صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
جایزه جلال با معرفی برگزیدگان به کار خود خاتمه داد

علی جنتی: جایزه جلال درگیر تک‌صدایی نبوده است

هشتمین دوره جایزه جلال آل‌احمد، عصر امروز شنبه 30 آبان با برگزاری مراسم اختتامیه در تالار وحدت و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مدیران فرهنگی و اصحاب قلم به کار خود خاتمه داد.
کد خبر : 51102

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، در برگزیدگان جایزه جلال،‌ عصر امروز در تالار وحدت معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند و مسئولان برگزاری این جایزه نیز طی سخنانی، از چگونگی برگزاری این جایزه، ابراز خرسندی کردند.


مطابق با اعلام هیات داوران، در بخش رمان کتاب‌های «دختر لوطی» نوشته شهریار عباسی و «پاییز فصل آخر سال است» نوشته نسیم مرعشی مشترکا برگزیده جایزه جلال شدند. جایزه جلال در بخش مجموعه داستان کوتاه برگزیده‌ای نداشت و مجموعه داستان‌های «آیا بچه‌های خزانه رستگار می‌شوند؟» نوشته مهدی اسدزاده و «نگهبان تاریکی» نوشته مجید قیصری شایسته تقدیر شناخته شدند.


در بخش نقد ادبی، کتاب «روایت‌شناسی کاربردی نوشته علی عباسی و «کلک خیال‌انگیز» نوشته ابوالفضل حری عنوان شایسته تقدیری را به خود اختصاص دادند و در بخش مستندنگاری، کتاب «تو در قاهره خواهی مرد» نوشته حمیدرضا صدر شایسته تقدیر و کتاب «آب هرگز نمی‌میرد» نوشته حمید حسام (براساس خاطرات سردار سلگی» به عنوان اثر برگزیده مورد تقدیر قرار گرفت.


نگاه جایزه جلال منطبق بر رویکردهای دولت تدبیر و امید است


علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسک ضمن اشاره بر جایگاه و اهمیت ادبیات داستانی در حفظ زبان فارسی، گفت: «آنجا که دغدغه‌های جامعه‌ای در روایت انعکاس پیدا می‌کند، بسیار ماندگار خواهد شد. در اهمیت داستان همین بس که کتاب‌های بزرگ دینی و در راس آن‌ها، قرآن نیز از روایت و داستان استفاده کرده است.»


وی ضمن بیان این مطلب که له جرئت می‌توان گفت داستان و ادبیات یکی از تاثیرگذارترین گرایش‌های ادبی بر مخاطبان و سایر گرایش‌های هنری است،‌ درباره جایزه جلال اظهار داشت: «آثار برگزیده نشان از آن دارد که جایزه جلال با گستره دید وسیع‌تری به پدید‌آورندگان می‌نگرد، درگیر تک‌صدایی نیست و به همه ذائقه ها توجه نشان داده است.»


وی ادامه داد: «این نگاه، جزو سیاست‌های دولت تدبیر و امید است و من هم به آن التزام دارم و امیدواریم این رویکرد در آینده نیز تداوم داشته و جایزه جلال بتواند همواره جلوه‌های تازه‌ای از ادبیات ما را روشن کند.»


وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون شخصیت جلال آل‌احمد گفت: «جلال درد انسانیت داشت. جمله‌های تند و تیز، کوتاه و کوبنده او نیز در همین راستا به کار گرفته می‌شدند و همین ویژگی، قلم جلال را ماندگار کرده است.»


وی ادامه داد: «ادبیات جلال،‌جذاب و متفاوت است. توان فکری او بیشتر و جلوتر از جامعه‌اش بود و او همچنین توانست ادبیات معاصر را با جلوه‌های مستندنگاری آشنا کند. در ان زمان اکثر نویسندگان از مردم دور بودند و کمتر پیش می‌آمد که مردم آثار آنان را بخوانند اما جلال با ادبیات خاص خود نویسندگان را از برج عاج خو به میان مردم دعوت کرد تا از آن‌ها بنویسند.»


جنتی در پایان سخنان خود تاکید کرد: «نام جایزه جلال می‌تواند در سطح بین‌المللی نیز در میان سایر کشورها مطرح شود و به نظر می‌کسد این ظرفیت، خداقل در سیطره کشورهای حوزه زبان فارسی وجود دارد. این جایزه اگرچه از آغاز تا کنون دچار افت و خیزهایی بوده اما اکنون توانسته است به جایگاه خود و جایگاه نام جلال دست پیدا کند.»


شهادت دبیران جلال به سلامت این جایزه


حجت‌الاسلام ولمسلمین مهدوی‌راد، ‌دبیر علمی این جایزه در بخش دیگری از این مراسم درباره سلامت مراحل اجرا و داوری‌ها گفت: «من به ایمان،‌علم،‌آگاهی، خردورزی و رهایی از وابستگی برگزیدگان و داوران این جایزه ایمان دارم و شهادت می‌دهم مراحل با عدل و انصاف برگزار شده است.»


مهدی قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و دبیر اجرایی جایزه جلال نیز ضمن تشکر از وزارت ارشاد که برای برگزاری جوایز ادبی به بنیاد اعتماد کرده است، ابراز خوشحالی کرد که جایزه جلال توانسته است پرتویی بر جان بی‌رمق ادبیات کشور بتاباند.


همچنین او نیز این اطمینان را به همگان داد که برگزاری جایزه جلال مطابق با آیین‌نامه شورا عالی انقلاب فرهنگی و مطابق با قوانین بود و به هیچ سمت و سویی گرایش و وابستگی نداشته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر