صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۱ - ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

جدیدترین راهکار متخصصان دارویی ایرانی برای درمان کرونا/ اسپری PHR160 چیست؟

یکی از شرکت‌های فعال در زمینه دارویی موفق شده است در زمینه مقابله با کرونا به اسپری مخصوص ریه دست یابد که تأثیرات خوبی در زمینه درمان کووید-19 داشته است.
کد خبر : 511557

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشور بسیاری از شرکت‌های دانش بنیان با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دنبال راه‌کاری برای درمان ویروس کووید-19 بودند و طی چند ماه اخیر محققان ایرانی به موفقیت‌های زیادی دست یافتند، برخی از این موفقیت‌ها در زمینه داروهای خوراکی و یا پلاسما درمانی بوده است؛ اما به‌تازگی یکی از شرکت‌های فعال در زمینه دارویی موفق شده است در زمینه مقابله با کرونا به اسپری مخصوص ریه دست یابد که تأثیرات خوبی در زمینه مقابله با کرونا داشته است.


اسپری برای درمان کرونا


مجید جزنی، معاون بازاریابی و فروش شرکت داروسازی جابربن‌حیان در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه اسپری PHR160 براساس رفتار ویروس کرونا ساخته شده است، اظهار کرد: علت انتخاب شرکت داروسازی جابربن‌حیان برای تولید این محصول این بود که این شرکت دارای امکانات سخت‌افزاری و نیروی انسانی ماهر در زمینه تولید انواع اسپری‌های تخصصی بوده است و هدف این بود که محصولی ساخته شود که دارو را مستقیماً به ریه که در بیماری کرونا دچار درگیری می‌شود، ارسال کند. اسپری PHR160 ترکیبی از چند نوع ماده مؤثر گیاهی است.
وی توضیح داد: کد اخلاق برای انجام مطالعات بالینی این اسپری در ۱۵ اسفند ماه از دانشگاه بقیةالله(عج) دریافت و این اسپری زیر نظر اساتید این دانشگاه روی تعدادی از بیماران تست شد. براساس نتایج به دست آمده در 70 درصد از بیمارانی که این اسپری را مصرف کردند، در ۷۲ ساعت نخست علائم بهبود در آنها دیده شد و فاز یک و ۲ مطالعات بالینی به ترتیب در اول و ۱۳ فروردین ماه به اتمام رسید. سپس نتایج این مطالعات را به وزارت بهداشت ارائه کردیم و در ۱۷ فروردین ماه کد IRC را برای این محصول دریافت کردیم، یعنی برای تولید محدود برای مطالعات بالینی گسترده‌تر مجوز گرفتیم. در آن زمان تعدادی از این اسپری در قم و مناطقی که دچار پیک کرونا بودند، مصرف شد.
جزنی اضافه کرد: این اسپری در ۲۵ تیر ماه در کمیسیون وزارت بهداشت موفق به دریافت پروانه تولید شد. از ویژگی‌های مهم این اسپری می‌توان به ایمنی بالای آن اشاره کرد. درجه سمیت این دارو هزار برابر مواد مؤثر مصرفی در یک اسپری است و این باعث اطمینان خاطر پزشکان می‌شود.


عملکردی بهتر از رمیدسیور


این مسئول ادامه داد: در ابتدای تولید این دارو، کار به این شکل بود که در فاز اول 100 هزار دوز از این دارو تولید و توسط خیرین خریداری و نذر شد. در فاز 2 دوباره 100 هزار دوز دیگر تولید شد که اکنون قیمتش 220 هزار تومان بوده و افرادی که کرونا داشته باشند و البته وضعیت بیماری‌شان به بستری نکشیده شده باشد اگر این دارو را استفاده کنند 85 درصد امکان بهبودی دارد.


جزنی تصریح کرد: این اسپری نسبت به داروی رمیدسیور که حدود 60 میلیون تومان قیمت دارد عملکرد بهتری دارد زیرا مصرف این اسپری در بیماران مبتلا به COVID-19 که هنوز بستری نشده‌اند باعث افزایش فشار اکسیژن می‌شود. فاز ۱ و ۲ مطالعه بالینی در بیمارستان بقیةالله اجرا شد و فاز ۳ نیز در حال اجرا در استان‌های تهران، خوزستان و بوشهر است و نتایج فاز ۳ هم احتمالاً تا یک ماه دیگر مشخص خواهد شد.


قیمت دارو چقدر است؟


معاون بازاریابی و فروش شرکت داروسازی جابربن‌حیان در خصوص قیمت جدید این اسپری هم گفت: قیمت این اسپری نسبت به داروهای مشابه بسیار کمتر خواهد بود و هم‌اکنون آماده تحویل ۱۰۰ هزار عدد از این اسپری به پخش‌ها هستیم و در آینده نزدیک تولید آن افزایش خواهد یافت.


کلام آخر


با توجه به اهمیت حمایت از داروهای ایرانی باید توجه داشت کشف چنین دارویی برای مردم کشور آن هم درچنین زمانی اهمیت ویژه‌‌ای دارد لذا انتظار می‌رود سازمان غذاودارو و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی کشور نسبت به گسترش تولید این اسپری اقدامات لازم را انجام دهند تا در صورت تأمین کافی برای کشور به دیگر کشورهای نیازمند ارسال شود تا از نظر ارزآوری کمک بزرگی به کشور کند و همین موضوع باعث ایجاد اشتغال در میان جوانان شود.


انتهای پیام/4148/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر