صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۵ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۹

تحلیلگر آمریکایی: شعارهای بایدن در حوزه سیاست خارجی فاصله زیادی با عمل دارد / کاندیدای وزارت دفاع بایدن مسئول جنگ پهپادی سیا ضد پاکستان بود

یک روزنامه‌نگار آمریکایی می‌گوید گرچه مواضع سیاست خارجی بایدن متفاوت با ترامپ به نظر می‌رسند، اما سابقه عملکرد بایدن و ترکیب مشاوران سیاست خارجی وی نشان می‌دهند که فاصله زیادی بین شعار و عمل بایدن وجود دارد.
کد خبر : 511254

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، ریس ارلیک خبرنگار و روزنامه‌نگار آمریکایی و نویسنده کتاب «حمله به عراق؛ آنچه رسانه‌ها به شما نگفتند» در یادداشتی در خصوص سیاست خارجی بایدن نوشت گرچه مواضع انتخاباتی بایدن متفاوت با ترامپ به نظر می‌رسند، اما سابقه عملکرد بایدن و ترکیب مشاوران سیاست خارجی وی نشان می‌دهند که فاصله زیادی بین شعار و عمل بایدن وجود دارد.


در این یادداشت که در پایگاه آنتی وار منتشرشده همچنین آمده که گروه‌های ترقی‌خواه باید بایدن را وادار به اتخاذ موضع علیه مداخله‌گری در امور کشورهای دیگر و به نفع همکاری با جامعه بین‌المللی تشویق کنند.


خلاصه این یادداشت به شرح زیر است:


بهار سال گذشته، کمپین انتخاباتی بایدن تصمیم گرفت به این ادعا که وی رویکرد نرمی در قبال چین دارد پاسخ دهد. تیم انتخاباتی بایدن یک آگهی تندوتیز تهیه کرد که در آن از ناتوانی ترامپ در مقابله با چین در روزهای اول شیوع کرونا انتقاد شده بود.


آگهی بایدن دیگرهراسانه و نژادپرستانه بود.


در این آگهی راوی درحالی‌که یک موسیقی دلهره‌آور پخش می‌شد می‌گفت: «ترامپ به 40 هزار مسافر چینی اجازه ورود به آمریکا را داد. وی برای چینی‌ها تعظیم کرد ... دونالد ترامپ این کشور را نا آماده و بدون حفاظ رها کرد.»


صدها سازمان متعلق به آسیایی‌تبارها و بسیاری از چهره‌های برجسته در نامه‌ای سرگشاده به این آگهی اعتراض کردند. آن‌ها نوشتند که متهم کردن چین در قضیه کرونا به خشونت و تبعیض ضد آسیایی‌تبارها دامن می‌زند. در ادامه اوایل ماه می فعالان آسیایی‌تبار با آمیت جانی از اعضای تیم بایدن ملاقات کردند و خواهان حذف این آگهی شدند.


کالوین چنگ میائو، یکی از افرادی که در آن جلسه شرکت کرد می‌گوید: «جانی ظاهراً موافق استدلال ما ضد نژادپرستی بود. اما ما پیامی بزرگ‌تر داشتیم. ما نمی‌خواهیم بایدن در حمله به چین از ترامپ سبقت بگیرد. این به نفع کمپین بایدن و کره زمین نیست.» وی افزود: «رنگین‌پوستان و جوانان نمی‌خواهند آمریکا سیاست خارجی تهاجمی داشته باشد.»


این فقط یکی از جنجال‌هایی بود که مواضع محافظه‌کارانه بایدن آفریده است. بعد از انصراف برنی سندرز و الیزابت وارن از شرکت در انتخابات، بسیاری از طرفداران آن‌ها تصمیم گرفتند به بایدن رأی دهند تا جلوی پیروزی ترامپ را بگیرند.


اما این گروه تلاش می‌کنند بایدن را وادار به اتخاذ موضع علیه مداخله‌گری در امور کشورهای دیگر نمایند و او را به نفع همکاری با جامعه بین‌المللی تشویق کنند.


سابقه پر فراز و نشیب بایدن


سابقه مواضع بایدن در حوزه سیاست خارجی پر از تغییر و تحولات است. بایدن که سال‌ها عضو کمیته روابط خارجی سنای آمریکا بوده است، در دهه 2000 از اشغال افغانستان و عراق و نبرد پهپادی آمریکا در پاکستان حمایت کرد. او همچنین مدافع سرسخت اسراییل است.


اما در مجموع سیاست‌های بایدن از ترامپ بهتر به نظر می‌رسند. بایدن در سال 1991 با حمله به عراق، در سال 2007 با افزایش تعداد سربازان آمریکایی در عراق، و در سال 2011 با خروج نظامیان آمریکایی از عراق مخالفت کرد. بایدن همچنین بعد از شروع بهار عربی با حمله به لیبی مخالف بود و سال 2019 نیز با جنگ یمن مخالفت کرد. بایدن خواهان احیای روابط آمریکا با کوبا نیز هست.



