صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۱ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
الهه داوودی:

کتاب «با زن می‌خوانم» دلنوشته است/ استقبال از «قسامه» انگیزه نویسندگی‌ام را بیشتر کرد/ همواره طرفدار حق هستم

بانوی نویسنده گفت: کتاب «با زن می‌خوانم» را به صورت دلنوشته تألیف کردم و امیدوارم هیچ‌گاه به زنان ظلم نشود چون جایگاهشان والاست.
کد خبر : 510555

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، رساندن پیام سالم و صحیح به همنوع خود یک هنر است و افرادی که به نویسندگی رو می‌آورند این وظیفه خطیر را بر عهده می‌گیرند. نویسنده پیام‌های خود را در قالب نوشته با دیدگاه و نگاهی نو مطرح می‌کند و اندیشه‌های درونی‌اش را با قلم به نگارش درمی‌آورد تا به خوانندگان انتقال دهد. نویسندگی فعالیت ذوقی و بر اساس عشق و علاقه است و قاعدتاً در چارچوب علاقمندی‌ها تعریف می‌شود.


نویسندگان براساس مسئولیت اجتماعی که بر دوش خود حس می‌کنند دست به قلم می‌شوند و پیام‌های خود را به رشته تحریر درمی‌آورند. آن‌ها اگر مشکلات معیشتی و اقتصادی داشته باشند هم توجهی به چنین مسائلی ندارند و اهل قلم به خوبی می‌دانند که کمتر پیش آمده از راه فروش آثار خود بتوانند به فکر حل مخارج روزمره‌شان باشند اما حاضر نیستند ترک عادت کنند چون هدف آن‌ها بالا بردن سطح معلومات جامعه است.


خانم الهه داوودی که در مقطع دکترای حقوق مشغول به تحصیل هستند دو کتاب با نام‌های «قسامه» و «با زن می‌خوانم» را با اهدافی مشخص نوشته‌اند. گفتگویی با این نویسنده جوان و آینده‌دار که برنامه‌های مدونی برای کمک به پیشرفت جامعه در نظر دارند انجام داده‌ایم تا بیشتر با افکار مثبت ایشان آشنا شویم.



*در ابتدا خودتان را معرفی کنید تا خوانندگان شناخت بیشتری با شما داشته باشند؟


- الهه داوودی 34 ساله، کارشناس حقوق، کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی و دانشجوی مقطع دکترای حقوق هستم. بیش از دو سال است که به‌صورت آزاد به یادگیری زبان فرانسه نیز مشغول هستم. سه سال پیش دفتر حقوقی تأسیس کردم و مدیر این دفتر هستم.


*در خصوص کتاب‌هایی که نوشته‌اید صحبت کنید. از انگیزه و اهدافی که باعث شد تا دست به قلم ببرید و به جرگه نویسندگی وارد شوید.


- اولین کتاب اینجانب «قسامه» نام دارد که تخصصی رشته حقوق و فقه است. دومین کتاب من «با زن می‌خوانم» نام دارد که حالت دلنوشته دارد و آن را هم‌زمان به زبان فرانسه ترجمه کردم. از آنجایی که علاقه به نقاشی داشتم و دوره آموزش این هنر را پشت سر گذاشته‌ام، چند اثرم را در انتهای کتاب دومم منتشر کردم.


*گویا کتاب اول شما با بازخورد مناسبی مواجه شد و درخواست‌های زیادی برای دریافت آن به دستتان رسید. ماجرا از چه قرار بود؟


- چون این کتاب بر مبنای فقه و حقوق تخصصی بود و نگارش آن تقریباً دو سال از زمان من را پر کرد، پس از چاپ تیراژ اول با محبت مخاطبان روبه‌رو شدم و در همان هفته اول 400 نسخه دیگر مطالبه شد که انگیزه‌ام را برای نویسندگی بیشتر کرد. در ادامه نیز شاهد بازخوردهای مثبت دیگری به خصوص از سوی دانشجویان و علاقه‌مندان رشته مواجه شدم.



*در صحبت‌های خود اشاره کردید که کتاب دوم شما دلنوشته است. دراین‌باره بیشتر توضیح دهید.


- 18 ماه وقت گذاشتم تا این کتاب را تألیف کنم. «با زن می‌خوانم» اشاره به ظلم‌هایی دارد که در طول تاریخ به مادران، همسران، خواهران و دختران شده است. از زمانی که در عصر جاهلیت دختران توسط مادران خود به جرم دختر بودن زنده به گور می‌شدند چون پسر می‌خواستند و این تصور غلط وجود داشت که تنها مردان می‌توانند ضامن بقای نسل باشند. این روزها زن‌ها توانسته‌اند مقام و منصبی در جامعه داشته باشند و به حق و حقوق خود برسند اما جایگاه زن براساس دین ما والاتر از این است. خواستم تلویحاً به این موضوع اشاره کنم که زن‌ها نباید مورد ظلم قرا می‌گرفتند و بعد از این هم نباید چنین اتفاقی رخ دهد.
 
 *به این موضوع اشاره کردید که دفتر حقوقی دارید. یکی از مشکلات جامعه افزایش طلاق است. به‌عنوان یک وکیل و حقوقدان چه راهکاری برای کاهش آمار این معضل دارید؟


- بحث جدایی و طلاق مطلبی نیست که فقط در کشور ما باب شده و درصد آن بالا رفته باشد. متأسفانه در سراسر دنیا درصد طلاق افزایش یافته و به ازدواج به شکل یک ابزار نگاه می‌کنند. وقتی دو نفر به یکدیگر می‌رسند و وصلت می‌کنند با مواجهه با اولین مشکل بزرگ طلاق را پیشه می‌‌کنند. کسانی که برای طلاق به من مراجعه می‌کنند اول از آنها می‌پرسم دلیل شما برای جدایی چیست و چه هدفی را پس از طلاق دنبال خواهند کرد؟ معمولاً هدف خاصی ندارند. همانطور که این جور افراد قبل از اینکه ازدواج کنند هدف خاصی نداشتند. آنها می‌‌خواهند از مسیری به مسیری دیگر بروند تا بلکه به اصطلاح خودشان آزادی بیشتری داشته باشند. آزادی در رفت و آمد و لباس پوشیدن در ظاهر یا هر ایده دیگری که دارند.بسیاری از خانم‌ها آزادی را در ازدواج جستجو می‌کنند. به همین دلایل وارد یک رابطه غلط می‌شوند و با اشتباه در ازدواج به نوعی از چاله به چاه می‌‌افتند.



*راهکارهای پیشنهادی شما برای جلوگیری از ازدواج ناموفق و ممانعت از رخ دادن طلاق چیست؟


-  به عنوان یک انسان تلاش می‌کنم تا قدم‌های مثبتی برای بهبود روابط اجتماعی میان زوجین و دختران و پسران بردارم. هر چند این اقدامات خیلی بزرگ نباشد. گوشه‌ای از دفتر خودم را اختصاص داده‌ام به مشاوره رایگان برای زوج‌هایی که می‌خواهند به هر دلیلی از یکدیگر جدا شوند اما اولویت بنده آشتی دادن آنها در گام نخست است و به سمت زندگی مجدد هدایتشان می‌کنم. در همین شرایط اگر بتوانم پیشرفت دیگری داشته باشم مشتاق اجرای آن هستم. پیشنهاد می کنم همه همکارانم از چنین شیوه‌ای استفاده کنند ولی مشکلات اقتصادی باعث شده همه به خاطر اینکه روزمرگی و ماهیانه‌شان بگذرد به این مطلب فکر نمی‌کنند که دو نفر می‌خواهند از هم طلاق بگیرند چه عواقبی برای اجتماع دارد ‌پیش خود می‌گویند طلاق گرفتن دیگران چه ارتباطی به  من دارد من این قرارداد را امضا کنم حق‌الوکاله گرفته و پرونده تمام شود ولی من معتقدم انسانیت را باید در ابتدای هر مطلبی بگذاریم.


*برای آنکه یکی از زنان مؤثر و کارآفرین باشید چه برنامه‌هایی در راستای اشتغال بانوان و چه‌بسا مردان دارید تا نامتان ماندگار شود؟


- روزی که کتابی نوشتم با آرزوی اینکه هر کتابی چند نسخه آن در کتابخانه ملی می‌‌ماند و بعد از من تا چندین نسل بعد به نامم در اختیار خوانندگان قرار می‌گیرد و اسمم ماندگار می‌شود، قلم زدم. باب هر جرم و جنایتی در ابتدا مادیات و مسائل اقتصادی است، دوم بحث نادانی و بی سوادی خواهد بود. دوست دارم کارآفرین باشم و اشتغال زایی کنم ولو اینکه برای سه یا چهار نفر باشد، آن چیزی که در توانم هست. برای همین دفتر تأسیس کردم و امید دارم تا در آینده شغلم را توسعه دهم و افراد بیشتر را مشغول به کار کنم.


*تصمیم دارید کتاب بعدی‌تان را در چه زمینه‌ای بنویسید؟


- دوست دارم در خصوص حمایت از حیوانات کتابی را تألیف کنم. قانونی نداریم که از حیوانات حمایت کند آن‌هم در شرایطی که در دین ما و دیگر ادیان به این موضوع اشاره شده که انسان‌ها نباید حیوان آزاری کنند. برای همین کتاب سومم در مورد حمایت از حیوانات است و امیدوارم آن را تبدیل به یک رمان کنم.


*در پایان چه صحبتی با خوانندگان دارید؟


-  امیدوارم خوانندگان کتاب‌های من این باور را نداشته باشند که من به عنوان یک نویسنده زن در کتاب‌های خود حمایت مطلق از زنان را دارم. من همواره طرفدار حق هستم و چه بسا در موارد مختلفی حق با مردان باشد. بنابراین من اصلاً تبعیضی میان زنان و مردان قائل نیستم و حامی حق در هر شرایطی خواهم بود.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: رپرتاژ
ارسال نظر