صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۹

دسته‌بندی برای خون انسان چگونه شکل گرفت؟

چهار گروه خونی اصلی وجود دارد که شامل A، B، AB و O می‌شود. سیستم دسته‌بندی گروه‌های خونی با هدف انتقال خون ایمن میان انسان‌ها به وجود آمد.
کد خبر : 510759

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از ساینس فوکس،  گلبول‌های قرمز خون مانند تمامی سلول‌های دیگر بدن مولکول‌هایی در سطح خود به نام آنتی‌ژن دارند. انسان‌ها بسته به ژن‌هایشان آنتی‌ژن‌های مختلفی دارند. بنابراین در هنگام انتقال خون از یک فرد به فرد دیگر آنتی‌ژن دهنده و گیرنده باید مشابه باشد.


اگر آنتی‌ژن‌های خون دهنده مشابه گیرنده نباشد، سیستم ایمنی بدن گیرنده به گلبول‌های قرمز خون حمله می‌کنند که این امر می‌تواند منجر به نارسایی کلیه و مشکلات ریوی شود. در سال 1901 میلادی کارل لندشتاینر رایج‌ترین آنتی‌ژن‌های خونی را شناسایی و آنها را A و  B نامگذاری کرد. وی متوجه شد که برخی از افراد آنتی‌ژنی ندارند و این گروه را O نامید.


در سال 1902 دو نفر از دانشجویان لندشتاینر کشف کردند که برخی از افراد هر دو آنتی‌ژن A و  B را دارند که این گروه  AB نام گرفتند. در سال 1937 لندشتاینر و الکساندر وینر  آنتی‌ژن دیگری کشف کردند و آن را عامل رزوس نامیدند. اگر فرد این آنتی‌ژن را داشته باشد نوع خونش مثبت می‌شود و  در صورت عدم وجود این آنتی‌ژن نیز نوع خون منفی به شمار می‌رود.


تا به حال دانشمندان گروه‌های خونی دیگری کشف کرده‌اند، به طوری که در حال حاضر 36 گروه با 346 آنتی‌ژن مختلف وجود دارد. بیشتر این گروه‌ها نادر بوده و نتیجه خاصی در انتقال خون ندارد. آنتی‌ژن‌های A و B بیش از 20 میلیون سال قبل به تکامل رسیده‌اند با این حال هدف دقیق آنها هنوز یک راز باقی مانده است. برخی از متخصصان بر این باورند که این آنتی‌ژن نقش کلیدی در لخته شدن خون ایفا می‌کنند و از انسان در برابر بیماری‌های خاصی محافظت می‌کنند.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر