفای نقش استعماری آمریکا در منطقه است/ اهمیت جریان‌شناسی حزب‌الله در امنیت ملی لبنان

یک کارشناس امور بین‌الملل با بیان اینکه جریان‌شناسی دقیق حزب‌الله باعث شده تا مقاومت، امنیت ملی لبنان را در کنترل خود داشته باشد، گفت: فرانسه در حال ایفای نقش استعماری آمریکا در منطقه است.
کد خبر : 511882

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، منابع خبری دوشنبه شب گزارش کردند «امانوئل مکرون» برای دومین بار پس از حادثه انفجار بندر بیروت برای دیدار با مقام‌های لبنانی وارد پایتخت لبنان شده است.


مکرون در بدو ورود به فرودگاه بیروت مورد استقبال میشل عون، رئیس‌جمهور لبنان قرار گرفت و هم‌زمان با ورود به بیروت در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: به لبنانی‌ها می‌گویم شما برادران فرانسوی‌ها هستید و همان‌طور که وعده داده بودم، برای بررسی آخرین تحولات در رابطه با کمک‌های فوری و همکاری مشترک برای ایجاد وضعیت لازم برای بازسازی و ثبات به بیروت بازگشتم.


وی اما در گفتگو با نشریه «پولتیکو» تصریح کرد که سه ماه آینده برای انجام تغییرات در لبنان حیاتی و اساسی است و اگر تغییری اعمال نشود، باید از وجود تدابیر تنبیهی شامل توقف ارائه وام تا تحریم طبقه حاکم اطمینان حاصل کرد.



دیدار امانوئل مکرون و میشل عون


طبق برخی گزارش‌ها، مکرون قصد دارد پس از لبنان به عراق سفر کند. سفری که باعث شد شائبه تغییر معادلات سیاسی منطقه به وجود آید و گفته شود که آمریکا قصد دارد در یک بازی سیاسی جای خود را با همان تعاریف به دولت فرانسه بدهد تا خط استعماری غرب را در منطقه غرب آسیا همچنان دنبال کنند. 


پیش‌تر در ناآرامی‌های منطقه شاهد بودیم که دولت آمریکا تلاش می‌کرد خود را  به‌عنوان پلیس و نظم‌دهنده به جهان معرفی کند و به این بهانه در امور داخلی کشورهای عراق، سوریه و دیگر کشورهای دنیا مداخله می‌کرد، ولی پس از موج نفرت سراسری در منطقه از آمریکا به نظر می‌آید شطرنج قدرت به سمت دولت فرانسه کشیده شده و پاریس تلاش می‌کند چتر استعمار غرب را این بار به سبک فرانسوی در منطقه بگشاید. 




بیشتر بخوانید:


دیدار رئیس‌جمهور فرانسه و سعد حریری در بیروت




سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس امور بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا دراین‌باره گفت: با توجه به وضعیتی که نظام بین‌الملل با آن مواجه شده است، مهره‌های جدیدی وارد بازی شطرنج شده‌اند؛ یکی از این مهره‌ها که سابقه استعماری نیز دارد، فرانسه است. روابط دولت‌های فرانسه و آمریکا و شخص دونالد ترامپ و امانوئل مکرون بر همه مشخص و روشن است؛ رفتار این دو در نشست‌های بین‌المللی همچون ارباب و رعیت بود و مکرون جوان رعیتی بود که در مقابل ترامپ کرنش می‌کرد و رفتار ذلیلانه او باعث شد برخی از سیاستمداران کهنه‌کار فرانسه واکنش نشان دهند، لب به انتقاد بگشایند و آن را خوار شمردن دولت فرانسه به شمار آورند.



وی با بیان اینکه فرانسه در حال ایفای نقش استعماری آمریکا در منطقه است، افزود: به نظر می‌آید تغییر نقش به‌دلیل تنفر غیرقابل انکار ملت‌های منطقه از دولت آمریکا  به وجود آمده و پاریس با توجه به تجارب استعماری گذشته و در اختیار داشتن عوامل نفوذی در منطقه به‌ویژه در لبنان این نقش را پذیرفته است. فرانسه در داخل لبنان زمام برخی جریان‌های ناکارآمد را در اختیار دارد و این نقش را پذیرفته است تا بتواند سلطه خود را بر این کشور تثبیت کند.



در سفر نخست مکرون به لبنان جریان وابسته سنتی ناکارآمد طوماری نوشتند و ۵۰ شخصیت سیاسی آن را امضا کردند تا قیمومیت لبنان را در اختیار فرانسه بگذارند.



این تحلیلگر امور بین‌الملل تأکید کرد: چنین جای پاهای کوچکی نظام سلطه را تشویق می‌کند تا آمریکا مأموریت خود را به پاریس تفویض کند. در سفر نخست شاهد بودیم مکرون دیدارهایی را با رؤسا و نمایندگان فراکسیون‌های اصلی لبنان انجام داد. با توجه به اینکه وی قول‌هایی را در زمینه اعطای کمک‌های اقتصادی برای بازسازی بندر بیروت داده بود، فرضیه مطرح‌شده درباره تعریف نقش جدید برای فرانسه در منطقه اثبات می‌شود.


صدرالحسینی گفت: نکته مهم این است که منطقه غرب آسیا و لبنان که همچنان در آن آثاری از استعمار فرانسه مشاهده می‌شود به خودآگاهی رسیده‌اند و آن را در همه مراحل رشد و پیشرفت خود مقابل استعمار بروز خواهند داد. اوضاع در میان ملت‌های غرب آسیا به‌گونه‌ای نیست که با تغییر مهره‌های شطرنج استعمار، فریب بخورند. با توجه به اینکه فرانسه همچنان با مشکلات داخلی عدیده‌ای مواجه است، به نظر نمی‌آید مکرون بتواند به بخش‌هایی از تعهدات و قول‌هایی که به بیروت داده است، عمل کند؛ بنابراین مردم منطقه و لبنان باید بیشتر به سمت کشورهای غیر استعماری و نهادهای بین‌المللی گرایش پیدا کنند که می‌توانند در بازسازی بندر بیروت کمک کنند.


وی درباره ارتباط میان سفر دوم مکرون به بیروت با انتخاب «مصطفی ادیب» به‌عنوان نخست‌وزیر جدید لبنان گفت: سفر اخیر مکرون به بیروت از قبل برنامه‌ریزی شده بود. عقلانیتی که در حال حاضر میان جریان‌های سیاسی لبنان حاکم است، باعث شده به این نتیجه دست یابند خلأ قدرت و نبود دولتی مستقر و با ثبات برای لبنان خطر امنیتی دارد، زیرا در اوضاع کنونی رژیم متجاوز صهیونیستی برای برون‌رفت از مشکلات داخلی ممکن است به اقدامات جنون‌آمیزی دست بزند و اقدامات نظامی را دنبال کند. بنابراین تشکیل دولت جدید لبنان در زمانی کوتاه نشان‌دهنده عقلانیت و توجه ویژه همه جریان‌های مؤثر در حوزه تعیین سرنوشت این کشور است.



صدرالحسینی افزود: به نظر می‌آید انتخاب نخست‌وزیر لبنان هیچ ارتباطی به سفر مکرون ندارد. شاید یکی از مواردی که باعث شد انتخاب نخست‌وزیر قبل از سفر رئیس‌جمهور فرانسه به بیروت انجام شود، این بود که شائبه دخالت خارجی در تعیین نخست‌وزیر شکل نگیرد.


این کارشناس امور بین‌الملل درباره اظهارات اخیر سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان درباره سفر مکرون به بیروت گفت: جریان‌شناسی دقیق حزب‌الله از فضای داخلی و سیاسی لبنان فوق‌العاده حائز اهمیت است. اظهارات سیدحسن نصرالله درباره سفر مکرون که مثبت قلمداد شد و گفت «کمک همه جریان‌های مؤثر خارجی می‌تواند در توسعه آینده لبنان تأثیرگذار باشد»، نشان می‌دهد دبیرکل حزب‌الله از شناخت دقیقی از فضای سیاسی و جریان‌های داخلی برخوردار است و ماهیت نفوذ سنتی فرانسه را نیز در این کشور به خوبی می‌شناسد.



همراهی 8 مارس، به‌ویژه فراکسیون قدرتمند حزب‌الله و جنبش امل با انتخاب ادیب به‌عنوان گزینه ۱۴ مارس بهانه‌ها را از دست مخالفان گرفت تا حزب‌الله و امل را مخالف آرامش و ثبات لبنان معرفی نکنند.  



وی افزود: نصرالله با دقت نظری که همیشه در جمعیت‌ها، گروه‌ها، ادیان و مذاهب لبنان انجام می‌دهد امنیت ملی لبنان را در کنترل خود دارد و هوشمندانه باعث شد تا جریان متمایل به فرانسه در این کشور در مراحل بعدی همراهی لازم را با حزب‌الله انجام دهد. نکته بعد این است که در حال حاضر بعد از تعیین «مصطفی ادیب» توپ اقدامات آرامش‌بخش در لبنان در زمین جریان ۱۴ مارس است. 


صدرالحسینی گفت: همکاری حزب‌الله و جنبش امل با جریان‌های مخالف می‌تواند به برقراری ثبات در لبنان و عبور سریع این کشور از بحران کنونی کمک قابل توجهی کند.


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر