صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۳ - ۳۰ آبان ۱۳۹۴

قدرت فکر منفی باعث ایجاد استرس می‌شود

کارگاه آموزشی مدیریت استرس ویژه دانشجویان به همت معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام برگزار شد. دکتر وحید احمدی در این کارگاه گفت: قدرت فکر منفی باعث ایجاد استرس در فرد می‌شود اما می‌توان آن را مدیریت کرد.
کد خبر : 51081

به گزارش خبرنگار آنا، این مدرس دانشگاه ادامه داد: نوع برداشت فرد در مورد موقعیت خودش باعث تغییرات فیزیولوژیکی در او می‌شود و این فرآیند منجر به ایجاد استرس در انسان شده و باید در برابر استرس آرام باشیم.


احمدی با بیان این نکته که قدرت فکر باعث ایجاد احساس در فرد و نهایتاً منجر به رفتار می‌شود، گفت: وقتی انسان در خودش فکر می‌کند که در وضعیتی بحرانی که هنوز اتفاق نیفتاده قرار خواهد گرفت، دچار استرس می‌شود.


وی توضیح داد: حتی بدون وجود عامل خارجی، فرد با القای کلماتی به خود مانند ناتوان، ضعیف، بی‌ارزش، درمانده و غیره باعث ایجاد ناتوانی، ضعف و بی‌ارزشی در خود می‌شود و تنها فکر فرد است که وی را وادار به استرس می‌کند.


احمدی تأکید کرد: استرس را می‌توان مدیریت کرد و برای مقابله صحیح با آن، ابتدا باید عوامل ایجاد استرس را شناخت و با آگاهی از منشأ تولید فشار و استرس به مقابله و مدیریت آن پرداخت.


وی گفت: یک عامل استرس‌زا این است که موقعیتی خارج از کنترل فرد باشد. در این موارد استرسی خارج از توان فرد ایجاد می‌شود و بنابراین چون قدرتی برای رفع آن نیست گرایش به مواد مخدر در فرد پیدا می‌شود.


وی دومین عامل استرس آفرین را سیستم حمایت اجتماعی دانست و گفت: وقتی فکرهای منفی توسط عوامل خارجی مانند از دست دادن همسر بر فرد وارد می‌شود، وقتی شخص فکر کند کسی از او حمایت می‌کند، استرس مدیریت شده و فشار پخش می‌شود.


احمدی گفت: توانش فرد سومین عامل ایجاد استرس است که در صورت توانش بالا فرد می‌تواند استرس را مدیریت کند. مهارت‌های زندگی مثل اینکه چقدر می‌توانیم و یا نمی‌توانیم مدیریت زمان داشته باشیم، یا توانایی فرد در مهارت خشم و یا میزان مهارت تعاملات بین فردی می‌تواند در ایجاد استرس و در مدیریت استرس نقش داشته باشد.


وی توضیح داد: برای مدیریت زمان، آگاهی به مسأله، ارزیابی مسأله و آگاهی از منابع در اختیار می‌تواند در مدیریت استرس مهم باشد.


انتهای پیام/

برچسب ها: وحید احمدی
ارسال نظر