صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۴۵ - ۳۰ آبان ۱۳۹۴

کنسرت اروپایی بعد از 'جمعه سیاه' پاریس/ دیدار کامرون با اولاند

دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس روز دوشنبه در چارچوب یک 'کنسرت اروپایی - فرا آتلانتیکی'در حال ظهور، قرار است در کاخ الیزه با فرانسوا اولاند رییس جمهور فرانسه در مورد مبارزه با تروریسم به ویژه گروه تروریستی داعش گفت وگو کند.
کد خبر : 51120

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری انا به نقل از ایرنا، مقامات انگلیس روز شنبه و متعاقب تصویب قطعنامه 'ضد داعش' فرانسه در شورای امنیت، گفتند که محور مذاکرات رهبران دو کشور در مورد چگونگی همکاری پاریس و لندن در مورد مبارزه علیه تروریسم و نیز گروه داعش در سوریه و عراق خواهد بود.
پیش از اعلام سفر کامرون به پاریس، نخست وزیر انگلیس از قطعنامه ضد داعش فرانسه در شورای امنیت سازمان ملل که به کشورهای عضو این سازمان اجازه می دهد که 'همه تدابیر لازم' را برای مبارزه با گروه تروریستی داعش در پیش بگیرند، استقبال کرده بود.
این قطعنامه که یک هفته پس از حملات مرگبار پاریس و با رأی قاطع اعضای این شورا امنیت تصویب شد از دولت های عضو سازمان ملل می خواهد 'تلاش هایشان را برای پیشگیری و سرکوب حملات تروریستی' که توسط گروه های تروریستی داعش و القاعده و یا گروه های مرتبط با آنها صورت می گیرد، با یکدیگر هماهنگ و دوچندان کنند.
کامرون روز شنبه در بیانیه ای در ارتباط با این قطعنامه گفت: 'این یک لحظه مهم شمرده می شود. امروز جهان علیه داعش متحد شده اند. جامعه بین الملل گرد هم آمده و تلاش می کنند این شر را که تهدیدی علیه مردم تمام کشورها و تمامی مذاهب است، شکست دهند.'
وی بابیان اینکه این قطعنامه 'ضمن حمایت از اقدام علیه گروه مرگ آفرین داعش هم در سوریه و عراق، بر حل سیاسی اختلافات در سوریه تأکید دارد' گفت:' انگلیس به حمایت هایش از متحدینش که در حال جنگ علیه داعش هستند، حمایت خواهد داد.'
نخست وزیر انگلیس ضمن تأکید مجدد بر ادامه تلاش هایش برای جلب حمایت مجلس عوام برای گسترش حملات هوایی این کشور علیه داعش در سوریه گفت: 'ما نمی توانیم انتظار داشته باشیم که دیگران بار دفاع و حفاظت از کشورمان را بردوش بکشند.'
دیدار کامرون با اولاند سرآغاز یک حرکت سطح بالا دیپلماتیک از سوی فرانسه است که در چارچوب آن رییس جمهور این کشور قرار است با ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و باراک اوباما رییس جمهور آمریکا دیدار کند.
فرانسه پیش از این نیز با پیشنهاد برگزاری نشست اضطراری وزیران کشور و دادگستری 28 عضو اتحادیه اروپا در بروکسل، تلاش کرده است همزمان یک هماهنگی در سطح تاکتیکی در سطح این قاره که بعد دیگری از این 'کنسرت اروپایی' است، ایجاد کند.
در جریان نشست بروکسل که روز جمعه گذشته برگزار شد، وزرای اروپایی با حمایت از پیشنهاد فرانسوی ها، تصمیم گرفتند که کنترل های مرزهای این اتحادیه را تقویت کنند.
'برنار کازنوو،' وزیر کشور فرانسه در پایان این نشست ، بابیان اینکه چند روز پیش فرانسه با یکی از بدترین حملات تروریستی مواجه شد که هرگز در اروپا رخ نداده بود، تصریح کرد: واکنش جمعی ما باید بی امان باشد. باید از شعار و وعده دادن و تعویق اقدامات و کندی در کارها خارج شد. در غیر این صورت اروپا از دست خواهد رفت.
وی با بیان اینکه اتحادیه اروپا با سه نکته ای که فرانسه در دستور کار این نشست قرار داده بود، موافقت کرد، گفت: امروز تصمیمات محکم و عملیاتی اتخاذ کردیم که نتایج آن تا پایان سال جاری میلادی باید محقق شود. این تصمیمات درباره سه موضوع اصلی ثبت اطلاعات مسافران هوایی در اروپا، سلاح گرم و تقویت کنترل مرزهای بیرونی اتحادیه اروپا گرفته شده است.
در این میان دولت محافظه کار انگلیس، به رغم چالش های داخلی اش، تلاش می کند بتواند به هر نحوی که شده در این 'کنسرت اروپایی - فراآتلانتیکی' در حال ظهور بعد از جمعه سیاه پاریس، نقش فعال تری را برعهده بگیرد.
در حال حاضر، برخلاف فرانسه، آمریکا و روسیه که مواضع روشنی در قبال دخالت نظامی در سوریه اتخاذ کرده اند، انگلیس به دلیل چالش های داخلی اش هنوز نتوانسته است به این کنسرت اروپایی - فرا آتلانتیکی ' کاملا ملحق شود.
دو سال پیش نمایندگان مجلس عوام علیه پیوستن انگلیس به حملات هوایی علیه نیروهای دولتی بشار اسد رأی منفی دادند و عملاً باعث شکست کنسرت در حال ظهور ' اروپایی - فرا آتلانتیکی' شدند.
در تابستان سال 2013 میلادی به دلیل مخالفت اکثریت نمایندگان مجلس عوام انگلیس با طرح دخالت نظامی دولت این کشور در سوریه، کامرون نیز یک شکست سخت متحمل شد.
اما پارلمان انگلیس سال گذشته متأثر از حملات وحشیانه داعش در سوریه و عراق به ویژه بریدن سر دو امدادگر این کشور توسط این گروه تروریستی، با حمله هوایی علیه مواضع داعش در عراق موافقت کرد.
در حال حاضر کامرون برای گسترش این حملات علیه داعش در سوریه به دلیل اکثریت ضعیف حزب محافظه کار در مجلس عوام ، نیازمند حمایت نمایندگان حزب کارگر دارد، اما جرمی کوربین تاکنون با این دخالت نظامی جدید مخالفت کرده است.
کوربین روز گذشته ضمن تاکید بر لزوم جلوگیری از تکرار اشتباه های گذشته ( دخالت نظامی در عراق در سال 2003 میلادی ) گفت که حزب کارگر تنها زمانی از این حمله دفاع می کند که 'برای حفاظت از مردم انگلیس ' این اقدام 'کاملا ضروری ' باشد .
اما به گفته تحلیل گران، قطعنامه شورای امنیت علیه داعش، سبب خواهد شد که مواضع جرمی کوربین در مورد دخالت نظامی انگلیس در سوریه نرم تر شود و یا حداقل سبب شود که شمار بیشتری از نمایندگان شورشی حزب کارگر از این دخالت نظامی حمایت کنند.
هر چند یک سخنگوی حزب ملی اسکاتلند روز شنبه گفت که قطعنامه شورای امنیت نمی تواند یک مجوز برای دخالت نظامی انگلیس در سوریه شود.
در این میان 'جولین لوییس' یک نماینده پارلمانی بانفوذ حزب محافظه کار و رییس یک کمیته فرا حزبی دفاعی پارلمان روز شنبه به 'بی بی سی' گفت که بمباران مواضع داعش در سوریه به تنهایی نمی تواند پاسخی برای مقابله با تهدیدات این گروه تروریستی باشد.
وی افزود: 'من معتقد به اقدام نظامی موثر علیه گروه داعش هستم اما بمباران بدون اقدام نظامی زمینی نمی تواند، حرکتی موثر باشد و شواهد تاریخی نیز براین امر دلالت دارد.'
به هر صورت منابع انگلیسی از جمله روزنامه های دیلی تلگراف و دیلی میل روز شنبه نوشتند که انتظار می رود که دولت کامرون طرح گسترش حملات هوایی انگلیس علیه مواضع داعش در سوریه را در نشست مجلس عوام مطرح سازد.
همزمان با این تحولات داخلی، منابع انگلیسی گزارش داده اند که یک مقام وزارت خارجه روسیه گفته که مسکو آماده گفت وگو با انگلیس در مورد حملات هوایی در سوریه است.
انگلیس و روسیه تاکنون دیدگاه های متفاوتی در مورد چگونگی حل درازمدت جنگ داخلی سوریه و سرنوشت بشار اسد رییس جمهور این کشور داشته اند.
مقامات انگلیس در همین چارچوب، در مورد نیات روسیه در سوریه شک و تردید دارند و 'فیلیپ هاموند' وزیر خارجه این کشور اخیرا در جریان سفرش به آلبانی مدعی شد:' براساس شواهد موجود، اولویت نخست روسیه در سوریه، نه شکست داعش بلکه سرپا نگه داشتن دولت بشار اسد است.'
به هر حال به نظر می رسد که افزایش تهدیدات گروه تروریستی داعش به ویژه بعد از سقوط هواپیمای روسی بر فراز صحرای سینا و جمعه سیاه پاریس سبب شده است که مواضع روسیه با کشورهای اروپایی و نیز آمریکا بعد از شکاف های ایجاد شده بعد از تنش های شدید بحران اوکراین، بار دیگر به هم نزدیک شود.
به گفته برخی از تحلیل گران، حوادث تروریستی اخیر در پاریس که باعث مرگ حداقل 130 نفر و زخمی شدن بیش از 350 نفر شد، به عنوان یک کاتالیزور، سبب تغییرات جدی در معادلات سیاسی در قاره اروپا و نیز انگلیس و همچنین در سطح افکار عمومی در این قاره شده، است.
این تحلیل گران بر این باورند که این حادثه تروریستی، ظرفیت کافی برای ایجاد یک کنسرت جدید اروپایی - فراآتلانتیکی همانند کنسرت های سابق این قاره در قرون نوزدهم و بیستم دارا هست که در صورت تحقق آن پیامدهای جدی در سطح منطقه ای و بین المللی خواهد داشت.
حملات هشت روز پیش تروریست ها در پاریس باعث قراردادن فرانسه در یک وضعیت فوق العاده برای سه ماه آینده شده است ضمن آنکه بروکسل، پایتخت بلژیک ، نیز در بالاترین حالت وضعیت اضطراری خود بسر می برد.
علاوه براین سایر کشورهای اروپایی همچون انگلیس و آلمان تدابیری امنیتی شدیدی را برای مقابله با هرگونه تهدیدات احتمالی تروریستی به کار بسته اند.


انتهای پیام/

برچسب ها: داعش
ارسال نظر