تیم سیاست خارجی و امنیت ملی کمپین بایدن را آوریل هینس یکی از مدیران سابق سیا که در WestExec کار کرده هدایت می‌کند. هینس پیش‌تر مسئول هدایت جنگ پهپادی غیرقانونی آمریکا علیه پاکستان بود. وی به لاپوشانی برنامه شکنجه سازمان سیا بعد از یازده سپتامبر کمک کرد و مسئول مخفی کردن بخش‌هایی از گزارش سنا در خصوص جنایات سیا بود.


 



اگر بایدن رقابت انتخاباتی را ببرد باید انتظار داشت آمریکا به جنگ تعرفه‌ای با کشورهای دیگر پایان دهد، دوباره به پیمان آب و هوایی پاریس بپیوندد و سیاست فشار حداکثری ترامپ ضد ایران را متوقف کند.


ت داس، یکی از مشاوران ارشد سیاست خارجی سندرز، به مواضع انتخاباتی بایدن خوش‌بین است و فکر می‌کند احتمال خاتمه یافتن نبردهای بی‌پایان آمریکا و توقف حمایت واشنگتن از جنگ در یمن وجود دارد.


وی به فارن پالیسی گفت: «نمی‌توان انکار کرد که حزب در خصوص این سؤالات به سمت بسیار مثبتی حرکت می‌کند.»


بااین‌حال راه زیادی باقی‌مانده تا مواضع انتخاباتی به اتفاقات روی زمین منجر شوند.


مشاوران بایدن چه مواضعی دارند؟


انتخاب‌های بایدن در حوزه سیاست خارجی نشان می‌دهند نباید آن‌قدر هم به بروز تحولات در سیاست خارجی آمریکا خوش‌بین بود.


دانیل بسنر، مشاور سیاست خارجی برنز سندرز و پروفسور دانشگاه واشنگتن می‌گوید بایدن احتمالاً از اعضای دولت اوباما مانند سوزان رایس، تونی بلینکن و سامانتا پاور کمک خواهد گرفت.


وی در یک گفتگوی تلفنی گفت: «من فکر نمی‌کنم که آن‌ها حضور نظامی آمریکا در جهان را با چالش مواجه کنند. بایدن احتمالاً سربازانی در خارج نگه خواهد داشت. بعید است او پایگاه‌های نظامی را ببندد یا بودجه نظامی را کاهش دهد.»


تعدادی از مشاوران ارشد بایدن در شرکت مشاوره استراتژیک WestExec Advisors فعالیت کرده‌اند. این شرکت که با دولت‌های خارجی و یک شرکت اسلحه‌سازی آمریکایی قرارداد دارد مقامات سابق دولتی را استخدام می‌کند تا از ارتباطات آن‌ها به نفع مشتریان خود استفاده کند.



اگر بایدن رقابت انتخاباتی را ببرد باید انتظار داشت آمریکا به جنگ تعرفه‌ای با کشورهای دیگر پایان دهد، دوباره به پیمان آب و هوایی پاریس بپیوندد و سیاست فشار حداکثری ترامپ ضد ایران را متوقف کند.



تیم سیاست خارجی و امنیت ملی کمپین بایدن را آوریل هینس یکی از مدیران سابق سیا که در WestExec کار کرده هدایت می‌کند. هینس پیش‌تر مسئول هدایت جنگ پهپادی غیرقانونی آمریکا علیه پاکستان بود. وی به لاپوشانی برنامه شکنجه سازمان سیا بعد از یازده سپتامبر کمک کرد و مسئول مخفی کردن بخش‌هایی از گزارش سنا در خصوص جنایات سیا بود.


میشله فلورنی، یکی از بنیان‌گذاران WestExec، کاندیدای انتخاب به‌عنوان وزیر دفاع بایدن است. گروهی از هواداران ترقی‌خواه (progressive) بایدن کمپینی علیه فلورنی به خاطر حمایت وی از ادامه فروش سلاح به عربستان شروع کرده‌اند.


دیوید سگال، یکی از مقامات ارشد یک گروه لابی‌گری ترقی‌خواه در واشنگتن با اشاره به این واقعیت که دموکرات‌ها در کنگره رأی به تصویب یک قطعنامه داده‌اند که کمک به جنگ نظامی عربستان در یمن را ممنوع می‌کند می‌گوید: «فردی مانند فلورنی نباید جایی در دولت دموکرات‌ها داشته باشد. نگاه وی به عربستان از لحاظ نظامی تندتر از بسیاری از جمهوری‌خواه‌ها است.»


سگال می‌گوید جنبش‌های ترقی‌خواه باید همچنان به بایدن فشار بیاورند تا به جنگ‌های آمریکا در خاورمیانه و دیگر نقاط جهان پایان دهند.


وی می‌گوید بایدن باید به یاد داشته باشد که جهانی که کاملاً تحت سلطه آمریکا بود احتمالاً دیگر تکرار نخواهد شد.
انتهای پیام /4153/


انتهای پیام/

ارسال نظر